vasile eugen Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 @bentanioan.Dar pe foia de catalog cite scrieri si stergeri cun trecute....Am scris si eu in urma cu vreo trei ani ,de multe ori attiny si atmega 8 dar sau dus doar cind am facut scurt.iar un port se duce doar cind este setat pe iesire.Iar pe saitul cel german eu doar smt am vazut.Din cite documentati am vazut pentru bobine este folosit LM311,74hc123,sau direct pe PIC care contine comparatoare.Asta este parerea mea. Link spre comentariu
yo6pir Postat Octombrie 13, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2012 In seara asta am terminat si eu de modificat SMT-ul meu. Am montat Quartz de 8MHz, Zenner de 2,5V, celelalte componente, si am pus softul nou, cel din arhiva de pe site. DA masoara mai multe chestii noi, condensatoare cu mai mare precizie, dar NICIDECUM bobine. Am citit documentatia despre el, dar niciunde nu scrie ca masoara bobine. M-am uitat si in fisierul .eep si nu am vazut nici un semn care sa indice uH, nH, H care sa ma duca la ideea de bobina. Luminati-ma va rog si pe mine de unde ati scos chestia asta ca masoara si bobine?! Link spre comentariu
bentanioan Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 In seara asta am terminat si eu de modificat SMT-ul meu. Am montat Quartz de 8MHz, Zenner de 2,5V, celelalte componente, si am pus softul nou, cel din arhiva de pe site. DA masoara mai multe chestii noi, condensatoare cu mai mare precizie, dar NICIDECUM bobine. Am citit documentatia despre el, dar niciunde nu scrie ca masoara bobine. M-am uitat si in fisierul .eep si nu am vazut nici un semn care sa indice uH, nH, H care sa ma duca la ideea de bobina. Luminati-ma va rog si pe mine de unde ati scos chestia asta ca masoara si bobine?! http://www.mikrocontroller.net/topic/248078#2540547,,Celelalte componente"inseamna si atmega8 cu atmega168 sau atmega328? Dar poate scrie mH! Cred ca zenner de 2,5V ajunge pentru probe dar ca referinta trebuie un circuit specializat (eu am folosit TL431,sortat din mai multe exemplare si masurat cu un FLUKE).Poze cu al meu dupa ce vine atmega328p ,cam joi-vineri. Astept un raspuns mai de ,,incredere". Bafta!// lx in 0.01mH units, L = Tau * R inductance[count] = (cap.cval * total_r ) / ((unsigned int)per_ref * (F_CPU/1000000)); if (((count&0x01) == 0) && (inductance[count] > (F_CPU/1000000))) { // transition is found, measurement with delayed counter start is not necessary inductance[count+1] = inductance[count]; // set delayed measurement to same value count++; // skip the delayed measurement } wdt_reset(); } //end for count ADC_PORT = TXD_VAL; // switch ADC Port to GND wait20ms(); if (inductance[1] > inductance[0]) { resis[found].lx = inductance[1]; // use value found with delayed counter start } else { resis[found].lx = inductance[0]; } if (inductance[3] > inductance[2]) inductance[2] = inductance[3]; if (inductance[2] < resis[found].lx) resis[found].lx = inductance[2]; // use the other polarity } // end loop for all resistors // switch all ports to input ADC_DDR = TXD_MSK; // switch all ADC ports to input R_DDR = 0; // switch all resistor ports to input#endif return; } // end ReadInductance() Link spre comentariu
bentanioan Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 ATENTIE , softul din tester.rar este compilat pentru atmega328p de mine , daca aveti alt atmega (168;168p;328) ,trebuie modificat Makefile din ,,Default".#select your Part-No. for avrdude :# atmega8 : m8# atmega48 : m48 or m48p# atmega88 : m88 or m88p# atmega168: m168 or m168p# atmega328: m328 or m328pPARTNO = m328p Aici se modifica cu atmega de care dispuneti dupa care se compileaza cu AVR STUDIO 4 (eu asa am facut).Daca aveti atmega8;48 sau 88 cu ,,p" sau fara ,sigur nu va masura inductante si in viitor ESR (sper) pentru ca nu ajunge memoria integratului. Programarea lui atmega328 si 328p nu merge cu ponyprog2000 , eu l-am programat cu ,,AVR Burn-O-Mat" si cu un programator serial simplu , daca va interesa pe careva o sa revin cu schema si explicatii. Link spre comentariu
yo6pir Postat Octombrie 14, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2012 M-am lamurit ! Trebuie sa fac rost de un alt Atmega (eu am M8) si sa incerc. :sparge:Aproape nu-mi vine sa cred ce mult a evoluat acest tester de cand a fost "scos pe piata". Link spre comentariu
GanMark Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 am reusit sa realizez si eu acest SMT,din prima nu mi-a mers....dar dupa o ora de verificare am reusit......dealtfel prima programare de atmega . imi era groaza sa nu blochez mcul...hex RO am scris si merge super dupa 2 verificari de o rez si un cond....ceva poze..... Link spre comentariu
bentanioan Postat Octombrie 15, 2012 Partajează Postat Octombrie 15, 2012 Felicitari si la mai mare! Link spre comentariu
yo6pir Postat Octombrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2012 GanMark daca tot te-ai chinuit sa faci SMT-ul, de ce nu l-ai facut in versiunea ultima, cea descrisa in ultimele post-uri? Link spre comentariu
GanMark Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 doar ieri am vazut ca aparuse ver mai noua.....oricum cablajul era facut....doar ca asteptam dupa mcutrebe sa incerc si vers asta ,ca e mai destept... eventual sa fac un cablaj nou Link spre comentariu
yo6pir Postat Octombrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2012 Nu trebuie cablaj nou. dai 4 gauri in plus. Doua gauri, pt.cuartz, si pui pe spate condensatoarele de 33pF. Eu am pus SMD. Alte doua gauri pentru Zenner de 2,5V, si pui pe spate o rezistenta SMD 2K2. Nu vei gasi usor un Zenner de 2,5V, asa ca poate gasesti un stab.LT1009 sau echivalent. Eu am LT1009. In rest schimbi un condensator de 1nF si softul. Sa nu gresesti la fusebiti, ca e necesar sa-i schimbi! Succes! Link spre comentariu
GanMark Postat Octombrie 16, 2012 Partajează Postat Octombrie 16, 2012 deci cu modificarea asta masoara si inductante si poate in viitor si ESR.....mai ramane de procurat un mcu 328 si un zener de 2,5v , dar vad ca s-a folosit TL431....chiar merita modificarea ......in poza de mai sus pe cablaj se vad 2 semireglabili,unul pt display si celalalt e multitura . dar in schema nu vad ceva reglaj ,ca doar e din soft... Link spre comentariu
mosu20 Postat Octombrie 17, 2012 Partajează Postat Octombrie 17, 2012 Programarea lui atmega328 si 328p nu merge cu ponyprog2000 , eu l-am programat cu ,,AVR Burn-O-Mat" si cu un programator serial simplu , daca va interesa pe careva o sa revin cu schema si explicatii.Buna ziua. Pe mine m-ar interesa programarea unui 328p.Inafara de schema ar fi bine de specificat si fusebitii necesar a fi selectati cu acest program. Eventual, o varianta de cablaj. Stiu ca se pot folosi cablajele care au fost deja realizate pentru celelalte variante dar in practica se trag anumite concluzii care determina optimizari. Cu varianta de smt pe care o am realizata deja se poate lucra destul de comod dar daca se poate mai mult, merita incercat. Din treaba asta m-am mai ales cu un lucru pozitiv:m-am apucat la batrinete sa invat carte. Am gasit un manual pentru C si am inceput sa buchisesc. Nu ca ar iesi un progamator din mine dar poate reusesc sa inteleg despre ce este vorba. Este ciudat sa faci ceva fara sa intelegi ce faci, hi. Link spre comentariu
bentanioan Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Softul de aici (pentru Windows). http://avr8-burn-o-mat.aaabbb.de/avr8_b ... ui_en.html Trebuie sa aveti instalat WinAVR20100110 de aici sau din alta perte, http://sourceforge.net/projects/winavr/ ... /20100110/ Eu asa am setat si a mers cateva zile dupa care probabil am facut ceva scurt in timp ce programam cu mici ''personalizari'' si s-a dus atmega,acum astept noul atmega.Am realizat montajul cu atmega SMD si cateva piese SMD,nu ma laud tare cu placa imprimata. Succes! PS Inca nu a aparut noua varianta de soft. Link spre comentariu
Vizitator nmclogandci Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Am realizat si eu testerul acum circa 2 ani si este Este de apreciat evolutia sa in forma actuala.Ar fi nevoie de un cablaj reproiectat pentru SMD-uri pentru ca montajul sa fie mai accesibil, asta pentru cei care lucreaza cu programele necesare.Numai bine. Link spre comentariu
nel65 Postat Octombrie 18, 2012 Partajează Postat Octombrie 18, 2012 Ar fi nevoie de un cablaj reproiectat pentru SMD-uri pentru ca montajul sa fie mai accesibil, asta pentru cei care lucreaza cu programele necesare.Numai bine. o varianta de cablaj folosita de mine,nu e cu smd ,decat optional 6 bucati,daca intereseaza ,spuneti Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum