gica70 Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Eu am o vorba: dintr-o prostie poate iesi ceva (in sensul ca-i da o idee altcuiva mai destept!) dar din nimic nu poate iesi decat..nimic. M-as bucura daca raspunsurile tale vor fi de-acum inainte in ceea ce ma priveste, la obiect, adica fara comentarii (fie ca sunt de lauda sau de..). Link spre comentariu
Vizitator user2010 Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Ce parere aveti despre acest display, este bun? http://www.adelaida.ro/advanced_search_ ... H&x=14&y=9 Link spre comentariu
vasile eugen Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 sigur ca este bun,orice model cu 16 caractere si doua rinduri Link spre comentariu
Vizitator user2010 Postat Noiembrie 27, 2011 Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 OK Multumesc mult!Nu eram sigur. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 In urma cu cateva pagini ma plangeam ca am schimbat fusebits la atmega8-16pu iar cineva imi atasase o poza cu fusebits normali care din pacate s-a pierdut. Imi poate spune cineva cum sa ii setez normal ? La mine sunt asa acum Link spre comentariu
pinky Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Fusebiti sunt cei din fabrica. Adica asa: http://qsl.net/yo6pir/lock.html Cu multumiri lui YO6PIR Link spre comentariu
boboBOBO Postat Ianuarie 11, 2012 Partajează Postat Ianuarie 11, 2012 Multumesc pinky, dupa 10 scrieri repetate fara succes mi-a trecut si mie prin cap ca poate lcd-ul e pus invers. Dupa cum am banuit asa a si fost, stand muuult timp neutilizat aruncat prin cutii lcd-ul a iesit din soclu si cand l-am pus l-am pus gresit ! Asta e..asa invata omul. Multumesc inca o data.. Link spre comentariu
yo6pir Postat Ianuarie 12, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 12, 2012 Un sfat pentru cei care vor sa nu greseasca setarea fusebitilor la procesoare ATMEL: -salvati la "Favorite" in browser-ul vostru urmatoarea pagina: http://www.engbedded.com/fusecalc -dupa ce ati setat tipul de procesor, urmariti in tabelul cu optiunile afisate, cea care are trecuta inscriptia (Default); acea setare este cea cu care vine cipul din fabrica setat. Eu asa ma ghidez de fiecare data si nu am gresit pana acuma, asta de cand cu experienta blocarii unui mcu Atmega8, dupa care am invatat sa nu le mai setez gresit. Succes! Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 19, 2012 Partajează Postat Ianuarie 19, 2012 Readuc in discutie urmatoarea problema : precizia masuratorilor depinde de "acuratetea" calibrarii oscilatorului intern al microcontrolerului ?!? Intreb asta fiindca, folosind acelasi montaj (am pus soclu pentru Atmega8), am scris acelasi soft in uC, dar am obtinut valori diferite la masuratori !!! Cu un exemplar (cumparat de la Farnell) am valori apropiate de realitate (de ex. 98 uF pt. C=100uF), iar cu alte 2 exemplare (cumparate de la alt furnizor) am C=147 uF !!! S-ar putea : -implementa in program optiunea folosirii unui cristal de quartz extern (4-8 MHz) ; -realizarea fizica a acestei modificari , astefl incat sa "perfectionam" acest device super-multi-util ?!? Multumesc anticipat pentru orice raspuns !!! Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Cuarţul nu e o problemă. Se montează pe pinii corespunzători împreună cu două condensatoare de 10-20pF şi se schimbă fuse bytes astfel încît să corespundă cu noua sursă de semnal. Problema e şi de la oscilator şi de la precizia ADC-urilor. Link spre comentariu
fratello Postat Ianuarie 20, 2012 Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 Se poate face un oscilator extern cu Quartz de 4MHz de exemplu apoi dupa el un divizor cu 4, iar semnalul rezultat sa se injecteze pe terminalul OSC1 al lui Atmega8. Dar inainte de a se scrie softul in mcu, se seteaza fusebitii la Oscilator extern. Cred cu siguranta ca va functiona. Si acest montaj separat se poate atasa simplu la vechea schema de SMT, iar frecventa generata de quartz se poate "tuna" foarte usor cu un condensator trimer la exact 4MHz, de ex. Esti bun Gica! Am sa incerc aceasta varianta. Va tin la curet cu rezultatul.A mers modificarea ? Multumesc ! Link spre comentariu
yo6pir Postat Ianuarie 20, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2012 M-am luat cu alte treburi si pe asta am lasat-o pe alta-data. Nu am facut experimentul dar sustin ca ideea este viabila. Link spre comentariu
glide Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 daca din soft il calibrez sa masoare un condesator nou de 4.7uF cum trebuie nu mai masoara unul de 1000uF cum trebuie si anume va avea undeva pe la 1100-1150uF, bine ca aceste condesatoare au o toleranta mare dar nici chiar asa.....cum e optim de reglat? .....momentan il am pe la 1050uF si 4.5uFpoate sa-mi sugereze cineva de unde scot un condesator 10-1000uF cu toleranta ff mica sa pot calibra testerul cu el Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Farnell. .............. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Am facut si eu acest SMT. Dupa ce initial am avut problema pe care o reclama si Geomar(in loc de "No component..." aparea un mesaj cu N-JFET si GDS=312) am refacut lipiturile si acum este OK. Lucreaza destul de bine , identifica semiconductoarele( nu am testat cu tiristor sau triac), masoara rezistente intre 2ohmi-5Mohmi. La condensatori valoarea afisata este cu aproximativ +65% mai mare decat ar trebui si de asemeni, masurand niste tranzistori PNP de tip MJE15031, am vazut ca Hfe este foarte mare(650-700) comparativ cu complementarul sau MJE15030 care avea Hfe de doar 68-70. Mi se pare cam mare diferenta dar masurand alti tranzistori PNP al caror beta il stiam se pare ca masoara bine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum