mosu20 Postat Decembrie 6, 2012 Partajează Postat Decembrie 6, 2012 nu cred ca tranzistorii amplifica brumul. pur si simplu nu se adapteaza sursa cu montajul.Poti sa si scoti acel TL, nu este folosit pentru masuratori deoarece este utilizata referinta interna. Mai fa sapaturi... Poate ca un alt cablaj rezolva problema. Link spre comentariu
remus2509 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 merci de raspunsuri greseala era la mine atmega8 sta in aceias carcasa cu un lcf metru cu pic16f876a schema de aici de pe forum si impart acelas afisaj prin un comutator de game de la un receptor romanesc albatros de alea ce aveau doua game unde lungi si medii comutatorul are doua poziti si 6 celule suficent ptr lcd .alimentare si contrastul lcd se fac separat dor datele se comuta cu el.problemaa era ca fiecare montaj avea cate un stab de 5 v si doar intrare era impreuna ceia ce nu ii placea asa ca am alimentat amandoua montaje dintrun singur stab de 5 v si acuma merge impecabil merci mult de raspunsuri lcf metru este facut cu pic16f628a Data viitoare folositi functia de editare a propriilor postari, adica acel buton intitulat "modifica". editat de mircea calin Link spre comentariu
mosu20 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 nu stiu schema cu 628a Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Acesta cumva : https://sites.google.com/site/vk3bhr/home/index2-html ?! Link spre comentariu
mosu20 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Nu cred ca despre asta este vorba deoarece ar trebui sa aiba si un frecventmetru. LC-metrul acesta a fost primul montaj cu PIC pe care l-am construit. Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Pai ne-a bagat rau in ceata ..."lcf metru cu pic16f876a schema de aici de pe forum""lcf metru este facut cu pic16f628a" Link spre comentariu
remus2509 Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 Da este cu pic16f628a il gasiti aici pe forum la picuri proiecte baze utile. Cititi pagina 5 postul lui luxornet, scuze de intarziere viewtopic.php?f=11&t=47194&start=60 Data viitoare folositi functia de editare a propriilor postari. editat de mircea calin Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 7, 2012 Partajează Postat Decembrie 7, 2012 M-am lamurit, multumesc ! Eu am LC-metrul din linkul postat mai sus , merge foarte bine.Confuzia s-a datorat enumerarii a 2 PIC-uri, total diferite ... Link spre comentariu
mosu20 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 acum este clar. LCmetrul lui phil rice este o scula foarte buna. am incercat si alte variante si cea mai interesanta si, in acelasi timp, cea care mi s-a parut cea mai precisa este cea cu 2 relee. Probabil este vorba de optiuni personale deoarece sa sachema aceasta cu 628 functioneaza foarte bine. Link spre comentariu
remus2509 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Schema mea nu are releu are doar pic16f628a si hef4011 la condesatori masoara de la un 1 pico pana la 65000 micro si la inductante tot asa masurare se face in frecventa fara relee mai precis Link spre comentariu
mosu20 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 Schema mea nu are releu are doar pic16f628a si hef4011 la condesatori masoara de la un 1 pico pana la 65000 micro si la inductante tot asa masurare se face in frecventa fara relee mai precisPoate ne trimiti si noua schema, macar pentru documentare. Poate merita combinata cu smt-ul acesta. Eventual o combinatie ar fi cu schema de aici:http://www.hamradio.in/circuits/fcl.php ... 01d10f2df7 Link spre comentariu
remus2509 Postat Decembrie 8, 2012 Partajează Postat Decembrie 8, 2012 ioi pai uitativa http://www.vandi.ro/electronics/lcf_met ... _metru.htm Link spre comentariu
dinbooo Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 buna ziua,doresc sa construiesc si eu multitesterul cu atmega8 si de aceea am citit de pe la pagina 50 pe diagonala.am gasit schema din atas si pe la pagina 69 userul mosu20 a postat arhiva din atas cu hexul.a mai folosit cineva versiunea din postul lui mosu20? Link spre comentariu
bentanioan Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Schema sigur e buna,softul se poate schimba,sau se pot face diferite modificari,dupa cate am vazut a fost modificat pentru D1=schottky .Se pot configura mai multe,dar mai intai trebuie realizat si eu recomand sa folositi soclu la integrat si in nici un caz SMD.Sunt pe forum mai multi care va pot ajuta. Link spre comentariu
mosu20 Postat Decembrie 14, 2012 Partajează Postat Decembrie 14, 2012 Schema sigur e buna,softul se poate schimba,sau se pot face diferite modificari,dupa cate am vazut a fost modificat pentru D1=schottky .Se pot configura mai multe,dar mai intai trebuie realizat si eu recomand sa folositi soclu la integrat si in nici un caz SMD.Sunt pe forum mai multi care va pot ajuta.In mod sigur aceasta este cea mai buna varianta de lucru. Un soclu DIL este exact ceeace trebuie pentru a lucra comod. Se poate inlocui in montaj oricind cu Atmega168 sau mai sus fara a face si desface lipituri. Domnule bentan, presupun ca ati inceput jobul si timpul a cam intrat la apa. Eu am invatat in sfirsit sa fac cabljaje asa ca ma voi apuca sa fac programatorul despre care facea vorbire Marele Savant. Nu ca ar fi absolut necesar dar pentru palmares se merita incercat. Mai astept un timp, sa intram in noul an si mau profilez pe un aparat combinat, cu un singur afisaj. Sunt curios sa vad ce voi izbuti sa scot.Spor la lucru tuturor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum