Vizitator horse Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Salutare tituror !Am construit si eu acest tester si la punerea in functionare am constatat ca atunci cand nu am nici o componenta conectata testerul imi spune ca e un MOS la care am c=0. Daca la borne conectez un condensator imi zice ca am un tranzistor NPN. Poate cineva sa imi dea un sfat ?Multumesc ! Link spre comentariu
adicontakt Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 incearca sa rescrii atmega, daca dupa rescriere face la fel incearca cu alt atmegaeu unul am avut busit un atmega (am alimentat invers montajul) si imi arata la fel Link spre comentariu
Vizitator horse Postat August 15, 2012 Partajează Postat August 15, 2012 Multumesc pentru raspuns.Am rescris atmega si face la fel.Maine cumpar altul si-l inlocuiesc. Link spre comentariu
adicontakt Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 şi totuşi la 12 v functionează? Link spre comentariu
vasile eugen Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 şi totuşi la 12 v functionează?Da functioneazaeu am testat . in cite montaje 7805 este alimentat din 12v.Iar in acest tester nu este consum mare, nici timp indelungat de functionare. Link spre comentariu
mosu20 Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 Eroarea la care ma refer, este in raport cu valoarea unui condensator electrolitic masurata cu un capacimetru despre care stiu sigur ca masoara precis si masuratoarea cu testerul construit .am citit intreg topicul inainte sa cer acest ajutor .rezistentele le-am sortat sunt egale nu cred ca de acolo apare acest fenomen.modificarea fusebitilor nu are treaba cu softul in sine ci doar cu modul de functionare al mcu.in loc de osc. intern foloseste cuartul pe care l-am introdus in montaj intre pinii 9 si 10 cu capacitatile aferente de 22pf.Imi pare rau ca raspunsul a fost asa de dezamagitor. Dupa cum spuneam nu sunt deloc priceput in ceeace priveste AVR-urile sau PIC-urile. Din intimplare acesta este primul AVR programat si utilizat. Deocamdata sunt multumit de el. Ca sa ma lamuresc mai bine despre ce este vorba voi incerca, peste citeva zile sa construiesc varianta semnalata de fratello. Este in raport de timpul la dispozitie dar in mod sigur voi incerca sa vad ce iese. Link spre comentariu
adicontakt Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 Da functioneazaeu am testat . in cite montaje 7805 este alimentat din 12v.Iar in acest tester nu este consum mare, nici timp indelungat de functionare.stiu ca 7805 merge alimentat la 12 volti , problema apare daca se poate alimenta smtul la 12 volti , nu am schema in fata dar parca plusul intra in regulator si scoate 5 volti dar se duce si direct in integrat asa ca repet intrebarea , a-ti alimentat smtul la 12v? Link spre comentariu
fratello Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 1.Parerea mea este ca alimentarea direct cu 12 volti a microcontrolerului il distruge !!!2.Repet ce a spus autorul (vezi mai sus) : "After all the accuracy of 5V usually has a bigger difference (influence)." Link spre comentariu
Vizitator horse Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 Buna seara !Revin cu problema testerului meu.Am inlocuit atmega si situatia e aceeasi. Fara nimic conectat imi spune ca este N-E MOS, c=0,00n, GDS=213, Vt=1126m.Mentionez ca am pus ATMEGA8L-PU. Care ar putea fi problema ? Link spre comentariu
adicontakt Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 ce tensiunea ai dupa regulatorul de 5v? Link spre comentariu
Vizitator horse Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 Multumesc din nou.Nu stiu cum de nu mi-a trecut prin cap sa verific tensiunea dupa stabilizator. Probabil de aici vine problema fiindca am 8,8V, ceea ce inseamna ca am distrus si al doilea microcontroler. Maine inlocuiesc stabilizatorul si pun alt atmega. Link spre comentariu
fratello Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 Sunt corecte setarile acestea, pentru Atmega8 cu quartz de 8 MHz extern ? Multumesc ! Link spre comentariu
adicontakt Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 Multumesc din nou.Nu stiu cum de nu mi-a trecut prin cap sa verific tensiunea dupa stabilizator. Probabil de aici vine problema fiindca am 8,8V, ceea ce inseamna ca am distrus si al doilea microcontroler. Maine inlocuiesc stabilizatorul si pun alt atmega.cu placerenu arunca microcontrolerele ca e posibil sa nu fie distruse in totalitate, unele porti mai merg folosite la alte aplicatii Link spre comentariu
Vizitator horse Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 Nu le arunc, le pastrez si o sa incerc sa construiesc altceva cu ele Link spre comentariu
briobit Postat August 16, 2012 Partajează Postat August 16, 2012 Multumesc din nou.Nu stiu cum de nu mi-a trecut prin cap sa verific tensiunea dupa stabilizator. Probabil de aici vine problema fiindca am 8,8V, ceea ce inseamna ca am distrus si al doilea microcontroler. Maine inlocuiesc stabilizatorul si pun alt atmega.intreb si eu ... cum a cedat stabilizatorul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum