Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Am masurat din curiozitate oarece triacuri BT135 si i-mi arata ca este tranzistor NPN si Hfe=0. Personal sunt foarte multumit de acest SMT (i-l utilizez de aproape un an, constructie proprie dupa proiectul d-lui simnakovi ). Deja cerem prea mult de la un tranzistortester:tranzistorii i-i arata super, rezistentele le arata perfect, condensatorii cu oarece erori, dar macar stiu daca sunt buni sau nu.

Link spre comentariu

Am schimbat microcontrolerul cu altul, am pus pe el acelasi soft. Rezultul este bun si anume masoara bine semiconductorii, rezistentele si acum masoara bine si condensatoarele. Se pare modul in care masoara condensatoarele depinde si de microcontroler. Una peste alta deocamdata sunt multumit de super multitester.

Link spre comentariu

La aceeasi concluzie am ajuns si eu...pe o pagina mai in urma : precizia depinde de microcontrolerul folosit (si, implicit, probabil de precizia oscilatorului intern) !

Link spre comentariu

La aceeasi concluzie am ajuns si eu...pe o pagina mai in urma : precizia depinde de microcontrolerul folosit (si, implicit, probabil de precizia oscilatorului intern) !

Asa este. Citisem forumul si nu am facut decat sa accentuez faptul ca presupunerea ta privitoare la precizia oscilatorului intern ar putea fi corecta. :da
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Fara nici o problema! In scheme unde se comuta numai niste tensiuni nu e stricta folosirea anumitor componente. Poti pune orice npn si orice pnp in loc.

Link spre comentariu

din cate am citit rezistentele de 680 ohmi si 470 kilo trebuie sa fie cat mai de calitateeu am rpm-uri de 680 ohmi 5% , si valorile maruate cu aparatul meu sunt (am 6 rezistente) :" 664 , 669 , 698 , 654 , 694 , 666pe care sa le pun?condensatorul c1 ce valoare sa aibe ?(am citit ca poate fi intre 0,1 si 1 micro)

Link spre comentariu

inca-o intrebare , daca lcdul are deja rezistenta de limitare a curentului pe backlight mai are rost rez de 47 ohmi?in locul rezistentlor de 27 kilo am pus de 22 kilo , sper sa nu fie probleme din cauza asta

Link spre comentariu

Pe back-light nu trebuie sa pui nimic daca e alimentat la 5V pt. ca de obicei fiecare LCD are o rez.de 10 Ohmi sau mai mare deja pusa. Totusi verifica inainte! Acea rezistenta pe care trebuie sa o pui suplimentar este necesara la tensiuni mai mari de alimentare a fundalului LCD-ului. Masoara curentul pe care-l consuma LED-urile de la back-light, sa nu depaseasca 20mA la tensiunea de alimentare, in cazul nostru de 9V. Daca e nevoie mai pune o rezistenta serie. Valoarea se tatoneaza in functie de fiecare LCD in parte. Conteaza si cat de tare vrei sa ilumineze. Succes!

Link spre comentariu

Am facut si eu citeva exemplare,dar cel mai bune rezultare au fost cele care au avut rezistentele de 680 ohmi respectiv 470k egale.Acum finalizez pentru un coleg de aici de pe forum inca trei bucati.Rezistente de precizie buna am gasit in niste receptoare de satelit.Asa imi arata ale mele.

post-16403-139829444437_thumb.jpg

post-16403-139829444443_thumb.jpg

Link spre comentariu

din pacate rezistentele alea le am cam dezechilibratevad la sfarsit ce fac cu ele

Oricum functioneaza.Diferenta care am vazut-o eu este la rezistente si condesatori .Adica spre exemplu daca masor intre 1-2 este o valoare si 2 -3 alta valoare dar nu mare.Trebuie tinut cont si de piese ca au toleranta lor.Eu personal il folosesc doar la semiconductoare.Doua am pe masa si sunt diferente intre ele.Faptul fiind rezistentele.dar nu este un deranz mare.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări