albasete Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Am masurat din curiozitate oarece triacuri BT135 si i-mi arata ca este tranzistor NPN si Hfe=0. Personal sunt foarte multumit de acest SMT (i-l utilizez de aproape un an, constructie proprie dupa proiectul d-lui simnakovi ). Deja cerem prea mult de la un tranzistortester:tranzistorii i-i arata super, rezistentele le arata perfect, condensatorii cu oarece erori, dar macar stiu daca sunt buni sau nu. Link spre comentariu
fratello Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Ceva solutii de calibrare, de la "colegii" rusi : http://c2.at.ua/load/avr/avr_transistor ... /17-1-0-18 Golositi "g.translate"... Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 Am schimbat microcontrolerul cu altul, am pus pe el acelasi soft. Rezultul este bun si anume masoara bine semiconductorii, rezistentele si acum masoara bine si condensatoarele. Se pare modul in care masoara condensatoarele depinde si de microcontroler. Una peste alta deocamdata sunt multumit de super multitester. Link spre comentariu
fratello Postat Martie 15, 2012 Partajează Postat Martie 15, 2012 La aceeasi concluzie am ajuns si eu...pe o pagina mai in urma : precizia depinde de microcontrolerul folosit (si, implicit, probabil de precizia oscilatorului intern) ! Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Martie 20, 2012 Partajează Postat Martie 20, 2012 La aceeasi concluzie am ajuns si eu...pe o pagina mai in urma : precizia depinde de microcontrolerul folosit (si, implicit, probabil de precizia oscilatorului intern) !Asa este. Citisem forumul si nu am facut decat sa accentuez faptul ca presupunerea ta privitoare la precizia oscilatorului intern ar putea fi corecta. Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 25, 2012 Partajează Postat Mai 25, 2012 se poate folosi bc171 respectiv bc251 in loc de 547 si 557? Link spre comentariu
yo6pir Postat Mai 25, 2012 Autor Partajează Postat Mai 25, 2012 Fara nici o problema! In scheme unde se comuta numai niste tensiuni nu e stricta folosirea anumitor componente. Poti pune orice npn si orice pnp in loc. Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 din cate am citit rezistentele de 680 ohmi si 470 kilo trebuie sa fie cat mai de calitateeu am rpm-uri de 680 ohmi 5% , si valorile maruate cu aparatul meu sunt (am 6 rezistente) :" 664 , 669 , 698 , 654 , 694 , 666pe care sa le pun?condensatorul c1 ce valoare sa aibe ?(am citit ca poate fi intre 0,1 si 1 micro) Link spre comentariu
yo6pir Postat Mai 27, 2012 Autor Partajează Postat Mai 27, 2012 664,669 si 654C1=100nF Link spre comentariu
adicontakt Postat Mai 27, 2012 Partajează Postat Mai 27, 2012 inca-o intrebare , daca lcdul are deja rezistenta de limitare a curentului pe backlight mai are rost rez de 47 ohmi?in locul rezistentlor de 27 kilo am pus de 22 kilo , sper sa nu fie probleme din cauza asta Link spre comentariu
yo6pir Postat Mai 28, 2012 Autor Partajează Postat Mai 28, 2012 Pe back-light nu trebuie sa pui nimic daca e alimentat la 5V pt. ca de obicei fiecare LCD are o rez.de 10 Ohmi sau mai mare deja pusa. Totusi verifica inainte! Acea rezistenta pe care trebuie sa o pui suplimentar este necesara la tensiuni mai mari de alimentare a fundalului LCD-ului. Masoara curentul pe care-l consuma LED-urile de la back-light, sa nu depaseasca 20mA la tensiunea de alimentare, in cazul nostru de 9V. Daca e nevoie mai pune o rezistenta serie. Valoarea se tatoneaza in functie de fiecare LCD in parte. Conteaza si cat de tare vrei sa ilumineze. Succes! Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 displayul vine pe spatele cablajului? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 Am facut si eu citeva exemplare,dar cel mai bune rezultare au fost cele care au avut rezistentele de 680 ohmi respectiv 470k egale.Acum finalizez pentru un coleg de aici de pe forum inca trei bucati.Rezistente de precizie buna am gasit in niste receptoare de satelit.Asa imi arata ale mele. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 din pacate rezistentele alea le am cam dezechilibratevad la sfarsit ce fac cu ele Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iunie 1, 2012 Partajează Postat Iunie 1, 2012 din pacate rezistentele alea le am cam dezechilibratevad la sfarsit ce fac cu eleOricum functioneaza.Diferenta care am vazut-o eu este la rezistente si condesatori .Adica spre exemplu daca masor intre 1-2 este o valoare si 2 -3 alta valoare dar nu mare.Trebuie tinut cont si de piese ca au toleranta lor.Eu personal il folosesc doar la semiconductoare.Doua am pe masa si sunt diferente intre ele.Faptul fiind rezistentele.dar nu este un deranz mare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum