Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

...

Daca GeoMar nu se supara bineinteles ca sunt de acord cu primirea cablajului

...

Nu am de ce sa ma supar.

Eu l-am dat lui @Marele Savant in schimbul celor trimise de el, ii multumesc si apreciez gestul. :aplauze

Daca el nu are timp pentru realizare si vrea sa-l doneze mai departe, este alegerea lui.

Oricum acel model de cablaj nu are alimentarea LCD-ului cu 5v.

Posibil sa mai existe, sau nu, vreo greseala. :jytuiyu

Am sa incerc redesenarea cablajului si adaugarea unui stabilizator de 5v (TO220) cu radiator.

P.S.

@Marele Savant as fi si eu interesat de cateva burghie noi, ar fi util un pret cu tot cu transport inclus, pe PM.

Link spre comentariu

Tocmai am comandat dar n-am finalizat comanda, ies cam 7.5 lei bucata cu transport cu tot. Inca n-am finalizat-o, mai pot modifica daca doriti, se vind multipli de 10 buc. Daca doriti dati-mi un telefon 0744507689, Emil

Link spre comentariu

A reusit cineva sa compileze ultimele variante? Eu am reusit cu Atmel Studio 6.0 , nu-mi da erori dar pus in montaj se blocheaza (ramane in ,,testing...'').Daca stie cineva sa compileze il rog sa posteze sa mai invatam ceva. Am inteles ca merge cu ,,avr-gcc 4.7.2 und avr-binutils 2.23 unter Linux'' dar sunt pierdut :cry: .Nelu

Link spre comentariu

la softul de pe care pagina te referi? Softul de la pagina 145 avea probleme la un fisier deoarece nu initializa masuratoarea la condensatori. softul de la pagina 148 are deja compilat in default pentru 328p si la mine vad ca a mers fara probleme. Nu stiu daca se merita implementata varianta aceasta de soft deoarece vad ca unele fisiere s-au ingrasat si daca nu se foloseste facilitatea de masurare a diodelor stabilizatoare nu stiu daca se merita incins AVR-ul degeaba.

Link spre comentariu

Stiu toate astea,e o problema de principiu si de personalizare.Pe langa asta afisajele mele cu softul original nu afiseaza corect omega si uF (chinezarii).Pana la pagina 140 le-am corectat si au mers fara probleme. Am programat si hex de la m168 in m328 si merge bine dar eu as vrea sa invat sa le compilez si pe restul (poate mai vor si altii).Am incercat toate versiunile de dupa pag.140 si dupa ce am instalat Atmel Studio 6.0 , nu-mi da erori la compilare dar pus in montaj se blocheaza .Nelu

Link spre comentariu

Am inteles care este ideea acum. Eu am avut probleme atunci cind am incercat sa activez inhibarea functiei sleep. Din cite am vazut, la ultima varianta (pg 150) pe care au postat-o acum citeva ore nu a mai facut probleme la compilare nici la functionare dar nu stiu cum se comporta cu unele afisaje. O discutie pe tema "chinezariilor" am vazut pe hamradioindia la la forumul detinat frecventmetrului cu 16F628. Acolo se dadea si un fisier pentru ca acel tip de afisaj sa functioneze corect. In plus erau probleme si cu afisarea punctului. Poate gasesti acolo ce te intereseaza.

Link spre comentariu

In functie de tipul de afisaj se inlocuieste in codul-sursa codul corespunzator pentru simbolul afisat eronat.

In "lcd-routines.h" gasiti asa :

" #define LCD_CHAR_OMEGA 244 //Omega-character"

In datasheet-ul displayului LCM1602 (vezi aici : http://www.wvshare.com/product/LCD1602-blue.htm ) veti vedea in tabelul codurilor ca pentru caracterul "omega" avem, pe coloana din stanga (low bytes) "0100", iar pe cea sus (high bytes) "1111". Deci codul pentru "omega" este, in binar, "11110100" , ceea ce, in decimal, inseamna 244 !

In functie de tipul de afisaj, se studiaza datasheet-ul, se gaseste codul corespunzator pentru simbolul necesar si se inlocuieste in "lcd-routines.h", dupa care se compileaza !

Sper sa va fie de folos aceste informatii !

Link spre comentariu

multumesc, ma ajuta sa inteleg cite ceva. Efectiv, desi as vrea sa citesc mai multe despre elementele de programare a AVR-urilor si nu stiu ce sa caut si nici unde. Cred ca nu voi ajunge sa programez in adevaratul sens al cuvintului dar macar voi incerca sa inteleg ce fac. De fapt nici macar nu stiu despre ce limbaj de programare este vorba, deocamdata.

Link spre comentariu

@ bentanioan : daca precizezi exact tipul de afisaj (si, eventual, un link catre datasheet) pot incerca sa "corectez" afisarea ...

Am rezolvat cu afisajul,pana la pag.140 (am pus 244) problema la mine e ca dupa compilare , se blocheaza m328p in montaj,cand incepe sa testeze.A-ti compilat careva versiunea dupa pag.140 si a mers? Daca da,cum? Aici e problema mea.Cu hex-ul original functioneaza bine , daca modific ceva si compilez , nu-mi da eroare dar nu merge :nas:

Nelu

Link spre comentariu

Eu am recompilat programul de la pgina 140 deoarece am modificat la 600 factorul de corectie a tensiunii si tipul de procesor. Compilarea am facut-o cu AVRStudio4.0 si tot aici am facut modificarile in Makefile. Singura chestie ciudata care a aparut a fost faptul ca desi setam programul pentru Atmega328p, AVRStudio incarca datasheetul pentru Atmega8. Chestia asta a determinat si la mine in prima faza blocarea pe selftest pe la testul 2 sau 3, nu mai stiu dar am recitit mesajele din AVRStudio si desi nu aveam mesaje de eroare a compilarii mi-a sarit in ochi chestia cu Atmega8. A trebuit sa umblu la setarile programului si sa refac toata procedura urmarind sa imi incarce datasheetul care ma interesa. Cam asta a fost aventura cu recompilarea. Habar nu am de ce s-a comportat asa dar la compilarile ulterioare am reusit sa o rezolv din prima urmind aceeasi procedura.

Link spre comentariu

modificare de soft din nou pentru cine este interesat. este un nou mod de afisare a terminalelor tranzistorilor. in rest nu am remarcat nimicinafara de aceasta atentionare:

Attention:

4 =========

5 Beginning with version 1.05k the Atmega168/328 uses the sleep state of

6 the processor for waiting. For that reason the current vary more than

7 with older software revisions. If you notice any problem with

8 the new version, you should check the blocking capacitors of the

9 VCC Voltage. 100nF ceramic capacitors should be placed near by the

10 power pins of the ATmega for correct operating.

11 You can also deselect the using of sleep state by the Makefile option

http://www.mikrocontroller.net/svnbrowser/transistortester/?pathrev=151

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Vreau sa imi fac un asemenea tester, dar care sa stie sa masoare printre altel condensatori, dar mai important ESR-ul lor, eventual si inductante.Acest tester afiseaza si esr-ul? O varinata functionala cu atmega 8 in care oar sa vars bin-ul si gata?

Link spre comentariu

Varianta functionala care sa masoare si ESR si bobine cu Atmega-8 nu exista.Minim Atmega-168,mai bine 328 pentru versiuni de soft mai noi.Ultimele versiuni de soft masoara si tensiuni externe (pana la 50v) si sunt folosite la verificarea diodelor zener.Trebuie ,,varsat in el'' hex-ul si eep-ul.

adresa forumului german; http://www.mikrocontroller.net/topic/248078#2540547

adresa soft-urilor; http://www.mikrocontroller.net/svnbrows ... athrev=156

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări