Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

felicitari la toata lumea pentru jucariile realizate, pare chiar util...

poate posta careva pcb-ul facut (varianta electronica, pdf .lay etc)

Te pot ajuta cu varianta Atmega8 SMD si componente TH. :)

Dispunere componente:

Posted Image

Trasee cablaj:

Posted Image

Un fisier PDF al cablajului la sc 1:1 :da

Cablaj Super Multi Tester SMD.pdf

Intra pe yo6pir, acolo gasesti ceea ce vrei, sau vezi pagina 1 din topic.

Pentru varianta Atmega8 DIP, urmeaza sfatul colegului @albasete.
Link spre comentariu

GeoMar, ne arati si noua niste poze cu montajul tau cu Atmega SMD?

Cablajul tau arata super.

Au mai fost postate, dar din pacate sau pierdut toate atasamentele de pe forum.

NU este cea mai buna lipitura, cea de la Atmega8 SMD, dar a fost primul SMD lipit. :rade:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Salut.Am cumparar un afisaj nou si vedeti in poza cum se comporta.Daca modific tensiunea de contrast,se schimba cele doua jumatati,respectiv negativul devine pozitiv si invers.Cu alt afisaj determinatorul functioneaza corect.Ce parere aveti? Mai pot face ceva cu el?

post-13013-139829321059_thumb.jpg

Link spre comentariu

Frumoase realizari! Si eu am inceput constructia acestui multimetru. Domnule GeoMar multumesc pentru postarea cablajului cu Atmega8a-au.Totusi am o mare rugaminte, si anume aceea de a posta si valorile componentelor, bineinteles daca se poate.Multumesc anticipat!

Link spre comentariu

Frumoase realizari! Si eu am inceput constructia acestui multimetru. Domnule GeoMar multumesc pentru postarea cablajului cu Atmega8a-au.Totusi am o mare rugaminte, si anume aceea de a posta si valorile componentelor, bineinteles daca se poate.Multumesc anticipat!

Postez si dispunerea / valorile componentelor de SMT-ul meu.post-17385-139829322866_thumb.jpg
Link spre comentariu

Se pare ca si eu am facut o greseala des intalnita aici, am programat gresit microcontrolerul (primul programat).Am pus cele 2 fisiere pe rand.Dupa aceea l-am programat corect ca in filmuletul de la pagina 13 si totusi nu merge, imi arata la apasarea butonului un rand de patralele apoi se stinge afisajul si dupa cateva secunde si ledul. Ar trebui sa setez si altceva la programarea microcontrolerului?

Link spre comentariu

Asta e simptomul ca nu ai nimic in memoria de date adica in EEprom. De fapt ai scris in memoria de program softul, adica fisierul HEX, iar caracterele pe care ar trebui sa le afiseze, si care se gasesc in memoria de Date, nu le-ai scris. Aparatul functioneaza bine numai ca nu afiseaza nimic pe display, ca nu are de unde sa scoata caracterele. Asa am patit si eu la inceput. Ca sa te asiguri ca ai scris totul in mcu, citeste inca odata acel mcu si fa "scrool" pe continutul datelor citite si vei observa ca spre sfarsitul paginii in partea de jos literele din fereastra, sunt de culoare albastra. Acolo trebuie sa identifici caracterele pe care SMT le afiseaza. Daca acolo, in sectiunea albastra, totul este 3FFF, inseamna ca memoria de date este goala, si trebuie sa o scrii din nou cu fisierul EEP. SUCCES!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări