mosu20 Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Buna treaba! Felicitari! Cred ca este cam tot ce ar trebui pe o masa de constructor pentru a testa rapid componentele si a evita un manunchi de fire de la nustiucite testere si aparate. Din cite stiu ati facut si varianta de combi cu FCLX-ul de pe hamradioindia. Ce nu v-a multumit la varianta respectiva? Link spre comentariu
bentanioan Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Merge bine in continuare dar e cu atmega8 SMD si nu vreau sa-l mai modific.I-am pus cristal de 8Mhz si i-am facut update la soft (in circuit) si asa ramane.LCM3 este si dupa parerea mea net superior lc-metrului ala.In plus acolo am pus comutator pentru semnalele catre LCD (am incercat cu 4148 dar nu m-am prins ca mai trebuie si rezistente de 1k,noroc cu rusii). Link spre comentariu
mosu20 Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Cu ei si cu yo6pir care ne-a semnalat existenta site-ului. Este adevarat, ESR-metrul unguresc este net superior atint in ceeace priveste partea de elecrolitici cit si masurarea cu precizie a condensatorilor nepolarizati, bobinelor si rezistentelor. Nu stiu de ce dar la capitolul masuratori PIC-urile sunt net superioare AVR-urilor. Ma gindeam la o vatianta de tester fara smt, doar cu ESR-metru, FCL-Xmetru si tranzistometru. De fapt, de la FCL-xmetrul indian se poate pastra doar frecventmetrul si X-metrul pentru a nu mai consuma componente degeaba. Cred ca se merita incercat. Eventual cu un smt cu Atmega8, pentru a pastra toata gama de posibilitati. Link spre comentariu
bentanioan Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Revin cu pozele din interior si fisierele de la SMT.Softul nu l-am pus ca se afla pe forum iar al meu este personalizat. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 14, 2013 Partajează Postat Ianuarie 14, 2013 Daca tot am "prins" putin timp liber, am inceput desenarea unui cablaj 3 in 1 ( SMT & LCM-3 & Frecventmetru). Studiind schemele postate de colegul @bentanioan, am decis sa folosesc un singur semireglabil pentru contrastul LCD-ului si un singur 7805 pentru alimentarea celor 3 scheme, nu fiecare schema cu semireglabilul si 7805-ul ei. Momentan am desenat partea de frecventmetru (in dreapta cablajului) si aproximativ 80% din partea de LCM-3. Mai trebuie desenat SMT-ul si oscilatorul pentru testarea Quartz-urilor. LCD-ul vine montat pe partea traseelor. In functie de putinul timp liber, sper sa-l definitivez cat mai repede. 1 Link spre comentariu
Flor Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 GeoMarDe ce ai pus grupul de rezistente de sus inclinate? Arata urat. Da, economisesti cativa mm de placa, dar e pacat. La fel si cu rezistenta si condul dintre cele 2 integrate ..Nu poti reface? Doar deplasezi nitel integratul din stanga. Oricum partea din stanga jos e "cheala" ca sa zic asa... Desenul este echilibrat, aproape simetric, iar chestia asta rupe. Daca ai scos "spaltul " asta, sunt convins ca in limita timpului poti sa il faci mai bun.Spor si succes. Link spre comentariu
bentanioan Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Stanga jos e ,,cheala'' pana cand pune si SMT-ul. Link spre comentariu
Flor Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 OK. Dar totusi a dovedit ca poate realiza ceva adragut. Asa ca il "pistonez", hi, hi, sa fie si mai frumos.Nu cred ca se supara, pt ca nu am scris cu rautate sau alte meschinarii. Link spre comentariu
mosu20 Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Nu stiu daca nu vorbesc aiurea dar ar fi util ca la frecventmetru in paralel cu unul dintre condensatorii cuartului sa fie prevazut un trimer de citiva pF. In practica m-am lovit de necesitate de a "trage" cuartul astfel incit masuratoarea sa fie cit mai precisa deoarece am gasit si decalaje de 1,5-2 KHz. Loc este pe placa asa cum este acum si ar fi pacat sa fie macelarita dupa ce este realizata. Link spre comentariu
GanMark Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 @bentanioan,despre frecventmetru poti da ceva detalii ?pe schema ta scrie ca nu e necesar SW1,si din RV2 se aduce la zero,sau se injecteaza un semnal extern cunoscut si se face calibrarea ?cu oscilatorul e super.....asta chiar e super SMT [v3] !la SMT v2 cu atmega 8 cum e cu precizia ? ce am citit cu 328 nu prea da satisfactii....inca Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 OK. Dar totusi a dovedit ca poate realiza ceva adragut. Asa ca il "pistonez", hi, hi, sa fie si mai frumos. Nu cred ca se supara, pt ca nu am scris cu rautate sau alte meschinarii. Deocamdata este in stadiul de "proiect", orice sfat, critica, idee sunt binevenite, deci nu ma supar. Rez de sus si cea cu condensatorul, le-am pus asa ca sa "economisesc" cativa milimeri. Am sa le pun "normal". Stanga jos este "cheala", dar asa cum a scris @bentanioan urmeza SMT-ul. Nu stiu daca nu vorbesc aiurea dar ar fi util ca la frecventmetru in paralel cu unul dintre condensatorii cuartului sa fie prevazut un trimer de citiva pF. In practica m-am lovit de necesitate de a "trage" cuartul astfel incit masuratoarea sa fie cit mai precisa deoarece am gasit si decalaje de 1,5-2 KHz. Loc este pe placa asa cum este acum si ar fi pacat sa fie macelarita dupa ce este realizata.Am sa fac si aceasta modificare, eventual prevad loc de trimer la toate cele 3 montaje. Astazi a sosit si 328-ul meu pentru SMT. Link spre comentariu
bentanioan Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 @bentanioan,despre frecventmetru poti da ceva detalii ?pe schema ta scrie ca nu e necesar SW1,si din RV2 se aduce la zero,sau se injecteaza un semnal extern cunoscut si se face calibrarea ?cu oscilatorul e super.....asta chiar e super SMT [v3] !la SMT v2 cu atmega 8 cum e cu precizia ? ce am citit cu 328 nu prea da satisfactii....incaSW1 eu l-am pus dar nu foloseste la nimic , cu softul asta cel putin.Am pus RV2 ca sa nu mai tatonez valoarea rezistentei care initial era 10k* si regleaza amplificarea tranzistorului (cu un quart de 1Mhz pe oscilator se regleaza pana arata 1Mhz dupa care se pune un quart , sa zicem 38Mhz si se regleaza pana arata frecventa corect,se verifica din nou la 1Mhz si se gaseste o cale de mijloc sa mearga si partea superioara si cea inferioara,pentru ca oscilatorul nu functioneaza liniar intr-o gama asa larga).La mine a mers de la 455Khz pana la 38Mhz.Am pus si 68,... Mhz si oscila pe armonica a 5-a si arata 13,...Mhz.In legatura cu SMT-ul eu sunt multumit de ambele variante,dupa ce am pus crystal,si cel cu m8 merge mult mai precis dar nu mai precis decat cel cu m328p.Pt @GeoMar:trimer nu merita pus decat la frecventmetru (pin16-gnd).Mai bine ar fi sa se sorteze quartul daca se poate.Rezistentele de 1K de la afisaj pot fi SMD ca e mai simplu. Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 Pt @GeoMar:trimer nu merita pus decat la frecventmetru (pin16-gnd).Mai bine ar fi sa se sorteze quartul daca se poate.Rezistentele de 1K de la afisaj pot fi SMD ca e mai simplu.Am pus trimer la toate cele 3 montaje, dar am desenat si condensator fix, cine vrea pune trimer, cine vrea pune condensator, depinde de gustul fiecaruia.Stiu ca rezistentele pot fi si SMD, eu am vrut sa fie THT, nu SMD, nu toti "le au" cu lipitul SMD-urilor.Am mai evoluat putin cu desenatul cablajului.Oricum mai sufera "finisari" pana la final, dar trebuie intai sa fie desenat conform schemelor.Ce tip, model, de releu 5Vcc trebuie, adica ceva ce se "gaseste" usor pe piata. Link spre comentariu
GanMark Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 ok,in mare am inteles dar ca de obicei daca avem probleme ,,,,intrebam.....@geomar e super pcb , maestru ....,chiar e deranjant piesele inclinate...[ ochiometric] dar in general e super....spor la treaba si mult timp lber pt asa ceva !LE: releu de pe modem..... Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 15, 2013 Partajează Postat Ianuarie 15, 2013 ...LE: releu de pe modem.....Un cod ceva? Sau un datasheet ca sa-i desenez capsula.Momentan asa arata cablajul, am inceput notarea pieselor si o verificare dupa scheme. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum