adicontakt Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 ia scrie-i tu si pt un colegde pe forum care nu are de unde sa ia un atmel , chiar si neprogramat Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Si eu stau intr-un oras de provincie si stiu cum este sa cumperi 10 rezistente daca ai nevoie si sa astepti sa vina posta. La o simpla cautare pe net ai sa vezi ca se gaseste la majoritatea furnizorilor consacrati din romania. Cu programarea nu te pot ajuta nici eu nu am lucrat cu atmel pina acuma, vad ca au tot felul de ciudatenii la programare, bitisori care se blocheaza?? chestie care la pic nu am intilnit-o. Dar inceputul e greu, cum pot altii trebuie sa putem si noi. Am vazut in topicul despre atmel ca unul din colegii nostri reusise sa blocheze deja 8 bucati si persevera spre noi succesuri. Sper sa nu ramin mai prejos si sa-l intrec, am comandat si eu suficiente si pina sosesc voi face si un programator precum si un deblocator de atmeluri. Desi cred ca cel mai bine ar fi sa-i cumpar unul sotiei cadou de Mos Nicolae pentru ca sigur va fi incintata! Chestia care m-a dezamagit este desi am cautat citeva zile pe net, nu prea am gasit aplicatii cu atmel care sa-mi trezeasca interesul, in schimb sint p multime cu pic. Iar ca sa invat programare sint prea batrin, la virsta mea incepi sa te gindesti mai mult la cele sfinte, sa dai mai des pe la biserica si alte asemenea nu te mai apuci de programare. Asta ca sa inchei intr-o nota mai vesela. Cele bune si succes, Emil Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 m-am cam saturat pt o singura aplicatie sa caut o piesa de 9 ron in schimb sa fiu nevoit sa comand in valoare de 35 de ron pt ca atata e comanda minimatoate cele bune Link spre comentariu
Vizitator costinel_p Postat Decembrie 2, 2009 Partajează Postat Decembrie 2, 2009 Merge si acela deoarece foloseste doar osc. intern la 1MHz, asa ca e buna oricare varianta, 8PU sau 16PU.mul?umesc pentru r?spuns cum primesc atmega 8 m? apuc de montaj ,mie mi se pare interesant .Am construit LC metru cu pic 16f84 ?i func?ioneaz? bine . O s? fie primul meu atmega 8 scris ?i sper s? nu întâmpin probleme . Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Prinde s-al meu forma, azi am primit atmelul si lcd-ul Neavand programator, mi-am facut eu unul Schema programatorului este de pe site-ul lui simnakovi Sincer am ramas uimit cu cata usurinta se programeaza microcontrolerul, fiind prima mea programare reusita Maine (cu toate ca-i duminica) voi face cablajul (corodatul) si sa vad cand voi reusi sa plantez piesele Oricum sper sa-l termin in decursul acestei saptamani Revin cu poze pe parcursul lucrarii Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Intre 100k si 27k, pe cablaj, este un C. Nici in schema si nici pe cablaj nu apare valoarea acestuia... Ce valoare ati pus ? Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 100nF, merge si cu alte valori (acum nu exagera si tu ) Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 e bine si 100nF dar pune-l de 0,47 micro. Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 8, 2009 Partajează Postat Decembrie 8, 2009 Multumesc ! Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 As vrea sa fac si eu acest aparat de masura-testare.Dar sunt incepator in programarea ATMEGA si nu stiu exact care sunt pasi de urmat in folosirea PONYPROG-ULUI.In arhiva care am descarcat-o se gaseste trei fisiere (TransistorTestNew.eep;TransistorTestNew.hex si main.c)care e primul fisier care trebuie programat si care ultimul?Daca poate cineva sa explice pas cu pas cum se programeaza acest ATMEGA 8.Va rog sa ma ajutati daca se poate si scuze pentru ne stiinta mea. Link spre comentariu
srdjan Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 doar hex-ul contine programul in cod masina deci e singurul care trebuie programat. main.c contine programul in C care dupa compilare va rezulta hex-ul Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 am bagat hex-ul in Flash (memoria program)si eep-ul in memoria EEPROM (locatiile de memorie eeprom sunt la sfarsit) , poneyul iti spune tot Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 Va multumesc! Am sa incerc sa fac si eu acest montaj.Ce imi da batai de cap este programarea microcontrolerului.Stiu ca daca gresesc ceva am toate sansele (daca pot sa spun asa)sa-l blochez si sa nu fac nimic. Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 9, 2009 Partajează Postat Decembrie 9, 2009 atata timp cat nu umblii la fuse biti chiar nu ai cum sa blochezi microcontrolerul, iar in cazul asta nu ai nevoie sa umblii la ei. Link spre comentariu
danzup Postat Decembrie 10, 2009 Partajează Postat Decembrie 10, 2009 Si eu stau intr-un oras de provincie si stiu cum este sa cumperi 10 rezistente daca ai nevoie si sa astepti sa vina posta. La o simpla cautare pe net ai sa vezi ca se gaseste la majoritatea furnizorilor consacrati din romania. Cu programarea nu te pot ajuta nici eu nu am lucrat cu atmel pina acuma, vad ca au tot felul de ciudatenii la programare, bitisori care se blocheaza?? chestie care la pic nu am intilnit-o. Dar inceputul e greu, cum pot altii trebuie sa putem si noi. Am vazut in topicul despre atmel ca unul din colegii nostri reusise sa blocheze deja 8 bucati si persevera spre noi succesuri. Sper sa nu ramin mai prejos si sa-l intrec, am comandat si eu suficiente si pina sosesc voi face si un programator precum si un deblocator de atmeluri. Desi cred ca cel mai bine ar fi sa-i cumpar unul sotiei cadou de Mos Nicolae pentru ca sigur va fi incintata! Chestia care m-a dezamagit este desi am cautat citeva zile pe net, nu prea am gasit aplicatii cu atmel care sa-mi trezeasca interesul, in schimb sint p multime cu pic. Iar ca sa invat programare sint prea batrin, la virsta mea incepi sa te gindesti mai mult la cele sfinte, sa dai mai des pe la biserica si alte asemenea nu te mai apuci de programare. Asta ca sa inchei intr-o nota mai vesela. Cele bune si succes, Emil Vorbesti fara sa stii : eu nu am gasit nimic interesant cu pic doar cu atmel avr .Unde mai pui ca peste tot orice proiect a aparut cu atmel l-au portat imediat si pe pic! Iar eu de 8 ani de cand lucrez cu absolut toate tipurile de atmel nu am blocat nici macar unul ! De explodat : da , explodeaza foarte usor cand i-am bagat 15V in loc de 5V asta asa ca sa ma distrez . Te sfatuiesc sa citesti threadul de la atmel , dar numai thredul celor care sunt avansati . Incepatorii de obicei mai mult incurca lucrurile despre atmel. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum