Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

@nickrvlDA sunt bine calculati fusebitii, dupa programul acela, iar daca vei programa cu PonyProg, sa bifezi exact asa si acolo in program si va fi bine. Cu ce nu sunt in clar e ca ai ales sa divizi intern frecventa cu "8", dar asta trebuie sa citesti in programul tau daca e vreo conditie setata acolo, daca nu atunci trebuie sa debifezi acel fusebit, ca sa folosesti la maximum frecventa cristalului de 20 MHz.

Link spre comentariu

@nickrvlDA sunt bine calculati fusebitii, dupa programul acela, iar daca vei programa cu PonyProg, sa bifezi exact asa si acolo in program si va fi bine. Cu ce nu sunt in clar e ca ai ales sa divizi intern frecventa cu "8", dar asta trebuie sa citesti in programul tau daca e vreo conditie setata acolo, daca nu atunci trebuie sa debifezi acel fusebit, ca sa folosesti la maximum frecventa cristalului de 20 MHz.

Cred ca montajul meu e "posedat", daca te uiti aici viewtopic.php?f=37&t=49614 o sa-ti dai seama de ce, am pina acum 7 attiny blocate cu Bascom si Pony.Pina acum in Bascom setarea care a mers cel mai bine e asta:[attachment=0]set.jpg[/attachment]insa softul ruleaza cu incetinitorul adica are un led care trebuie sa "clipoceasca" la 1 sec, asa zice pe site, insa la mine o face cam la 7 sec. Singurul de pe forum care zice ca a facut montajul e "fratello" si numai el i-mi poate confirma daca e normal timpul ala insa nu prea cred pentru ca atunci cind dau sa masoare frecventa retelei (ca alta nu am) i-mi indica 400Hz.Poate ii dam de cap cumva pentru ca a-r fi un aparat destul de bun pe masa, intre timp insa trebuie sa refac rezerva de attyni si o sa mai vad.Intre timp poate i-ti da al de sus timp, vointa, pofta de munca si descoperi cum se poate debloca si un Attyni2313, oricum rubrica cu Atmega8 am urmarit-o cu interes....
Link spre comentariu

Pai se explica dece e la 7 sec pentru ca tu folosesti clocul cu un prescaler gata setat de 8 deci soo... :bataie Daca o sa scoti acel prescaler atunci sigur o sa iti mearga bine. Vezi ca daca folosesti timere pentru orice modif de frecv sa refac calculele pentru registri folositi.

Link spre comentariu

Pai se explica dece e la 7 sec pentru ca tu folosesti clocul cu un prescaler gata setat de 8 deci soo... :bataie Daca o sa scoti acel prescaler atunci sigur o sa iti mearga bine. Vezi ca daca folosesti timere pentru orice modif de frecv sa refac calculele pentru registri folositi.

L-am schimbat am dezactivat(divizarea cu 8) mama lui de clock si m-i sa blocat Mc-ul.Prescalerul in soft e la 1024 influenteaza asta fusebitii?
Link spre comentariu

L-am schimbat am dezactivat(divizarea cu 8) mama lui de clock si m-i sa blocat Mc-ul.Prescalerul in soft e la 1024 influenteaza asta fusebitii?
Ma eu stiu ca prescaleru la tinny e de doar 256 de valori max, ia uitate la reg CLKPR si vezi ce zice frumos acolo. Daca tu zici ca ai facut prescaler de 1024 atunci te credem pe cuvant insa eu nu imi dau seama cum hardware. Deci acel clk div8 care e setat initial scrie la startup in controler biti de clkps3->0 : 0011 care coresp cu un div de frecv de factor 8. Deci eu zic sa mai iei odata datasheetu la mana si softu si sa vezi ce ai scris tu pe acolo ca sigur ceva nu e ok.
Link spre comentariu

Am zis soft, adica asa e in soft prescaler 1024 nu hardware, soft pe care il gasim pe site pus la dispozitie.Oricum o sa mai iau datasheet-ul la purecat si multumesc de raspunsuri si scuze de off topic.

Link spre comentariu

Am finalizat si eu testerul, functioneaza si face tot ce a spus colegul nostru care l-a facut public. E primul meu montaj cu atmel asa ca sper sa fi un bun inceput pentru a realiza si altele. Nici nu am blocat controlerul pentru ca l-am primit gata programar, multumesc inca odata! Un cond care are sigur 1000 de pico a fost vazut ca 980 ceea ce nu este deloc rau. La masurarea condensatorilor electrolitici de valori mari, problemele sint ceva mai complexe, de multe ori doua aparate nu vor indica aceeasi valoare. Concluzia este ca se poate construi un aparat de masura util la un pret foarte decent folositor la identificarea diverselor semiconductoare recuperate de pe placi cu origine necunoscuta. Suces celorlalti, Emil

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări