Marele Savant Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 In maxim o ora voi fi acasa si incerc sa vad daca sesizez vre-o schimbare.Din EEPROM rezulta ca ar fi tot versiunea 1.02k desi pare usor diferitala ultimile linii.Multumiri, Emil Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Da. Masuratorile mai exacte decit penultima varianta, adica la fel cu antepenultima, deci OK. In schimb in timpul masurarii, pe linga mesajul de pina acum mai apare si o indicatie de temperatura, in jur de 50-52 grade C. Nu ma prind care ar putea fi senzorul de temperatura, in documentatia postata in limba germana nu am sesizat nimic referitor la asta, nici in schema nu a aparut vre-un senzor de temperatura. Cred ca baietii se distreaza, daca apar versiuni noi in fiecare zi. util ar fi un fisier text in care sa se specifice modificarile fata de versiunea anterioara. sau o fi dar nu l-am gasit eu! oricum interesul deja vad ca ascazut, se vede dupa numarul de download-uri. Nu cred ca WE este cauza ca de citit sint destui cei care citesc pe topic. In fine...ma uit la M.A.S.H. in timp ce maninc un iaurt dupa care mai vedem... Link spre comentariu
bentanioan Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Using of the Transistor-Tester is simple. Anyway some hints are required. In most cases are wireswith alligator clips connected to the test ports with plugs. Also sockets for transistors can beconnected. In either case you can connect parts with three pins to the three test ports in any order.If your part has only two pins, you can connect this pins to any two of the tree test ports. Normallythe polarity of part is irrelevant, you can also connect pins of electrolytical capacitors in any order.The measurement of capacity is normally done in a way, that the minus pole is at the test portwith the lower number. But, because the measurment voltage is only between 0.3 V and at most1.3 V, the polarity doesnt matter. When the part is connected, you should not touch it duringthe measurement. You should put it down to a nonconducting pad if it is not placed in a socket.You should also not touch to the isolation of wires connected with the test ports, the measurementresults can be aected. Then you should press the start button. After displaying a start message,the measurement result should appear after two seconds. If capacitors are measured, the time toresult can be longer corresponding to the capacity.How the transistor-tester continues, depends on the conguration of the software.Single measurement mode If the tester is congured for single measurement mode, the testershut o automatical after displaying the result for 10 seconds for a longer lifetime of battery.During the display time a next measurement can be started by pressing the start button. Afterthe shut o a next measurement can be started too of course. The next measurement can bedone with the same or another part.Endless measurement mode A special case is the conguration without automatical shut o.This conguration is normally only used without the transistors for the shut o function. Aexternal o switch is necessary for this case. The tester will repeat measurements until poweris switched o.Multi measurement mode In this mode the tester will shut down not after the rst measurementbut after a congurable series of measurements. In the standard case the tester will shut downafter ve measurements without found part. If any part is identied by test, the tester is shutdown after double of ve (ten) measurements. A single measurement with unknown part aftera series of measurement of known parts will reset the counter of known measuerements to zero.Also a single measurement of known part will reset the counter of unknown measurements tozero. This behavior can result in a nearly endless series of measurements without pressing thestart button, if parts are disconnected and connected in periodical manner.In this mode there is a special feature for the display period. If the start button is pressedonly short for switching on the tester, the result of measurement ist only shown for three seconds.Buf if you press and hold the start button until the rst message is shown, the further9 measurement results are shown for ten seconds. The next measurement can started earlier bypressing the start button during the displaying of result. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Cred ca este prea de dimineata pentru mine...nu ma prind care sint imbunatatirile si mai ales ce temperatura indica. Link spre comentariu
bentanioan Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Nu era un raspuns la postarea ta,am postat pentru ca uni colegi nu cred ca s-au prins cum functioneaza in totalitate.In legatura cu ce ai scris,n-am habar Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 La pag.261 din foaia de catalog a ATMEGA328(P) este explicat principiul de masurare a temperaturii prin intermediul senzorului intern de temperatura al uC. Asa se explica aparitia unei valori de temperatura pe ecranul LCD. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Multumesc mult de info, ce bine e sa fii tinar si sa fii capabil sa inveti lucruri noi. Adica nu ca mine, care la 52 de ani trebuie sa incep sa dau mai des pe la biserica si sa las microcontrolerele.Chestia e ca ar fi o treaba utila, dar cu toata bunavointa si 4 MCU diferite to 48-50 grade indica, adica mult peste cele 26 care le arata un termometreu cu alcool!Astaptam o noua versiune, dar pina atunci ma mut iar la montaje cu PIC-uri. Emil Link spre comentariu
yo6pir Postat Noiembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Multumesc mult de info, ce bine e sa fii tinar si sa fii capabil sa inveti lucruri noi. Adica nu ca mine, care la 52 de ani trebuie sa incep sa dau mai des pe la biserica si sa las microcontrolerele. Emil Nu e batran acel care arata, ci acel care se simte astfel, iar nu e tanar acel care este intr-adevar, ci acel care se simte tanar, in interiorul fiintei sale. Link spre comentariu
fratello Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Scuze de off...dar oasele mele (si parte din organe) habar n-au de filozofia asta :( ... Link spre comentariu
yo6pir Postat Noiembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Cel mai important organ al omului este creierul. De-acolo pleaca totul. Link spre comentariu
GanMark Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 mda,tinerete fara batranete....toti ne simtim bine....pana la o ziapropo si de SMT v1 , desi am realizat-o mai pe sfarsit,sunt multumit ,avand in vedere ca o folosesc mai mult ca si multimetrul....oricum mai astept si v2 pana se finalizeaza....cu inductantele.....Numai bine Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Pai merge OK pe bobine, rezolutia este de numai 10 microH dar nu am inteles ca se va schimba curind! Link spre comentariu
GanMark Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Pai merge OK pe bobine, rezolutia este de numai 10 microH dar nu am inteles ca se va schimba curind!P.S. Cica cel mai important lucru in viata este ca in ziua inmormintarii sa fie frumos afara ca sa vina lume multa!asta e cand esti pe ultimul drum....dar cand meri pt cineva foarte drag .....nu mai iti dai seama....totusi, vad ca sunteti mai trecut prin viata......zic in general....ce am citit pe forum ...si stima pt @rosmarin ....care e mai in varsta....imi pare bine ca sunteti cu totii ..fairplay.... Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Stersesem cugetarea respectiva, m-am gindit ca nu e prea potrivita dar ati apucat repede s-o cititi......tenta era de gluma totusi. N-ati raspuns in schimb la remarca cu inductantele, aparatul deja le masoara OK daca facem abstractie de rezolutie, dar cum nu toata lumea se ocupa de domeniul radio, se poate dovedi foarte util si asa! Link spre comentariu
GanMark Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 eu sincer,as vrea ca pe langa toate ce le ce masoara SMT, sa pot masura inductantele si de ce nu si la C si ESR....cred ca vreu prea multe.....dar nu de alta....de ce sa am pe masa 3 aparate diferite...cand pot avea 1 ?sau 3 la un LCD.......am vazut chiar aici,dar e pe rusa.....eu inca sunt la SMT v1 si pe RO.......si mai astept.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum