Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

uite aici mai multe detalii : http://www.geplast.ro/placi-pvc/placi-p ... at-komatex ,

ca si material in gasesti pe la benzinarii , ca diverse reclame pe la pompa , prin tot felul de panouri publicitare ... sau il cumperi de la Geplast. ultima data cand am cumparat eu komatex de 3mm era la pretul de 28lei/mp si se vinde la orice lungime , dar pe latimea de 1025mm daca imi amintesc bine.

tot acolo gasesti si un adeziv foarte bun (Profine C004) care sudeaza materialul , dar este putin mai lent. pentru lipiri instant se foloseste Super Adeziv de la DenBraven.

Uite aici cam ce fac eu din komatex: https://plus.google.com/photos/11655189 ... 967/photos

Komatexul se gaseste in mai multe culori

Link spre comentariu

Multumesc pentru toate lamuririle de pina acum. Pe mine m-ati convins. Din cite vad se pot folosi si autocolante de diferite culori si atunci efectul este garantat. Mai ramine un mic amanut. M-am uitat pe toate linkurile si nu am gasit un distibuitor/vinzator de la care sa cumpar komatex, exceptind producatorul. Presupun ca producatorul nu se incurca cu cei care cumpara cantitati mici si, presupun iarasi, nu vinde catre persoane fizice neavind un magazin propriu. In aceasta situatie pot sa iau aceeasi leapsa pe care am luat-o cind m-am dus la Slatina sa cumpar aluminiu. Au desfiintat magazinul de unde putea cumpara orice pirlit, ca mine si nu vind decit firmelor care cumpara o anumita cantitate minima. Cred ca asta ar fi problema principala. Celelalte lucruri se mai gasesc pe ici pe colo, nu ar fi o problema chiar asa de mare dar ramine problema procurarii komatexului. Nu stiu daca ar constitui reclama ca cei care au gasit sursa sa ne spuna pe unde sa ne orientam, eventual prin mp.O alta chestie ar fi aceea ca dupa ce am acordat oleaca de atentie instructiunilor smt-ului si am facut autotestul asa cum scrie acolo jucaria se comporta mult mai stabil, precizia se situeaza in limite foarte bune, chiar mai buna decit a unor DVM-uri care sunt pe piata. Masoara undeva de la 10microH in sus si condensatori de la 15pF. Important in cazul valorilor mici este sa nu se foloseasca fire cu crocodili sau alte dispozitive care sa introduca capacitati parazite. In rest, precizia este cu adevarat remarcabila in cazul rezistentelor, ceva la 0,1-0,2% si undeva la 1-2% Pentru condensatori. Cam asta este despre smt....

Link spre comentariu

Acest "komatex" cum arata ca duritate? arata cumva (la aspect) cu placile din spuma (polistiren extrudat) pentru parchet laminat? adica este un fel de "spuma" dar mai dura? pentru ca am incercat eu sa cumpar de la firma de mai sus mai de mult si cum ma asteptam nu prea se incurca cu persoane fizice decit in cantitati mari, si totodata am vazut la Dedemanul nostru asa ceva, nu scria pe el a fi komatex dar arata asa cum am spus mai sus, acesta este?

Link spre comentariu

mosu20 , firma Geplast comercializeaza komatex in orice cantitate si catre oricine la sediul firmei din Bucuresti. Eu cand ma duc cumpar cate 2mp. Pe site-ul GePlast.ro gasesti si harta cu adresa

Link spre comentariu

Nu se aseamana cu spuma aia de se pune sub parchet,este un fel de pvc expandat dens la suprafata are un strat lucios si ceva mai dur ,se mai gasesc placi colorate de 50x50 cm si pe la Practiker, Hornbach, Brico store ,sub alte denumiri cel de la Hornbach mi s-a parut foarte bun ,mai exista si forex dar are pelicula exterioara foarte rigida si la taiere cu caterul iese muchia cam rugoasa .Poti incerca pe la o firma de publicitate locala poate au ceva ramasite .La sediul din Bucuresti poti lua orice cantitate pe verticala placii.post-18416-139829555135_thumb.jpgAcesta este acea placa colorata de la Hornbach.Un exemplu de la o barcuta de plantat ,care contine o electronica mai deosebita ,dar care necesita mai multa "aparatura" de verificare si control si acest supermultitester este foarte util.Intr-un viitor,sper sa mai fac ceva util,deocamdata adun documentatie.

Link spre comentariu

Multumesc la amindoi, m-am lamurit, acela este (komatex), exact cum am spus se aseamana mult cu placile din poliuretan extrudat de 3/5mm ("spuma din aia tare") de se pune pe sub parchet (a nu se confunda cu folia) numai ca are fetele lucioase si este mult mai dur, daca insisti totusi cu unghia un pic mai tare lasa intradevar urme, se gaseste cam pe la toate mgazinele de bricolaj pe mai multe dimensiuni.

Link spre comentariu

nu are nicio treaba cu placile de polistiren extrudat care se monteaza sub parchet. mai degraba seamana cu un plexiglas , dar nu este deloc casant si este mai moale in consistenta. se zgaraie cu unghia in forma bruta si se taie cu cuterul la 2-3 treceri cu lama

Link spre comentariu

nu are nicio treaba cu placile de polistiren extrudat care se monteaza sub parchet. mai degraba seamana cu un plexiglas , dar nu este deloc casant si este mai moale in consistenta. se zgaraie cu unghia in forma bruta si se taie cu cuterul la 2-3 treceri cu lama

Probabil ca este altceva atunci, privit prin profil sau pe cant se vede ca materialul este poros de acea l-am asemuit cu polistirenul extrudat, se indoaie usor, daca il ti de un colt ( o coala de 40Cm) se vede cum se deformeaza efectiv se simte la mina, ambele fete sint lucioase, sint mai multe culori, iar prin comparatie cu plexicul aceste din urma este "foarte" dur fata de placile de care vorbesc. O fi altceva dar alt termen comparativ nu am...
Link spre comentariu

Parasind un piculet domeniul carcaselor, ma intorc la lucrarea de baza. In sfirsit a aparut documentatia pentru varianta 1.05 si modificarile in program, altele decit cele pentru striplines. Le-am adunat pe toate si am compilat si programul pentru 328p. Pentru Atmega 8 si 168/328 sunt cele puse la dispozitie de autor la fila135 :http://www.mikrocontroller.net/svnbrowser/transistortester/?pathrev=135.In atasament am inclus si varianta de cablaj pe care o folosesc eu proiectata de unii dintre colegii de pe forum, de altfel folosita si de alti colegi de aici. Am incercat astfel sa concentrez totul intr-un singur loc. Mentionez ca inca nu am programat AVR-ul din motive locale dar m-am gindit ca altcineva care are timp poate face testarea variantei si ne poate spune concluziile. Ar fi util pentru toata lumea, cred.

Link spre comentariu

Am reusit sa il programez si m-am dumirit. Mare diferenta nu este cu el fata de varianta1.04 (acesta foloseste varianta 1.05). Fata de specificatiile tehnice nu sunt diferente asa ca se poate avea incredere in ce scrie acolo si in plus, au modificat limitele in care se poate incadra toleranta la rezistente din cite scrie in documentatie dar nu vad diferenta pe teren deoarece la rezistente eroarea se mentine undeva la 0,1%, ceeace este mai mult decit acceptabil iar la condensatori nu am gasit niciun fel de problema. De remarcat ca dupa ce isi face calibrarea in selftest si masurarea valoriicondensatorilor este suficient de precisa incadrindu-se in ce scrie pe condensatori. Nu am aparate cu care sa fac masuratori precise asa ca o spun ca o apreciere personala. La fel, ESR-ul, nu am termen de comparatie. Important este ca acum stiu daca sunt buni sau nu si pe unde este valoarea lor. De luat in calcul folosirea unui Atmega8 in aceeasi cutie, folosind acelasi afisaj, cu un ESR-metru dedicat (vechea discutie).Cam asta este...

Link spre comentariu

Tocmai vream sa spun si eu ca am obtinut rezultate identice cu versiune pe care o foloseam anterior. Daca sint diferente sint prea subtile pentru mine. O treaba desteapta ar fi daca ar rezolva si cu scalarea u.m., adica sa indice 4,7 micro nu 4700 nF. Daca va mai rog, mai compilati si un hex cu optiunea de a face mai multe masuratori (parca 5??) inainte de a se opri aparatul??

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări