Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Nu mare lucru. Au lucrat un pic la modul de masurare a MOS-urilor in varianta folosirii Atmega8. Probabil ca si ei sunt ocupati cu caltabosii... M-am apucat de finalizat cele ce zaceau prin cutii si cutiute dar parca a inceput o oarece leneveala. SMT-ul este foarte util si asa fara palton, cum este deoarece ma scuteste sa sar de la un aparat la altul. Cred ca voi face acea varianta pe care o prezinta rusii pentru a avea un aparat cu majoritatea functiilor la indemina. Poate si un generator digital in aceeasi haina. Oricum SMT-ul ramine piesa de baza in complex.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

salutareAm citit aproape tot topicul despre multitester si vreau sa-mi fac unul. Problema este ca am vazut cateva variante de scheme si mai multe variante de soft.Imi poate recomanda cineva o varianta sigura de schema si o varianta noua de soft ?Va multumesc

Link spre comentariu

Baietii au lucrat si pe timpul sarbatorilor. Se pare ca au fost corectate unel erori ale softului, varianta 104. http://www.mikrocontroller.net/svnbrows ... athrev=133. Eu nu am scris inca AVR-ul cu noua varianta asa ca nu ma pot pronunta.

Sunt de acord ca deocamdata varianta cu Atmega8 in discutie este foarte stabila si nu pune niciun fel de probleme inafara de ceeace s-a mai discutat pe forum.

Deocamdata folosesc varianta cu 328p, cea prezentata la pagina123 si vad ca merge destul de bine. Voi vedea in final unde ma voi opri, hi. Functioneaza foarte bina si vatianta de soft pentru Atmega8 dar au scos selftestul si trebuie facuta calibrarea manual. Dat fiind faptul ca oricum nu poate masura ESR-ul si nici inductante chestia nu este prea deranjanta. Sa vedem in final ce va iesi.

Un an mai bun tuturor, cit mai normal din toate punctele de vedere!

Link spre comentariu

am realizat si eu acest super-multi-tester care a functionat perfect :aplauze ... pana la un punct , cand am vrut sa masor un condensator de vreo 100uF / 400V :speriat , care cred ca fost cam incarcat , pentru ca de atunci nu mai masoara nimic :cry: . orice as face imi arata parametrii ultimului tranzistor masurat :ras: .cred ca trebuie sa imi cumpar alt Atmega :bataie cablajul a fost facut tot cu fierul de calcat.ce sfaturi imi dati. sa montez cuartul de 8MHz si cei 2 condensatori sau sa-l las asa ???uitati cum mi-a iesit. carcasa am facut cam in viteza (nu este prea bine finisata) din komatex de 3mm

post-72485-139829552231_thumb.jpg

post-72485-139829552245_thumb.jpg

post-72485-139829552258_thumb.jpg

post-72485-13982955227_thumb.jpg

post-72485-139829552281_thumb.jpg

Link spre comentariu

pentru viitor , m-am gandit la o treaba sa evit masurarea condensatoarelor incarcate.in locul switch-ul pentru test sa pun un buton care sa aiba un contact inchis si unul deschis. sistemul ar fi ca atunci cand leg un condensator intre bornele 1-2 sa-l tina in scurt pana in momentul in care se apasa butonul de test.problema ar fi la eliberarea butonul condensatorul s-ar pune iar in scurt , asa ca imi trebuie un temporizator (cred) care sa-mi puna pinii 1-2 in scurt iar dupa 15- 20 secpoate ma mai ajuta cineva cu vreun sfat.sistemul asta de portectie as vrea sa-l folosesc si la un LCF-metru pe care vreau sa-l fac

Link spre comentariu

Pai cred ca prima chestie care ar trebui facuta ar fi sa stergeti AVR-ul si sa scrieti programul din nou. Daca se incapatineaza, in mod sigur trebiue altul. Nu stiu daca varianta de soft permite cuart de 8MHz. Cel mai bine stie lucrul acesta yo6pir. Daca vreti sa va jucati intrati pe forumul nemtesc si acolo gasiti foarte multe indicatii. Eu unul nu stiu germana iae engleza este foarte subtire asa ca inteleg di 3 in 4....Din cite scrie in instructiunile de utilizare este obligatorie descarcarea electroliticilor inainte de masurare. Sistemul de protectie ar fi o solutie pentru urmatorul AVR chiar daca pina acum nu am mai auzit ca cineva sa masoare electroliticii fara sa ii descarce. O solutie ar fi un releu de 5V cu contact normal inchis care sa rupa scurtul pe perioada masuratorilor, fara alte complicatii.Aparatul arata foarte bine iar carcasa este excelenta. Poate nu impartasiti si noua cum se pot confectiona asemenea carcase. Mi se par potrivite si pentru alte aparate.

Link spre comentariu

ce sfaturi imi dati. sa montez cuartul de 8MHz si cei 2 condensatori sau sa-l las asa ???

Din ceea ce observ ai facut versiunea 1 pe care am facut-o si eu. Softul acesta nu are nevoie de Quartz de 8MHz ci de oscilator intern de 1MHz asa cum e din Default. Chiar daca pui quartzul nu vei vedea nici o imbunatatire, decat daca vei scrie un soft mai nou in uC si atunci vor trebui modificate mai multe lucruri: cond.pe Vref, stab. de 2,5V suplimentar, fusebiti, etc.

Pur parerea mea: nu merita efortul. Am incercat-o si eu si nu am fost incantat deloc. Dealtfel, am revenit la vechea schema si la vechiul soft, asta Ver1.

Succes!

P.S. Ti-a iesit frumos aparatul, felicitari! Puteai sa faci versiunea de cablaj mai noua de la mine de pe site.

Link spre comentariu

in asteptarea unui Atmega , m-am gandit sa mai lucrez putin la carcasa. parca nu-mi placea doar vopsita cu spray-ul , asa ca am colantat-o. rezultatul sper sa va placamosu20 - o carcasa din komatex se face foarte simplu daca ai un cuter , un tub de Super Adeziv de la DenBraven si un uscator de par (daca vrei muchii rotunjite). la mine cred ca toata treaba a durat maxim 30 min

post-72485-139829553756_thumb.jpg

post-72485-139829553768_thumb.jpg

post-72485-139829553779_thumb.jpg

post-72485-139829553789_thumb.jpg

Link spre comentariu

... o carcasa din komatex se face foarte simplu daca ai un cuter , un tub de Super Adeziv de la DenBraven si un uscator de par

Baieti m-ati facut praf. O-i fi eu de moda mai veche dar spuneti-mi si mie ce numiti voi KOMATEX si cum faceti carcasele astea frumoase? Sa mi invat si eu de la altii mai tineri, ca de!... :)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări