mosu20 Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Problema este unde modifici nu cum modifici. Daca dai cautare pe gogu folosind expresia ''hex editor'' vei gasi cu ce sa te joci. Mie mi-a iesit cam asa:https://www.google.ro/search?hl=en&site=&source=hp&q=hex+editor&oq=hex&gs_l=hp.1.0.0l10.6829.10587.0.25466.5.4.1.0.0.0.99.382.4.4.0...0.0...1c.YYZK-WxzVq8 Voi incerca sa recitesc fisa microprocesorului sa vad daca voi dibui, in sfirsit, despre ce este vorba. Daca nu, aplic din nou deviza lui yo6pir: ma intorc acasa si fac ce pot. In principiu, varianta ar fi sa fac un LC_metru cu oscilator separat care sa fie suficient de precis pentru aplicatii amatoricesti. Daca stau sa ma gindesc la faptul ca nu am gasit 2 DVM-uri care sa arate aceeasi valoare pentru aceeasi marime masurata nu vad de ce m-as crampona sa obtin o scula cu toleranta sub 1%. Sa vedem ce voi izbuti pina la urma. Iti voi spune care va fi rezultatul. Link spre comentariu
remus2509 Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 salut ce ai mai gasit mosu20 ceva nou? Link spre comentariu
vasile eugen Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 O poza cu setarea a quartului extern de 8MHZ la atmega 8: Link spre comentariu
remus2509 Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 sa inteleg ca dupa setarile de mai sus in poniprogr .si pus un cristal de cuart .smt devine mai precis? intreb ca sa fiu sigur astept raspuns merci Link spre comentariu
vasile eugen Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 sa inteleg ca dupa setarile de mai sus in poniprogr .si pus un cristal de cuart .smt devine mai precis? intreb ca sa fiu sigur astept raspuns merciEu am dat doar cum se fac setarile la atmega.Era o discutie de smt cu atmega 8 de pe saitul german cu niste pagini in urma.Eu personal nu am mai avut timp pentru teste. Link spre comentariu
remus2509 Postat August 31, 2012 Partajează Postat August 31, 2012 merci mult stiu au fost ceva discuti dar vad ca nimeni nu la facut cu cristal de cuart uni chiar zic ca asta nu ar mari precizia la condesatoare .credeam ca cineva chiar la facut , merci orcum Link spre comentariu
mosu20 Postat Septembrie 1, 2012 Partajează Postat Septembrie 1, 2012 Buna ziua. Multumesc domnul vasile, setarile sunt utile. Am inceput deja lucrul la varianta 2 de supermultitester, cea semnalata de fratello. Aceasta este varianta care utilizeaza cuart de 8 MHz. merci mult stiu au fost ceva discuti dar vad ca nimeni nu la facut cu cristal de cuart uni chiar zic ca asta nu ar mari precizia la condesatoare .credeam ca cineva chiar la facut , merci orcumEu m-am apucat de varianta aceasta. La varianta veche am cam epuizat incercarile. Daca primim si eep-ul corect as incerca si ultima varianta de programare, cea expusa de bentanioan.Setarea fusebitilor si montarea unui cuart extern, cu condensatorii aferenti este obligatorie dar trebuie reprogamat si integratul. Asta inseamna ca pe programator sa fie montat cuartul si condensatorii sau sa se faca programarea direct in montajul smt-ului. Link spre comentariu
remus2509 Postat Septembrie 1, 2012 Partajează Postat Septembrie 1, 2012 hei salut eu am facuto varianta semnalizata de fratelo cu cristal de cuart de 8mhz merge super un condesator cu striroflex de 10 nf este redat la 10,16nf destul de bine zic eu si la electrolitici se mentine precizia acuma is multumit de smt .multumiri lui fratelo si domnului vasile eugen ptr setari fusebiti uite un film cu el astept comentari Link spre comentariu
mosu20 Postat Septembrie 1, 2012 Partajează Postat Septembrie 1, 2012 ce fisiere ai folosit pentru programare?Merge bine, se pare. Iti spun concluziile dupa ce il fac. Trebuie sa corodez a doua fata a cablajului. Link spre comentariu
remus2509 Postat Septembrie 1, 2012 Partajează Postat Septembrie 1, 2012 mosule20 in zipul pus de fratelo is mai multe hexuri dar eu am folosit din foldarul atmega8 auto. este si atmega8 self test nu stiu care is diferentele . Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 1, 2012 Partajează Postat Septembrie 1, 2012 Fisierul TransistorTestNew.eep contine "cuvintele" in germana ! Cred ca se poate aplica aceeasi metoda (anterior folosita pe forum) de "reverse engineering" si inlocuire a denumirilor in germana cu altele, in română sau engleza ! Link spre comentariu
mosu20 Postat Septembrie 1, 2012 Partajează Postat Septembrie 1, 2012 Am inteles ambele mesaje. fratello, presupun ca fisierul eep poate fi inlocuit cu fisierul tradus de yo6pir.Trebuie facuta o verificare, totusi. Presupun ca trebuie sa fie sume de control egale. Altfel iese bulibaseala... Nici eu nu stiu care este deosebirea intre variante. Fata de meniul primei variante se pare ca sunt deosebiri. Oricum, pentru a testa toate posibilitatile voi incerca varianta selftest. Ma amagesc cu ideea ca ar putea sa faca un test care sa masoare rezistentele puse de noi si sa faca singur corectiile functie de valoarea reala a acestora. Ar fi o chestie, nu? Daca nu merge, schimb macazul .Fiind un batrin conservator si fara dotare tehnica deosebita a trebuit sa desenez cablajul manual asa ca abia acum am reusit sa il scot de la corodat. A fost destul de migalos fiind vorba de dubluplacat.Pina luni nu mai fac nimic deoarece mosmondeala asta m-a cam obosit. Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 1, 2012 Partajează Postat Septembrie 1, 2012 fratello, presupun ca fisierul eep poate fi inlocuit cu fisierul tradus de yo6pir.Ma indoiesc ... parca au marimi (mult) diferite ?! Link spre comentariu
mosu20 Postat Septembrie 1, 2012 Partajează Postat Septembrie 1, 2012 Pai de aceea spuneam ca trebuie verificat. Era o presupunere. Pe de alta parte se poate incerca sa se faca acelasi lucru, folosind metoda lui. Daca scula da rezultatele scontate in mod sigur merita efortul. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Septembrie 1, 2012 Partajează Postat Septembrie 1, 2012 hei salut eu am facuto varianta semnalizata de fratelo cu cristal de cuart de 8mhz merge super un condesator cu striroflex de 10 nf este redat la 10,16nf destul de bine zic eu si la electrolitici se mentine precizia acuma is multumit de smt .multumiri lui fratelo si domnului vasile eugen ptr setari fusebiti uite un film cu el astept comentari Salut .Ati facut versiunea cu Acel LM 4040 care este referinta sau versiunea simpla doar quatul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum