mosu20 Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Stiu si pe altii care spuneau asa. Pina la urma nu se stie. Fiecare lucru are farmecul lui si nu se stie niciodata ce este dupa ultimul viraj Link spre comentariu
nel65 Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Salutari! O foto cu deblocatorul: Emil mai erau niste pini de taiat la soclul de 40. I-ai taiat? Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Desigur, multumesc oricum pentru ajutor! Desi cred ca era cam tot aia pentru ca nu cred ca voi avea nevoie de soclul cu 40 de pini! Sau cine stie, daca reuseste sa faca si clatite...oricum am pierdut ceva timp cu el de dimineata, din neatentie am pus 10 ohmi in loc de 10K si desigur ca mergea in sensul ca nu! Eram gata sa abandonez, mai ales ca aveam dubii si cu programatorul, interfata are numai 328 fara "P" si ma gindeam sa nu fie si asta o cauza. Emil Link spre comentariu
nel65 Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 atmega sunt mofturoase daca n-au doctorul langa ele ,cu doctorul pe masa le "vindeci " imediatscuze de OFFAm programat si eu un 328P si la fel,masoara parca doarme,dureaza un minut un ciclu,nu m-a lasat sa setez fuse bitii.si m-am inpotmolitmai am unul 328 fara P ,cu ala e si mai nasol ,ca nu am softul pentru el,asa ca am abandonat,deocamdata.S-o gasii cineva sa compileze si pentru 328 simplu Link spre comentariu
mosu20 Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Desigur, multumesc oricum pentru ajutor! Desi cred ca era cam tot aia pentru ca nu cred ca voi avea nevoie de soclul cu 40 de pini! Sau cine stie, daca reuseste sa faca si clatite...oricum am pierdut ceva timp cu el de dimineata, din neatentie am pus 10 ohmi in loc de 10K si desigur ca mergea in sensul ca nu! Eram gata sa abandonez, mai ales ca aveam dubii si cu programatorul, interfata are numai 328 fara "P" si ma gindeam sa nu fie si asta o cauza. EmilIn mod sigur este una dintre cauze. Interesant este ca nu exista 328 simplu pe http://www.engbedded.com/fusecalc . Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Doctor am acum, chiar si functioneaza, asa ca pot face experiente cu 328P. Desi daca gasesc un pcb proiectat ok pentru placa F de la A412 m-as apuca de el...desi daca ma gindesc bine, o saptamina de somn mi-ar fi si mai utila! "In mod sigur este una dintre cauze " Asa am crezut si eu pina sa gasesc chestia cu rezistentele de 10 ohmi. Eu m-am referit la doctor, unde am incercat sa folosesc si un 328p. Dupa rezolvarea erorii cu rezistentele au functionat ambele variante ( 8 si 328) deci programarea este OK si pentru P chiar daca programatorul nu avea aceasta optiune. Ma gindesc ca daca a functionat la doctor, trebuie sa functioneze si la aparatul de masura. Sigur nu mi-au iesit mie fuse bits pentru ca se misca foarte greu, altfel ar parea functional. Mai vedem zilele astea... Emil editat de mircea calin Link spre comentariu
bentanioan Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Atasez si pentru m328 fara ''p'' ,sper sa mearga,ar fi mai bine sa-l incerce cineva care are ''doctorul'' realizat.Si eu am doua m328p-au blocate,va rog pe cei care le-ati deblocat sa faceti o descriere mai amanuntita (in romana) sa invatam sa evitam in viitor blocarea atmega.Ar fi bine sa posteze toti cei care au folosit alte soft-uri de programare si alte programatoare cu setarile de ''fusebiti'' .Nu sunt programator si nu am nici o tangenta cu asta,dar ''m-am prins cat de cat'' cum se compileaza cu AVRstudio4.In ''TESTER.rar'' este si fisierul ''TransistorTester.aps'' care se poate deschide cu ''AVRstudio4'' unde se pot face modifiocari.Rog pe ''Marele Savant'' sa ne spuna si noua mai multe amanunte despre deblocare(chiar cu imagini!).Multumesc!!! Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Pai nu prea este mare lucru de spus. Documentatia este aici: http://www.radiolocman.com/shem/schemat ... l?di=65084 Se introduce integratul blocat in soclul corespunzator, se apasa butonul, se stinge ledul rosu si daca operatia are succes se aprinde cel verde. Toata treaba dureaza nici 3 secunde! Link spre comentariu
bentanioan Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 atmega sunt mofturoase daca n-au doctorul langa ele ,cu doctorul pe masa le "vindeci " imediatscuze de OFFAm programat si eu un 328P si la fel,masoara parca doarme,dureaza un minut un ciclu,nu m-a lasat sa setez fuse bitii.si m-am inpotmolitmai am unul 328 fara P ,cu ala e si mai nasol ,ca nu am softul pentru el,asa ca am abandonat,deocamdata.S-o gasii cineva sa compileze si pentru 328 simpluTrebuie dezactivat ,,divide cu 8'' din fusebiti Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Aveam si eu aceeasi presimtire, dar am zis sa ajung mai intii acasa sa incerc. Logic ar fi sa fie asa, chestia este ca mie imi si bloca atmega pe liga faptul ca se misa incet. Incerc dupa ora 22 cind ajung acasa... Link spre comentariu
bentanioan Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 N-o lua 100% de buna ,ca si eu am blocat doua m328p si inca nu au venit altele.Vreau sa fac si eu deblocatar desi ''blocatele'' sunt SMD,dar acum am comandat DIP28 si poate le blochez din nou.Nelu Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Fa-l ca merge fara probleme, nu sint greseli pe cablaj, fuse bits sint cei originali ai mcu. Singura problema ar putea fi realizarea cablajului, traseele sint relativ subtiri, la fel pad-urile in mare majoritate, eu am dat gauri cu burghiu de 0.7! Dar cu fotorezist pcb-ul este perfect realizabil.Emil Link spre comentariu
Marele Savant Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Done! Merge si cu 328P. intr-adevar masoara si ESR si inductante. Mai multe miine, este deja tirziu, vreaun sa maninc si sa revad 1-2 episoade din M.A.S.H. daca mai rezist! Emil Link spre comentariu
mosu20 Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Pai nu degeaba este vorba de un Mare Savant....Cu ce fusebiti a mers? Nu de alta dar, tehnic vorbind, nu am posibilitatea sa fac deblocatorul respectiv. Sa vad daca gasesc pe cineva sa imi faca un cablaj ca sa il incropesc si eu. Trebuie sa merg la posta sa ridic si eu comanda de ATmega si sa fac ultima varianta. Sa vedem ce iese. Sunt tare curios. Link spre comentariu
nel65 Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Done! Merge si cu 328P. intr-adevar masoara si ESR si inductante. Mai multe miine, este deja tirziu, vreaun sa maninc si sa revad 1-2 episoade din M.A.S.H. daca mai rezist! Emilcu ce fusebit si cu ce programator,pe usb sau serial ? mai multe detalii ,poate ne "luminam" si noi@mosu,eu am facut cablajul "doctorului" cu fierul de calcat si a iesit aproape perfect ,a trebuit sa mai corectez cu marcherul doua zgarieturi si atatIncearca ,merita facut Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum