Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Cu primul atmega nu sunt sigur ce s-a intamplat dar al 2-lea l-am blocat eu (am lasat bifati CKSEL ,careva din ei) si cand am programat s-a blocat si gata.Ma refeream la deblocatorul cu atmega8.

Link spre comentariu

Pai, daca te uiti pe cele 2 lincuri vei vedea ca de fapt se foloseste un Atmega 8 in care se inscriu instructiunile pentru celelalt tipuri de Atmega. Am descarcat fisierele de pe al doilea linc si acolo este tot ce trebuie:schema, pcb, soft. Ineresant este si adaptorul pentru SMD. Cred ca merita studiat.

Link spre comentariu

Am vazut ca au bobine create pe cablaj iar cablajul atasat pe una din pagini (in format .lay) e parolat.

Uite o arhiva cu schema si cablajul in format LAY, descarcat de pe forumul indicat de @mosu20.

[attachment=0]Tester.rar[/attachment]

Link spre comentariu

Multumesc. Bineinteles ca imi sunt de folos. Voi cauta pe cineva sa faca cablajele pe la mijlocul lunii viitoare deoarece mi-am depasit bugetul alocat. Uneori trebuie sa mergi cu frina trasa, hi. Pina atunci ma apuc sa scotocesc dupa componente prin cutii. Pina la urma o descurc intr-un fel... Deocamdata, astept sa imi vina Atmega 328p si referintele de tensiune ca sa incerc noua varianta de soft. Este destul de frustant sa te apuci de ceva si sa nu ai tot ce iti trebuie. OK, multimesc din nou si spor la treaba.

Link spre comentariu

In mod sigur vor fi cereri. Chestia este ca anumite lucruri sunt totusi incomode si ar trebui lucrat la program, lucru care ma depaseste. Oricum, principiul conteaza si daca ne straduim un pic putem scoate ceva la fel de bun daca nu mai bun. Asta spus in sensul de a reconsidera smt-ul avind in vedere ultimele imbunatatiri. Cred ca ar fi o scula utila care ar face curatenie pe masa avund in vedere ca multe alte aparate de masura nu vor mai fi necesare. Pentru conditii de amator este o scula suficient de precisa. Despre complexitate ce sa mai vorbim.... Chiar si numai smt-ul stie sa faca destule lucruri. Am vazut scule comerciale care costa 100-150$ care nu stiu sa faca atitea lucruri. In plus, nu am intilnit pina acum 2 aparate de masura din comert care masurind acelasi lucru sa indice aceeasi valoare asa ca tinind cost si de raportul calitate-pret se justifica un asemenea aparat.

Link spre comentariu

Salut baieti, Am si eu o nedumerire; daca folosesc Atmega 168p va masura si inductante? daca DA, atunci poate sa-mi compileze si mie cineva programul pt. acest Atmega168P, nu de alta dar sa nu-mi instalez eu pe PC, AVR Studio4, numai pentru atata lucru,ca eu nu lucrez cu "C" si nu prea cunosc cum se lucreaza cu el. Eu folosesc BASIC-ul pt. softurile mele. Multumesc.

Link spre comentariu

Salut baieti, Am si eu o nedumerire; daca folosesc Atmega 168p va masura si inductante? daca DA, atunci poate sa-mi compileze si mie cineva programul pt. acest Atmega168P, nu de alta dar sa nu-mi instalez eu pe PC, AVR Studio4, numai pentru atata lucru,ca eu nu lucrez cu "C" si nu prea cunosc cum se lucreaza cu el. Eu folosesc BASIC-ul pt. softurile mele. Multumesc.

Buna ziua. Pe pagina anterioara userul @bentanioan a compilat ultima versiune de soft pentru toate versiunile de microcontrolere. Este si pentru 168. Daca il puneti in functie va rugam sa ne spuneti si noua cum se comporta. Eu sunt inca in asteptarea primirii unei comenzi si nu am putut sa incerc ultima varianta deoarece nu am decit Atmega8. M-am tot uitat si la ceeace mosmondesc rusii si se pare ca deocamdata sunt la versiunea cu ATmega8. Spor la treaba si felicitari pentru proiectul acela de comanda a transceiverului. Chiar ca a fost de munca!
Link spre comentariu

Multumesc de aprecieri mosu20.DA este soft compilat deja pt.M168P. L-am implementat in cip si rezultatul este:-masoara si bobine, dar nu pe oricare. Sunt bobine la care nu-mi da inductanta ci numai rezistenta in Ohmi. fata de LC-metrul simplu nu este suficient de precis si concludent. Eu fiind radioamator, am nevoie de masurarea inductantelor foarte precis si mai mult, de masurarea continua adica citire directa in timp ce reglez miezul unei bobine, de Ex. -masoara si ESR, numai ca la unele condensatoare arata: ESR=?. Adica ne-sigur. -Testarea dureaza foarte putin, cateva secunde si apoi ori se stinge, ori o ia din nou cu Testing... Nu e bine deoarece nu apuc sa citesc toate informatiile afisate. -Am facut auto-calibrare cu cele trei borne in scurt. Cam greu pana am inteles cum se face dar a iesit pana la urma. Capacitatea parazita la borne a iesit 35pF. Inseamna ca sub aceasta valoare nu masoara. Ce fac cu capacitatile sub? Apelez la LC-metru.-Uneori testul se reia foarte rapid de unul singur, fara sa apas tasta TEST. Decuplez alimentarea si reiau testul. Merge normal. Se pare ca o ia razna uneori. -In rest masoara ca si inainte fara prea multe informatii in plus, numai ca ceva mai precis pe condensatoare. Am renuntat la varianta cu M168 si am trecut la varianta Default cu M8 care se pare, este mult mai stabila. Voi cei care ati incercat noua varianta cea cu M168, sau M328, ce concluzii ati tras?

Link spre comentariu

Cred ca ne asteptam noi la prea mult de la el, pe de o parte. Pe de alta parte este doar un tester, unul in curs de finalizare chiar. Incepind de la prima varianta au fost unele probleme dar asta nu il face mai putin util. Eu am un "atelier" care este localizat intr-un dulap pe un hol de trecere captusit cu rafturi. Pentru mine faptul ca in timp ce mesteresc cite ceva nu trebuie sa am pe linga mine 4-5 aparate de masura este un mare avantaj. Bineinteles ca atunci cind este vorba de reglaje si de masuratori mai exacte insir alte jucarii care, ocupind locul, ma dau pe mine afara din atelier. Ceva cam asa:

http://i45.tinypic.com/15ye7a.jpg

De unde se vede ca eu nu prea mai am loc in asemenea situatie, hi.

Eu vreau sa incerc varianta cu Atmega328p.

Nu stiu de ce timpul este prea scurt la dumneavoastra. Probabil ca ati folosit vechiul cablaj imprimat fara sa faceti modificarea din schema. Oricum asta ar fi cea mai mica problema. Dupa ce imi vin cele comandate si fac motajul va spun cum se comporta. Pina atunci m-am apucat sa fac wobblerul cu DDS, cel atit de cunoscut, si ma chinuiesc cu purecii de SMD-uri. Deocamdata nu am avut curajul sa lipesc AD-ul dar o sa imi iau inima in dinti si o sa incerc si aventura asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări