Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Pai este adevarat, nu se vede decit cind scotociti in program deoarece cele 2 limite, RH si RL sunt folosite pentru calibrare si prin modificarea lor se pare ca au admis o mai mare abatere de la valoarea standard in ideea, probabil, ca este mai usor sa gasesti 3 bucati cu valori identice apropiate de standard decit sa gasesti chiar 3 bucati cu valoare standard. Este in primul rind o chestie de pret. Am vazut niste rezistente cu 0,01% pe la niste baieti dar pretul unei bucati este cit jumatate din pretul smt-ului. Oricum, functioneaza bine si asa cum este acum dar in mod sigur baietii vor mai lucra la fineturi. Poate si la scalare. De ce nu intrati pe forumul lor sa le pasati ideea? Am vazut ca autorul stie engleza si este foarte receptiv la sugestii.Compilarea este aici.

Link spre comentariu

Cand mi l-a facut pe al meu, acum niste ani, am cumparat cate 10 rezistente si le-am masurat pe fiecare, apoi am ales cele mai apropiate de valoarea indicata. Si eu as vrea ca afisajul sa stea mai mult aprins, adica sa imi indice ceva util, nu prostii. Sincer, nu stiu -inca - sa umblu prin soft.Daca cineva a reusit, pls, sa puna aici. Multumesc.

Link spre comentariu

@Flor:ei au gindit la modul general, dupa cum se discuta pe forumul lor. Nu cred ca au luat in consideratie prea mult faptul ca noi nu suntem la fel de srinsi la punga precum sunt ei, hi.

Pentru marirea timpului (acum este setat la 12s, parca) mi se pare ca trebuieste marit condensatorul din baza tranzistorului 2, acela notat cu C in schema primei variante. Similar se procedeaza la celelalte scheme tinind cont de micile modificari.Articolul de la care a inceput totul este http://www.mikrocontroller.net/articles ... stortester

Aici este si varianta fara temporizator.Oricum, cred ca este o intrebare de test deoarece este pusa de o persoana care stie cu adevarat programare.

Pe siteul lui yo6pir care l-a descoperit , l-a construit primul si l-a adus in discutie dupa ce si-a adus contributia proprie la dezvoltarea lui sunt suficiente explicatii.

http://qsl.net/yo6pir/smt.html

Scuze daca am exagerat....

Link spre comentariu

Temporizarea afisarii rezultatului nu se face din condensator,momentan este de 14'',setarea se face in config.h aici: #define LONG_WAIT_TIME 14000Eu l-am setat la 30000 (30'').Daca in acest timp se apasa butonul test,incepe un nou test si acest lucru se poate repeta.Parerea mea este ca e in ordine asa.Daca se doreste repetarea masuratorilor in mod automat trebuie modificat ,,Makefile'' aici:#CFLAGS += -DPOWER_OFF=5CFLAGS += -DPOWER_OFF= (aici scrieti de cate ori sa se repete masuratoarea,max 255) Daca cineva nu se descurca sa scrie ce preferinte are si daca pot il ajut.Nelu

Link spre comentariu

In regula, multumesc pentru corectare. Numarul de repetari automate l-am schimbat dar nu stiam faptul ca durata afisarii este programabila. O nelamurire o am si eu legata tot de programare. Siu ca in cofig.h se poate corecta intre niste limite valoarea rezistentelor functie de ceeace ai. Care este maniera de corectare? Se merge pe ideea compensarii sau pur si simplu se trece valoarea rezistentelor avute la dispozitie (ma refer la cele de 680 si 470k)

Link spre comentariu

As vrea eu sa fiu asa bun in programare :da .Eu am selectat rezistentele si chiar le-am combinat ca sa ajung la valorile respective.Cred ca este complicat sa se umble la soft pentru ca aceste valori intra in calcul in toate testele (rezistente,betametru,condensatoare...)

Link spre comentariu

Ma intriga faptul ca acolo, in config.h se indica si posibilitatea modificarii. Este o chestie de scotocit. Eu am cumparat cite 100 din fiecare valoare, RPM cu 1%. Am gasit 2 seturi exact la valorile necesare dar se pot grupa seturi la valori foarte apropiate de cele standard si de aceea ma preocupa treaba aceasta. Chiar asa cum le am acum, precizia de 0.1% este mai mult decit multumitoare. Eu unul sunt multumit de smt asa ca urmaresc doar imbunatatirile. Poate un cablaj mai mic si cam atit deocamdata.Apropo de cablaje. Am gasit o chestie interesanta. Tiparirea am facut-o pe hirtia de autocolant dar incalzirea nu am mai facut-o punind fierul pe hirtie, cum se procedeaza in mod normal. Am intors cablajul si am pus fierul pe partea necuprata. In felul acesta hirtia nu a mai alunecat absolut deloc si calitatea transferului, implicit a cablajului a crescut simtitor. Bineinteles ca s-a marit timpul de presare, undeva la 3-4 minute dar cred ca este si functie de tipul hirtiei chestia aceasta. Sper sa nu fiu off-topic...

Link spre comentariu

eu folosesc tot hartie de la autocolant , dar aplic fierul de calcat direct pe hartie. important este pana apas prima data , pentru ca pe urma sta lipit binesunt multumit de aceasta hartie , ba chiar mai multumit decat faimoasa hartie cretata

Link spre comentariu

Apropo de cablaje. Am gasit o chestie interesanta. Tiparirea am facut-o pe hirtia de autocolant dar incalzirea nu am mai facut-o punind fierul pe hirtie, cum se procedeaza in mod normal. Am intors cablajul si am pus fierul pe partea necuprata. In felul acesta hirtia nu a mai alunecat absolut deloc si calitatea transferului, implicit a cablajului a crescut simtitor. Bineinteles ca s-a marit timpul de presare, undeva la 3-4 minute dar cred ca este si functie de tipul hirtiei chestia aceasta. Sper sa nu fiu off-topic...

sigur dvs a-ti gasit-o? ca vad ca a fost prezentata de userul costy azi pe topicul de realizare a cablajelor imprimate
Link spre comentariu

Pina acum nu mi-am asumat nimic din ceeace fac altii. Chestia asta am facut-o deoarece imi tot aluneca hirtia si se strimbau traseele. Uneori chiar se intrerup datorita alunecarii. Se pare ca nevoia ne impinge catre solutii similare si ii spuneam "descoperirea" domnului bentan deoarece dinsul m-a invata sa fac cablaje prin metoda fierului de calcat si am avut ceva probleme pina am reusit sa fac un cablaj utilizabil.. Chiar ma voi uita acolo, poate gasesc o idee mai buna decit ce am facut eu. Apropo, am folosit cablajul facut de dumneavoastra pentru frecventmetru si este excelent.

Corect, am gasit forumul si am vazut discutia. Tot acolo am gasit inca ceva care merita incercat. Din pacate nu citisem forumul. Care este chestia cu monezile?

Incercati sa vad editati propriile postari ca sa nu faceti post dublu,

editat de mircea calin

Link spre comentariu

no offense my friend , ziceam si eu asa , nu acuz pe nimeni de plagiat

in ceea ce priveste ledurile si monezile

ledurile de putere ( de la 1 w in sus cred) au nevoie de radiator lipit sub ele , unele vin gata lipit pe o placuta care o poti prinde de radiator altele nu

si neavand statie cu aer cald am recurs la liprea ledurilor pe monezi dupa care prindem monezile pe radiator

spre ex : led 1w fara placa de prins pe radiator http://www.masterlab.com.pl/images/news ... /led1w.jpg

led cu placa lipita din fabrica : http://www.china-led-manufacturer.com/i ... w_high.jpg

placa "blank" : http://www.niden.ro/-radiatoare-alumini ... -20mm.html

Link spre comentariu

Am inteles, multumesc pentru exemplificare.Feciorul meu facea colectie de monede postrevolutionare dar a renuntat asa ca am material pentru radiatoare. Nu ma deranja acuzatia de plagiat deoarece nu am cerut drepturi de autor dar incepusem sa ma unflu in pene cu descoperirea mea, hi. Acum ca m-am dezumfmlat si am furat chestia cu intorsul placii si continuarea incalzirii folosind o placa intermediara cred va trebuie sa citesc mai mult. OK, multumesc din nou. Cu ocazia asta am descoperit si un nou site ...

Link spre comentariu

bentanioanO sa incerc modificare descrisa mai sus. Dar prin februarie, pt ca acum sunt in sesiune..Multumesc frumos pt bunavointa..Si acum ma scuzati de off topicmosu20"Oricum, cred ca este o intrebare de test deoarece este pusa de o persoana care stie cu adevarat programare."Am scris extrem de serios. Daca in domeniul hw pot sa emit niste pretentii, hi, hi, adica chiar stiu unele, altele, va jur ca in soft nu am scris nicio linie si nu am facut altceva decat sa "vars" ce a dat autorul in integrat. Asa cum pe altii nu ii atrag submarinele, asa nici pe mine nu ma intereseaza scrierea si modificare softurilor. Stiu ca ar trebuie, ca se poarta, etc, dar deocamdata nu vreau sa ma introduc si in acest domeniu. Am alte multe proiecte hw, in curs de realizare, de ex niste radiouri cu lampi la reparat, sau chiar niste montaje in faza de inchis in cutie, care treneaza de prea mult timp, asa ca nu ma mai imprastii si in asa ceva..Poate la toamna, cand oi face 50 de ani, sa incep si cu asta, hi, hi, ca ochi ma lasa...

Link spre comentariu

Mea culpa, dar nu cred ca este chiar asa de grav. Nu asteptati prea mult anii aceia deoarece vor veni prea repede, oricum. Si din nefericire, nu va lasa numai ochii...De adus smt-ul in zona care ne place, in limitele pe care le are, din vorba in vorba, pe aici, putem sa o facem intr-un final.Trebuie doar sa ne spuneti ce schema si ce varianta de soft folositi.Am incercat de curiozitate pe ultima schema, cu tl431, pe cablajul care il folosesc pentru 328p sa folosesc Atmega8 programat cu ultima varianta de soft. Functioneaza foarte bine dar nu isi face selftestul si nici autocorectia pe care o facea pina la varianta de soft1.01 ,inclusiv. Pina la urma conteaza ca este o scula care se poate utiliza in conditii foarte bune si ca se poate opta pe o varianta sau alta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări