bentanioan Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Compilare versiuni urmatoare sau ... Link spre comentariu
bentanioan Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Compilare versiuni urmatoare sau ...(si in pag.65) Link spre comentariu
bentanioan Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Salutari!este cineva disponibil sa compileze si ultima varianta aparuta?? Este numai pentru 168 si 328 am inteles. Mie imi trebuie pt. 328P.Poate imi face si mie cineva o surpriza pe ziua de azi!Multumiri, EmilNu cred ca e nici o diferenta intre 168 si 168p sau intre 328 si 328p (ma refer la soft).Daca ai deblocator ,te rog sa ne confirmi (sau infirmi) acest lucru. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Am deblocator, dar nu inteleg exact ce trebuie sa fac. Aveti un PM de la mine! Link spre comentariu
bentanioan Postat Noiembrie 11, 2012 Partajează Postat Noiembrie 11, 2012 Am deblocator, dar nu inteleg exact ce trebuie sa fac. Aveti un PM de la mine!Astept telefonul! Link spre comentariu
mosu20 Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Multumesc tuturor pentru ajutor. Am reusit sa deblochez AVR-ul si sa ma lamuresc cum lucreaza deblocatorul. Din pacate cred ca trebuie sa mai fac sapaturi deoarece 328p nu ma lasa sa inscriu fusebitii asa cum trebuie. Oricum, acum ma pot juca cu el avind deblocatorul linga mine. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 14, 2012 Partajează Postat Noiembrie 14, 2012 Adica cum "328p nu ma lasa sa inscriu fusebitii asa cum trebuie" ?? Programatorul trebuie sa faca ce i se spune nu prea e loc de negociat. Vreti sa spuneti ca bifati o optiune si programeaza alta? Link spre comentariu
bentanioan Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 De pe site-ul german,o noua versiune! 105m Link spre comentariu
mosu20 Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Pai, s-ar putea spune si asa. Se intimpla un lucru simplu. Introduc gindacul in programator (serial, tip PONYSER), deschid Burn O Mat si intru pe fusebiti. Dau citire fusebiti pentru a verifica starea integratului si baiatul afiseaza fusebitii cu care l-a inzestrat producatorul, lucru in regula deocamdata. Circul incepe dupa asta. Intru pe "Fuse editor" si fixez fusebitii asa cum am nevoie, pentru a lucra la frecventa de 8MHz. Dupa ce dau comanda de scriere a fusebitilor baiatul se agita pe acolo si in final imi spune ca este eroare in scrierea fusebitilor. Mentionez ca am cuartul si condensatorii pusi la locul lor.M-am gindit ca a scris ceva eronat si am dat din nou verificare fusebiti. Baietii stau cuminti, asa cum i-a scris fabrica. Chestia interesanta este ca am testat si lucrul cu oscilator intern de 8MHz si face acelasi lucru. Avrdude se milostiveste de mine si imi spune ca programatorul este varza,ca trebuie sa il verific si dupa aceea sa il folosesc.Numai ca fiind Toma necredinciosul dau afara din programator 328-ul si plasez acolo un Atmega8. Dupa ce fac setarile de rigoare, inscriu fusebitii in integrat si incarc fisierele hex si eep fara nicio fita. Montat in multitester, Atmega8 functioneaza fara probleme. In concluzie, programarea Atmega8 merge fara probleme iar programarea 328 trebuie sa o faca cine stie cum sa lucreze. Eventual sa imi fac un alt tip de programator si sa vad ce minune iese. Pina atunci ma scarpin in ceafa, hi. Link spre comentariu
bentanioan Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Incercati si cu SinaProg 2.0 si acolo aveti ''setarile date de @marele savant'' Low –FF, High –D9, Ext -FF .Am deblocat si eu m328p SMD si sunt curios daca merg aceste setari,sa nu mai dezlipesc SMD-ul :cry:Eu l-am programat deja cu SinaProg si ponyser dar inca nu m-am atins de fuse. Link spre comentariu
mosu20 Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Am incercat si cu sinaprog dar este interesant faptul ca nu vrea sa imi lucreze decit in safemode (vorbesc de sinaprog) Am setat ponyser, COM1 si nu stiu viteza la cit sa o pun asa ca am lasat default. Face verificarile si in caseta fuses de pe prima pagina nu imi afiseaza nimic. Pe pagina a doua, unde se seteaza fusebitii, optiunile sun invalide. Nu prea stiu care este chestia. Posibil sa fie probleme cu integratul. Mai incerc odata.Daca aveti timp compilati si 328p, va rog. Nu ma descurc inca cu AVR4.La ponyser, in baza tranzistorului ati pus dioda de 5,1V? Eu am varianta fara dioda. Sa fie aceasta o cauza? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 "Daca aveti timp compilati si 328p, va rog. Nu ma descurc inca cu AVR4." -acceeasi rugaminete, eu sint acasa pe calc de acasa nu-mi lucreaza avrstudiopt. mosu20 -328 defect. faceti programatorul recomandat de mine. E foarte OK si cu adaptoarele respective se descurca cu o gramada de chestii. Va ia maxim 4 ore constructia. Softul merge pe orice masina, nu are nevoie de drivere, este si versiune de linux...Emil Link spre comentariu
bentanioan Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 Nu am compilat eu , sunt de pe site-ul german gata compilate ,sunt convins ca m328 merge la m328p , in rest nu stiu nici eu sa compilez dupa fisierele din ''Markus''.La ponyser, in baza tranzistorului ati pus dioda de 5,1V? Eu am varianta fara dioda. Sa fie aceasta o cauza?Eu am pus dioda dar nu cred ca asta e cauza.Daca apasati ''Advanced'' nu va apare asa? Link spre comentariu
mosu20 Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 ba da, asa imi apare dar nu imi da voie sa modific fusebitii. apasind pe butoanele de linga casute, acelea notate C, ar trebui sa se desfasoare niste optiuni. la mine sunt goale.Din cite am citit, fisierele lui Markus merg doar cu strip-line. Are o modificare, zice el, si nu merg pentru schema clasica. Link spre comentariu
bentanioan Postat Noiembrie 15, 2012 Partajează Postat Noiembrie 15, 2012 ba da, asa imi apare dar nu imi da voie sa modific fusebitii. apasind pe butoanele de linga casute, acelea notate C, ar trebui sa se desfasoare niste optiuni. la mine sunt goale.Din cite am citit, fisierele lui Markus merg doar cu strip-line. Are o modificare, zice el, si nu merg pentru schema clasica.Pai nu apasati pe butoane,scrieti direct optiunile.Eu am modificat fuse cu Sina dupa care am pus crystal 8Mhz si condensatori si l-am citit cu AVR Burn-O-Mat si e ok. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum