Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Da, dimensiunile PCB-ului sunt de 140 / 100 mm. Am vrut sa-l mai "compactez" putin, dar nici "calare" piesele una peste alta nu imi place, mai bine asa, un pic aerisit.Poate daca foloseam SMD-uri si eventual cablaj dublu placat, iesea mult mai mic.Daca am timp am sa incerc si o varianta cu SMD si cablaj dublu placat, asa ca sa-mi formez mana. :rade: Pana atunci trebuie sa notez componentele si sa verific cablajul, sa fie conform schemelor. :)

Link spre comentariu

GeoMarFelicitari din inima. Ai "mana" si rabdare. Ai muncit, dar arata superb.Dar mai am o foarte mica carcoteala. Linia de masa de jos e cam subtire. Si la o corodare mai lunga, suna telefonul, etc, se poate intrerupe....Mareste cu 0.5 sau cu 1mm latimea cablajului..Jur ca dupa sesiune, adica dupa 10 febr, ma apuc sa il fac si eu. Desi am testerul functional, in cutie,,,

Link spre comentariu

...Dar mai am o foarte mica carcoteala. Linia de masa de jos e cam subtire. Si la o corodare mai lunga, suna telefonul, etc, se poate intrerupe....Mareste cu 0.5 sau cu 1mm latimea cablajului...

Am marit si acea linie de masa subtire, am notat si valorile componentelor, am verificat si dupa scheme.Mai ramane sa-l mai iau inca odata la "puricat", poate am omis ceva.Asa arata acum.
Link spre comentariu

Pai am cautat placa de modem, sa iau releu de 5v si nu am gasit.Am cerut un model (datasheet) mai uzual de releu 5v ca sa definitivez cablajul, dar nu am primit raspuns.Eu unul, imi modific cablajul in functie de releul pe care am sa-l gasesc.Momentan am doar Atmega 328 pentru SMT, trebuie sa mai procur PIC 16F690 si PIC 16F84A.

Link spre comentariu

Arata superb. FELICITARI. Ma uitam si cautam sa mai ma leg. Si gauri pt suruburi, si niciun strap, desi uneori nu poate fara...Pe scurt.MESERIECa sa glumesc totusi. Cat roz..Am vazut de curand un afis "La TIE en rose"..Cand ma intoc la job caut si eu findalul asta..

Link spre comentariu

Sunt si ceva strapuri, mai sigur 4. :da 1-Un strap este deasupra lui PIC 16F84A si face "saltul" intre grupul R10k -C100nF (cele care erau inclinate) si plus 5v.2-Intrarea in frecventmetru se face intai in SW3 (cel din dreapta) de unde selectam intrarea frecventei pe care o masuram sau iesirea oscilatorului pentru testat quartz-uri, apoi un strap intre punctele F-F.3-Inca un strap este de la rezistenta BL (backlight) si plus 5v (BL-BL).4-inca un strap deasupra lui PIC 16F690 si "sare" traseul de la pin 11 spre pin 4 LCD (RS).Am incercat fara ele, dar ma complicam mult si fara rost.Cat despre "mult roz", se creeaza un contrast intre trasee si componente ca sa poata fi vizualizate mai usor, parerea mea.NU am montat pe cablaj un comutator cu 3 pozitii (sau 4 pozitii) pentru alimentarea celor 3 montaje (pe rand nu simultan).Comutatorul il las la aprecierea celui care isi construieste acest "3 in 1". :da L.E.Ok GanMark, am sa modific cablajul cu aceasta capsula de releu. :da Mersi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări