Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

cine stie cum se calibreaza lcm-ul cu 16f690 :nas: ?? ca e cam pe alaturi ++ trebuie sa imi dau seama cum lucreaza butoanele.ceva mai multe info unde a-si putea gasi ?? DANKE !!

Pai nu trebuie Stiut. Este totul siteul unguresc si se poate traduce de catre gogu. Traducerea aceea pe care o face gogu cu trimitere la anumite parti intime ar fi bine sa fie ignorat si sa nu fie bagate sirme sau altceva pe acolo dar in rest este in regula, hi. Nu are cum sa nu mearga.
Link spre comentariu

Salut,

Acel ESR Metru nu necesita prea mare efort sa-l construiesti insa sunt catava componente critice.

Eu am facut acel montaj si sunt multumit (in timp am gasit componente sa ma aduca la 3-5% maxim)

Daca doreste cineva aceeasi schema de la unguri (de fapt sa plecat de la schema aceea) insa cu Mega8 (inclusiv codul sursa,hex,pcb...):

http://vrtp.ru/index.php?s=02b0fb178a63 ... 21281&st=0

In viitor o sa incerc sa fac si eu acest S. Multi Tester, pare foarte util.

Numai bine.

Edward

Link spre comentariu

Esr-ul de la unguri l-am facut si functioneaza bine. Ideea a fost de a avea un termen de comparatie cu acest smt. Functioneaza foarte bine ambele daca sunt lucrate ingrijit, cu piese de calitate. La smt trebuie ca grupul de rezistente de 680ohmi si 470 k sa fie cit mai exacte. Exista si posibilitatea ajustarii din soft dar trebuie stiut ce trebuie facut. Cred ca @fratello este cel mai indicat pentru asta. Daca abaterea fata de valoarea nominala a acestora nu este prea mare self testul face oarece corectie si memoreaza ce este real acolo. Numai ca nu face minuni. La ESR trebuiesc componente cu 1% toleranta si condensatori cit mai buni, din toate categoriile. Se merita totusi. Alaturate cele 3 aparate iese o chestie foarte utila. Le am facute separat asa ca ma voi stradui sa le alatur chiar daca nu am, deocamdata un cablaj comun. In mod cert va merge si asa. Dupa aceasta o sa vad ce voi mai face. Ideea cu Aparatul rusesc cred ca se merita testata. Sa vad daca pot face cablajul si trec urgent la verificare. Preci si @marele savant isi trece aparatul rusilor in palmares, hi.

Link spre comentariu

Eu il am pe acela de la unguri si jumatate pe acela cu Mega8 si asa a ramas, pana in Octombrie, cand vin acasa.

Oricum acest SMT ajuta foarte mult si daca iese bine o sa renunt la amandoua(pic/mega) ESR metrele.

Ca instrument ptr. masa de lucru o sa incerc sa fac un alt fel de ESR metru (ajunge cam scump, majoritatea componentelor 1%).

https://www.dropbox.com/s/sfonwhjbtmrnp ... tion.pdf?m

Numai bine

Edward

Link spre comentariu

Se pare ca se merita aceasta varianta. Deocamdata insa, datorita posibilitatilor tehnice si de alta natura sunt nevoit sa ma rezum la lucruri mai mari. Virsta are si ea un cuvint de spus. Se pare ca oripeunde ni se poarta pasii tot acasa ne gindim. O fi binecuvintare, o fi blestem, cine stie?....Uitasem. Se gaseste si softul aferent acestei variante?

Link spre comentariu

Sigur, cum sa nu.

http://migdevelopments.blogspot.com/sea ... CR%20Meter

Promite multe acest proiect, a iesit pe locul 4 la un concurs organizat de Microchip in 2007 in colaborare cu Circuit Cellar Magazine.

Orcum autorul mentioneaza ca softul poate fii optimizat (cine stie,eu unul nu sunt acela) sa raspunda mult mai rapid la comenzi, plus anumite componente mai performante, la un cost mai ridicat binenteles (asta nu inseamna ca este foarte lent sau slab, insa se pot aduce mai multe facilitati la el, dupa cum spune autorul).

Odata ce este public (mai putin revista Circuit Cellar) nu cred ca se pune problema de al construii sub forma DIY.

Sper sa-i dau de cap...

Ps. Sunt de acord ca odata cu varsta se schimba multe, inclusiv rabdarea, odata trecut de 40 (43 in Februarie) deja simt ca rabdarea ma pune la incercare...

Link spre comentariu

Sigur, cum sa nu.http://migdevelopments.blogspot.com/sea ... CR%20MeterPromite multe acest proiect, a iesit pe locul 4 la un concurs organizat de Microchip in 2007 in colaborare cu Circuit Cellar Magazine.Orcum autorul mentioneaza ca softul poate fii optimizat (cine stie,eu unul nu sunt acela) sa raspunda mult mai rapid la comenzi, plus anumite componente mai performante, la un cost mai ridicat binenteles (asta nu inseamna ca este foarte lent sau slab, insa se pot aduce mai multe facilitati la el, dupa cum spune autorul).Odata ce este public (mai putin revista Circuit Cellar) nu cred ca se pune problema de al construii sub forma DIY.Sper sa-i dau de cap...Ps. Sunt de acord ca odata cu varsta se schimba multe, inclusiv rabdarea, odata trecut de 40 (43 in Februarie) deja simt ca rabdarea ma pune la incercare...

Dar softul este disponibil?
Link spre comentariu

Bineinteles ca este.

Pe pagina din linkul de mai sus:

Linkul al treilea:

Download source documents:

ftp://ftp.circuitcellar.com/pub/Circuit_Cellar/2008/214

Dupa ce dati click pe acel link:

ftp://ftp.circuitcellar.com/pub/Circuit_Cellar/2008/214

Si descarcati (Miguel Rusch): Rusch-214.zip, unde gasiti totul intr-o arhiva.

Daca cumva nu reusiti poftiti mai jos un alt link:

https://www.dropbox.com/s/nd59n8g3ga8mk ... -214.zip?m

Sper ca cineva sa se apuce de el, poate asa imi dau seama de niste legaturi pe schema care imi sunt straine... sau poate mi se pare si nu le vad eu cum trebuie (nu vad padurea de copaci)...

Cu respect

Edward

Link spre comentariu

" Preci si @marele savant isi trece aparatul rusilor in palmares, hi." NOPE! Sincer am cu totul alte probleme la job in acesta perioada si cred ca nici garaj de ESR-uri nu am sa fac. Oricum asa cum am spus, personal folosesc un aparat analogic cu care fac masuratori calitative, nu stau de subtilitati de ordinul miimilor de ohmi! GeoMar, multam pentru cablaj, arata foarte bine, sper ca voi planta cit mai curind componentele pe el, dar deocamdata mai am o gramada de chestii incepute. Si apropo, n-am releu, cred ca a fost vre-un concurs cu cel mai ciudat releu si acesta a cistigat -sau cred ca n-am pentru ca nu imi apare cunoscut, inca sint la job si n-am apucat sa caut. Daca e permisa si o observatie: parca ar fi mai OK afisajul pe partea cu piese si de asemenea in coltul din stinga sus care e liber un stabilizator 7805 cu radiator adecvat...Succes mai departe, Emil

Link spre comentariu

... n-am releu, cred ca a fost vre-un concurs cu cel mai ciudat releu si acesta a cistigat -sau cred ca n-am pentru ca nu imi apare cunoscut, inca sint la job si n-am apucat sa caut. Daca e permisa si o observatie: parca ar fi mai OK afisajul pe partea cu piese si de asemenea in coltul din stinga sus care e liber un stabilizator 7805 cu radiator adecvat...Succes mai departe, Emil

DA cam ciudat releu.Releul se gaseste pe placile de modem, am reusit si am gasit si eu unul.Am sa incerc redesenarea pentru a monta LCD-ul pe partea pieselor + un stabilizator de 5v cu radiator.Deocamdata am rezolvat (in Sprint) alimentarea LCD-ului cu 5v de la fiecare montaj (care montaj este selectat sa functioneze) prin 3 diode 1N4148.
Link spre comentariu

Aceasta ultima varianta de SMT (cu Atmega 328p) cat are timpul de citire a componentei ? La versiunea pe care o am acum (cu Atmega 8) timpul este de cca.10 secunde ... Multumesc !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări