Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Din cite se vede nimeni nu mai percuteaza la schimbarile pe care le fac baietii la program. Dupa cite am vazut acestia s-au concentrat pe varianta cu Atmega8 si au facut deja citeva modificari. Cred ca in final cel mai precis tester se va obtine tot cu Atemega8.

Link spre comentariu

Cea mai OK varianta ( chiar peste asteptari) mie imi pare ca ar fi 1.02 -prima aparuta- deoarece am vazut ca la mai multe versiuni in eeprom apare 1.02. Desigur si sortarea foarte exacta a componentelor de care depinde precizia aparatului.

Link spre comentariu

Daca aprecierea se refera la fisierul din data de 10.20.2012 sunt de acord. Sortarea componentelor este hotaritoare la toate variantele. Cred ca in final va iesi o jucarie destul de buna, chiar peste nivelul mediu al sculelor amatoricesti. Din cite vad acum preocuparea mare este legata de Atmega168 asa ca dupa sarbatori voi face comanda si pentru o bucata de 168. Pina atunci vreau sa termin alte proiecte pe care le tot aminam. Mai rau este ca mi-a adus cinva de la Craiova o gripa frumoasa care ma chinuieste rau de tot si care ma impiedica sa fac ce mi-am propus. La wobler nu stiu ce valoare trebuie sa aiba socurile de pe alimentare si stau si acolo in loc . Sfirsitul de an este cu lucruri neterminate, vad.

Link spre comentariu

Nu am incercat dar o voi face. Tot asa masoara, de multe ori? este cam deranjant.

Aici (in Makefile) se poate modifica de cate ori sa masoare fara componenta. ''CFLAGS += -DPOWER_OFF=5''Eu am pus ''CFLAGS += -DPOWER_OFF=2' dar se poate pune ''CFLAGS += -DPOWER_OFF=1'' si atunci daca nu gaseste componenta se opreste .
Link spre comentariu

Intrebare pentru cei care stiu si programare:Nu se poate modifica in sursa valoarea pentru fiecare din rezistentele de 680R si 470K ?? Adica sa se poata scrie exact valoarea masurata pentru fiecare rezistenta, parca mi-ar fi mai usor decit sa sortez rezistentele??

Link spre comentariu

Ba da. Sînt două macro la începutul codului.

in ce fisier sunt mcrourile si eventual poate ne postezi liniile. Eu sunt cam tolomac la capitolul asta si nu prea stiu unde sa caut. Din cite am vazut in makefile, cei care au folosit dioda serie pe alimentare, pentru a se afisa corect tensiunea sursei se seteaza 600 in loc de 150. Mai sunt citeva chestii care se pot modifica pe acolo.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări