Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

ca sa zic si eu ceva...excelenta cablajul, multa rabdare aveti. Eu am cam renuntat la proiectat cablaje, le caut pe unde sint gata facute...si ca o idee: la montajele mele cu lcd BL, am alimentat intotdeauna printr-o rezistenta de max. 100ohm iluminatul direct din tensiunea nestabilizata, adica inainte de cei (de obicei) 5V. Am considerata ca vantajul reducerii disipatiei pe 7805, deci utilizarea unui radiatot mai mic merita. Apropo, comutatoarele la LC-metru cu 690 se infig direct in calaj ca la pcb-ul original?? Un pic16f84A va pot oferi eu cu tot dragul, ca un omagiu pentru ce faceti pentru noi. Sa imi trimiteti va rog adresa! Succes in continuare, Emil

Link spre comentariu

Switch-urile folosite nu sunt cele originale de la proiect.Eu am desenat cablajul pentru tipul de switch din poza, cu montare pe cablaj.post-17385-13982956443_thumb.jpgSe poate modifica cablajul si pentru alt model de intrerupator, dar se mareste si marimea cablajului.

Link spre comentariu

@ geomar 666 buhuhu !!! Super cablajul dar.... cum sa ma apuc de el ( cum il printez?? :nas: ) intreb asta pt ca nu vad un fisier pdf :cry: ca sa pot printa. nu vreau sa stresez , dar de varianta smd ... inca nimic la orizont?? :nas: daca faci si pt smd , pastreaza integratele normale( nu smd) , tranzistorii iar pt rezistente te rog sa folosesti ori 0805 sau 1206. Tu decizi . Multumesc!! :jytuiyu

Link spre comentariu

1206! mai ginditiva si la cei trecuti de o jumatate de secol!in ce priveste comutatoarele ar trebui facut un montaj de test, personal consider ca de calitatea si stabilitatea acestora depinde tot kikirezul lc-metrului!

Link spre comentariu

... pt ca nu vad un fisier pdf :cry: ca sa pot printa. nu vreau sa stresez , dar de varianta smd ... inca nimic la orizont?? :nas: daca faci si pt smd , pastreaza integratele normale( nu smd) , tranzistorii iar pt rezistente te rog sa folosesti ori 0805 sau 1206. Tu decizi . Multumesc!!

Am verificat cablajul conform schemelor si este ok.Vreau sa-l mai verific inca odata poate am omis ceva si apoi pdf sc 1:1Nu strica ca si altcineva sa cofirme corectitudine cablajului.Despre SMD ... in limita timpului liber disponibil.DA am sa pastrez integratele si tranzistorii THT.

1206! mai ginditiva si la cei trecuti de o jumatate de secol!in ce priveste comutatoarele ar trebui facut un montaj de test, personal consider ca de calitatea si stabilitatea acestora depinde tot kikirezul lc-metrului!

Posibil ca toata "smecheria" pentru calitate-stabilitate sa fie comutatoarele.Recomandati unele ok si incerc sa modific cablajul.
Link spre comentariu

@marele savant. in libraria mea de la sprint layer 1206 sint cele mai mari. :jytuiyu .ordinea care sint la mine e asa :0402 (alea mici a"dracului la care nici eu nu ma bag ); 0603--un pic mai marisoare ;0805 --alea acceptabile si 1206 care sint destul de marisoare. :jytuiyu scuzati de offtopic. cine are sprint layer si imi poate confirma ca e asa ???sau poate eu am libraria ciudata?? :nas: multumesc !!

Link spre comentariu

Salutare tuturor.

De mult timp am vrut sa fac si eu multitester 3 in 1, separat le-am facut pe toate. Cautand pe net am gasit o schema la rusi cu PIC16F628 care are LC-meter, frecventmetru cu divizare necesar celor care fac montaje de radiofrecventa mai mult. Daca a facut cineva schema il rog sa-mi zica si mie cum se comporta eu mai am numa sa programez pic-ul.

Schema este urmatoare cu 2 prescalere diferite:

http://postimage.org/image/mqt88ijt7/

http://postimage.org/image/qps34q6et/

Link spre comentariu

@bentanion: Ati avut timp sa il testati? Merita compilat pentru 328 sau il lasam asa? Sunt in faza lenevoasa parca si nu am nicio chemare deocamdata. Am facut ESR-metrul si ma minunez inca de faptul ca este atit de precis, hi.

Link spre comentariu

Am inteles. M-am uitat oleaca mai atent si vad ca are incorporata versiunea1.05k. Eu sunt ramas in urma, la 1.04k. Am compilat-o pentru a scrie diseara AVR-ul. Ma gindesc sa fac o varianta cu 3 in 1 inghesuita intr-o carcasa de multimetru dar inca ma scarpin in chelie. Nu am incredere in comutatoarele acelea mititele deoarece m-am convins ca la ESR-metru trebuiesc comutatoare serioase. Sa vedem daca gasesc o varianta viabila.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări