Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

@Simnakovi : Multumiri pentru acest proiect impartasit cu noi ! Intr-adevar merge brici ! Am atasat cateva poze cu montajul facut de mine. In poze mai apar : un L/C-metru (PIC 16F628A), un C-metru (PIC 16F84) si acest multitester (ATMEGA8). Am vrut sa prezint modul in care folosesc acelasi display (2x16) la aceste testere (alternativ, bineinteles !). Fiecare montaj are mufa la care cuplez displayul, in functie de necesitate. Sper sa fie si altora de folos aceasta idee. Inca o data : Multumesc ! Numai bine !

Link spre comentariu
Am vrut sa prezint modul in care folosesc acelasi display (2x16) la aceste testere (alternativ, bineinteles )

Datorita tie m-am linistit.Am vazut ca merge sigur afisajul pe care l-am luat.Si chiar ma pregateam sa-l schimb.

Link spre comentariu

Bravos baieti si felicitari celor care l-au construit pana acuma!Ma bucur mult ca pot sa aduc bucurie unor colegi electronisti ca mine, si daca veti intra la mine pe site veti vedea ca am fost deschis la orice proiect am facut, si l-am impartasit si celorlalti. Ideea nu-mi apartine, dar eu am publicat-o aici si vad ca a prins la multa lume. Tare ma bucur. Voi veni in curand cu alte proiecte frumoase si tare m-as bucura daca si altii imi vor construi proiectele. Va urez tuturora toate cele bune in noul an care vine si multa putere de munca. Ovidiu.

Link spre comentariu

Stefane, chiar nu vad la ce as putea folosi un ESR metru in atelierul meu. Un condensator electrolitic cu pierderi mai mari sau mai mici nu influenteaza in asa de mare masura montajele facute de mine incat sa fie nevoie sa-i masor rezistenta serie si/sau pierderile. ESR metrul este , zic eu, o "fitza" a electronistilor cu pretentii mari. Eu nu sunt din acela. Eu folosesc in proportie de 90% componente recuperate, si construiesc din placerea de a construi. Daca vreau sa incerc un montaj pe care-l gasesc pe NET, proiectez cablajul si-l reproduc imediat, apoi daca nu sunt multumit de el nu e nici o paguba, am capatat o experienta noua. Asa sunt eu. Asa am incercat si montajul acela pentru deblocarea lui Atmega8 si i-am si proiectat cablaj imprimat special pentru a-l folosi la deblocare. Apoi am invatat din experienta aceea si acuma nu mai am la ce-l folosi deoarece nu mai blochez nici un AVR. Asta e, vezi, as putea sa incerc orice montaj numai sa-i gasesc o oarecare utilitate la mine in atelier. Daca nu am nici o utilitate cu acel montaj, schema, aparat sau orice altceva, nu-l fac! Da-mi o schema, da-mi un motiv plauzibil sa o reproduc, si ma apuc de proiect. Pana atunci, va urez la toti Sarbatori Fericite, si sa ne auzim sanatosi si la anul care vine. LA MULTI ANI !Acelasi Ovidiu.

Link spre comentariu

Salutari! Adevarul este ca daca nu faci depanare nu este asa de necesar. Sau in general lucrul cu surse in comutatie. Personal folosesc aparat cu ac, este mult mai intuitiv si rapid.Nu vreau sa polemizez dar sa stiti ca si prin locuri mult mai importante, aparatele de masura dupa care trebuiesc luate decizii rapide au indicatie analogica, chiar daca sint realizate prin afisare grafica pe lcd-uri. Citiri de ordinul sutimilor/miimilor de ohm in conditii de (semi)amator care nu lucreaza la NASA sint la fel de relevante ca si cablurile de audio cu diode si cristale Swarowsky. E adevarat ca unul digital face impresie la client sau da bine pe masa de lucru, dar prefer sa am la indemina aparate cu adevarat utile. Scuze daca am o parere diferita de a altora, dar este intarita de aproape 30 de ani de sericiu in domeniul elind si telecom. Cele bune, Emil

Link spre comentariu

Stiu ca este offtopic dar am pus intrbarea la" programare microcontrolere amtel" si nu am primit raspuns.Stiu de asemenea ca cei ce au scris aici au facut acest programator si ma vor lamuri. "Doresc sa-i itreb pe cei care au facut programatorul din poza atasata daca este critica lungimea cablului intre calculator si programator ,de se face prima prte direct in mufa?As constri totul pe o placa ,eventual cu mai multe feluri de socluri ,cu alimentare, totul intr-o cutie si as lega-o la calculator cu un cablu de date serial obisnuit."

Link spre comentariu

Buna!Din cate stiu eu de la programatoarele pt PIC fara alimentare externa ideal ar fi sa ai cablu cat mai scurt. Cum eu nu sunt expert ar fi bine sa mai astepti si parerea celor care au folosit acest programator.Bafta

Link spre comentariu

Cablul trebuie sa fie cat mai scurt. Ia si tu ca exemplu, cablul de legatura dintre Hard Disk si placa de baza a calculatorului. Cam ala e maximul care poti sa-l pui. Daca vrei mai lung pui cablu ecranat cu n fire + ecran si ecranajul legat la masa. Dar asta nu inseamna ca poti sa pui programatorul aici si PC-ul in camera alaturata, sa fim seriosi. Toate bune.

Link spre comentariu

apreciez proiectele userului simnak, dar am o rugaminte, am muncit vreo 4 ore si am crezut ca e in zadar.fiind cam pe langa cu mcu-urile, adica stiu doar sa le leg la pc si sa le scriu, uitandu-ma pe site-ul dansului am crezut ca doar fisierul eep. imi trebuie.in principu va rog sa modificati pe site-ul dvs sa puneti linku si catre fisierul hex. eu unu nu citisem topicul de pe elforum si fiind pe langa nu stiam ca mai trebuie si hex-ul.spuneti-mi si mie va rog ce tor de ferita ati folosit pentru swr si de unde l-ati procurat.si cumva din greseala o sinteza cu mcu pentru scurte evntual pentru a412.multumesc frumos si felicitari pentru munca depusa73 by yo3idm

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salutare :101 Am facut si eu testerul si functioneaza super :aplauze Mai am de montat 2 mufe pentru introducerea pieselor ce urmeaza sa fie testate

Carcasele de plastic le faci sau le cumperi? Ma refer si la sursa ta reglabila.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări