Vizitator horse Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 Nu imi dau seama fiindca am lucrat cu grija. Asta e si unul din motivele pentru care nu am verificat pana acum tensiunea dupa el. Link spre comentariu
fratello Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 Sunt corecte setarile acestea, pentru Atmega8 cu quartz de 8 MHz extern ? Multumesc !Azi/maine sper sa-mi fc timp pentru testarea noului soft. Astept insa confirmarea din partea celor care se pricep la ATMEL-uri ... Link spre comentariu
lorik199 Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 Pune o rezistenta de 10 ohm dupa regulator si un condensator de 100uF, am avut si eu aceasta falsa impresie cand am facut SMT-ul, in gol tensiunea e aparent mai mare. Link spre comentariu
Vizitator horse Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 Gata functioneaza.Am inlocuit 78L05 si acum e ok. culmea este ca merg si celelalte 2 microcontrolere care am crezut ca s-au defectat.Multumesc tuturor pentru ajutor Link spre comentariu
adicontakt Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 si la mai mare Link spre comentariu
bentanioan Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 Mai pun odata aici fisierul ,,hex" modificat de mine care masoara destul de precis condensatorii.Fisierul ,,eep" se poate folosi originalul sau unul tradus.Sterge .txt din numele fisierului ca sa ramana .hex Succes. TransistorTestModificat.hex.txt Link spre comentariu
remus2509 Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 vreu si eu o parere de la cineva care a folosit hexul lui bentaioan cum masoara condesatori .si daca eu am picul scris cu hex standard .cum fac il sterg .mai trebuie setat ceva fusebiti etc? ca eu cand lam cumparat lam programat simplu fara setare fusebiti etc nu prea le am cu avr.multumesc in prezent am facut super multi testerul merge bine doar pe condesatoare imi arata cu 35% mai mult de aceia intreb ca nu vreu sa il stric pana nu imi confirma cineva .merci Link spre comentariu
adicontakt Postat August 24, 2012 Partajează Postat August 24, 2012 strege-l si baga direct hexul respectiv in atmega (nu pic) , nu trebuie umblat la fusebiti Link spre comentariu
remus2509 Postat August 25, 2012 Partajează Postat August 25, 2012 salut am pus si eu hex de mai sus.nu stiu ce nu am facut bine ca la condesatoare primul rand de sus al afisajului apare cu multe litere ppppppppppp dar de masurat masoara corect acuma condesatori .si la tranzistor irf620 imi arata tot ceva semne ciudate am arhivat doua poze aia cu pppppp este condesantor ,a 2 este un irf620.ps am gresit eu oare? ca eu am bagat hexul si fisierul epp ,nu trebuia sa dau prima data, erase all device?, folosesc poniprogr fisierul epp il am de pe siteul ,acelui radioamator ,multumesc de ajutorlam rescris iar si tot asa imi face voi ce eep folositi ? sau hex nu este bun? ca cu hex original imi mergehei nu ma ajuta nimeni? nu mai mie nu imi merge hexul modificat ? voua va functioneaza ok? pacat de el ca acuma chiar masoara bine condesatori.am mai sapat putin .fisierul hex pus de domnul bentaion este bun ,dar vad ca nu merge cu orce eep eu am eep tradus in engleza.domnul benta ioan am o rugaminte la dv sa puneti si fsierul eep care va merge dv corect .ca eu am incercat si cu eep in engleza si cu unul tradus in romana, si nu imi afiseaza corect pini la 123 .GDS. ECB etc Link spre comentariu
mosu20 Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Daca as sti cum se obtine dintr-un fisier text un fisier hex as incerca si eu varianta respectiva. Oricit am incercat sa fac aceasta operatiune nu mi-a iesit nicicum. Poate imi spune cineva cum se face... Link spre comentariu
vasile eugen Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Daca as sti cum se obtine dintr-un fisier text un fisier hex as incerca si eu varianta respectiva. Oricit am incercat sa fac aceasta operatiune nu mi-a iesit nicicum. Poate imi spune cineva cum se face...Acum nu stiu ce program pentru scriere folositi.Eu personal folosesc pony prog.Deschid pony progul si cu optiunenea deschidere fisier flash deschid fisierul text si-l scriu.fara ni un altfel de modificare. Link spre comentariu
mosu20 Postat August 27, 2012 Partajează Postat August 27, 2012 Multumesc domnule vasile. Nu stiam ca merge si asa. Si eu folosesc tot Pony Pong. Am incercar si acum vad si eu ca merge deschis in acest mod.Voi incerca in primul rind sa fac varianta 2 a teserului, cel cu cuart de 8MHz. Am facut o fata a cablajului si trebuie sa fac si fata superioara. Sa vad daca se gaseste cineva care sa imi spuna cum trebuiesc setati fusebitii. Am incercat eu sa ma dumiresc cum se rezolva si aceasta problema dar se pare ca am lipsit de la lectia aceasta.Multumesc pentru ajutor deocamdata si spor la treaba. Link spre comentariu
remus2509 Postat August 28, 2012 Partajează Postat August 28, 2012 pana la urma a mai pus cineva hexul acela modificat pe smt? Link spre comentariu
mosu20 Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 Remus, mi-a iesit si mie cam acelasi lucru. Adica, cu eep-urile incercate afisaza ca la tine. As vrea sa reusesc sa rezolv problema deoarece in felul acesta, cu un singur aparat s-ar rezolva mai multe probleme. Deocamdata, daca nu gasesc alta solutie, voi continua sa incerc cu varianta2 de tranzistotester, cea semnalata de fratello. Daca aflu cum se seteaza fusebitii voi scrie integratul si voi trece la teste. Deocamdata astept sa vad daca cineva imi spune cum se face lucrul acesta. Link spre comentariu
remus2509 Postat August 29, 2012 Partajează Postat August 29, 2012 merci mult mosu20 de raspuns ce bine ca mai raspunde cineva mai invatam si noi ceva incepatori.apropo de smt .era fain de stiam macar sa modific hexul adica valoare constantei ptr condesatori cum a facut domnul bentaioan care la modificat.si chiar masoara ok la condesatori dar.... cu cateva pagini in spate cineva a pus un hex si un eep in limba romana asta are toleranta de - 19% fata de original ce are +35% pare mai ok .dar era mai fain de stiam sa modific constanta aceia de timp sa am toleranta mai mica. ca hex modificat de mai sus Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum