Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

O parte, este sigur. Ce nu este aici este in mod la fel de sigur pe citeva zeci de calculatoare. Baietii din Hong Kong au fabricat varianta cu oscilator intern iar pozitionarea pieselor seamana izbitor cu cea de pe cablajul dumneavoastra, cu niste mici imbunatatiri. Sunt formidabili!

Link spre comentariu

Sigur, este chiar o chestie utila la ei. Au facut cablajul cu niste paduri pentru SMT-uri in partea din stinga, jos. Ei au folosit dublu placat ca sa scape de strapuri. Va dau linkul pe mp deoarece mai am o bulina neagra de aproape un an si nu vreau sa se considere reclama si mai primesc una, hi.

Link spre comentariu

...

am facut cablajul!!! In 10 min ma duc sa iau niste rez si am sa incep plantarea!!

...

Poti posta ceva poze ale cablajului realizat de tine? :nas:

Deocamdata este gata si cablajul meu.

Sa-l gauresc, sa "calc" silkscreenul, apoi pot sa incep si eu plantarea.

Pentru inlocuirea switch-urilor de pe cablaj cu intrerupatoare asemenatoare celor folosite la LC-Meter3, am realizat o mica placuta adaptoare.

post-17385-13982956796_thumb.jpg

post-17385-13982956798_thumb.jpg

@Marele Savant, unul din cablaje + adaptor, pleaca luni catre tine. :da

Link spre comentariu

Gata si Silkscreen-urile. :daAcum timp liber si componente pentru echiparea placilor sa fie.[attachment=0]Imagine0612.jpg[/attachment]

super ti-a iesit...ca pe banda :aplauze spor la asamblare !
Link spre comentariu

Arata frumos, felicitari. :aplauze :aplauze :aplauze

Sa nu uiti strapul pentru Backlight (BL-BL) si cel pentru intrarea semnalului in frecventmetru (F-F).

Astazi am luat PIC 16F690 pentru LC-Meter si intrerupatoare asemanatoare cu cele originale de la LC-Meter.

Asa arata intrerupatoarele:

post-17385-139829569352_thumb.jpg

Este bine ca ai montat pini in locul switch-urilor, asa poti monta o placuta adaptoare cu alt tip de intrerupatoare.

Serile astea am sa incep si eu plantarea, in functie de timpul liber.

Vezi ca totusi ai gresit ceva.

LCD-ul vine montat pe partea traseelor, vad ca tu ai montat pinii pe partea componentelor. :da

P.S.

Din poze. traseele care trec printre randurile de pini ai lui Atmega328, parca se ating intre ele?

Link spre comentariu

Trasele nu se ating. A ramas urma de la cutter pe sticlotex si de asta da impresia. Lcd-ul va sta pe fata panoului deci... fire pt conexiuni.Am printat la 100% nu la 101% :rade: si am avut ceva pb cu soclurile( nu f mari dar...) switch-urile vor fi si ele pe panoul frontal. Amu sa imi fac timp sa fac fata la carcasa si sistemul electronic de comutare pt fiecare instrument in parte. Nu vreau sa am prea multe switchuri pe panoul frontal.

Link spre comentariu

...Am printat la 100% nu la 101% si am avut ceva pb cu soclurile( nu f mari dar...) switch-urile vor fi si ele pe panoul frontal...

Nu ar trebui sa fie probleme, este scara 1:1, asa zice programul.Am sa testez cand ajung acasa si eu cu un soclu, de curiozitate.Eu am printat direct din Sprint, am remediat cele doua mici trasee omise, am sa re-atasez si cablajul & silkul intr-un alt PDF.
Link spre comentariu

Cred ca in sprint va iesi bine. La pdf mi se pare ca e alta poveste.

Am testat cu un soclu de 28 pini, intra super ok. Am incep sa plantez componentele si eu.Apropo, ce tranzistor ai pus in loc de BFY90?Ai testat vreun montaj din 3 in 1?
Link spre comentariu

Cred ca in sprint va iesi bine. La pdf mi se pare ca e alta poveste.

Am testat cu un soclu de 28 pini, intra super ok. Am incep sa plantez componentele si eu.Apropo, ce tranzistor ai pus in loc de BFY90?Ai testat vreun montaj din 3 in 1?
Am gasit aceeasi schema cu BFR91 , 2N2369 , BF254 , cred ca la frecventa asta nu sunt probleme.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări