flo_sf25 Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Incearca sa pui fire cat mai scurte posibil.Mi se par foarte lungi.Apoi verifica la sange cele 6 de rezistente de pe intrare.Trebuie sa fie absolut egale. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Rezistentele nu am avut cu toleranta de 1% si am pus de 5% si cred ca si asta ar fi o cauza. Firele le voi scurta, acum erau de proba. Oricum .. sunt bucuros ca macar functioneaza ! Link spre comentariu
flo_sf25 Postat Martie 4, 2011 Partajează Postat Martie 4, 2011 Chiar aseara am masurat cu al meu si la un cond de 2200uF.Masurat arata 2201,85 deci eu zic ca e destul de precis.Dar cu fire de 5cm si rezistente alese pe spranceana. Link spre comentariu
yo6pir Postat Martie 5, 2011 Autor Partajează Postat Martie 5, 2011 Firele lungi pana la contactul cu piesa, nu conteaza chiar asa la masurarea condensatoarelor de valori mari, cum sunt cele electrolitice, poate ar avea ceva influenta la masurarea celor sub 100pF dar din pacate aparatul nu masoara sub 300pF. Masurarea eronata la cond. electrolitice de valori mari, cred totusi ca este de la frecventa de ceas setata pentru mcu, deoarece aparatul calculeaza valoarea unui condensator prin masurarea timpului de incarcare la tensiunea de test de 5V. Verifica acest aspect in setarile fusebitilor, s-ar putea sa fie acolo greseala. Sau verifica daca nu ai inversat intre ele rezistentele de 680 cu cele de 470K, iar la urma poti verifica daca tensiunea de alimentare pe mcu este in limitele a 4,95-5,1V. Rezistentele ne-egale, duc la masurari diferite intre terminalele de test, adica s-ar putea intampla ca intre terminalele 1-2 sa masori o valoare iar intre 2-3 sa masori o valoare diferita a unei componente. Succes! Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 "Chiar aseara am masurat cu al meu si la un cond de 2200uF.Masurat arata 2201,85 deci eu zic ca e destul de precis". Nu mai faceti asemenea comparatii; valoarea inscriptionata pe cond. electrolitice difera de capacitatea reala cu zeci de procente in plus sau in minus!(dar mai mult in plus). Link spre comentariu
vasile eugen Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 atunci inseamna ca rezistentele de la intrare trebuie foarte bine sortate toleranta foarte mica,dar daca sar face cu rezistente SMD ar fi precizia mai mare?as incerca si eu in cele din urma sa fac dar cu atmega8 smd .Softul trebuie sa functioneze si pe acest model. Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Sunt rezistente cu 1 la suta destul de usor de gasit; o asemenea toleranta e buna pt. nevoile amatoricesti. Link spre comentariu
iulisan Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Hai salut.Io-te-l si pe al meu cat de frumos isi face treaba , na. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Ce-ai cocatat asa de sus tranzistorii aia? Felicitari pt montaj btw Link spre comentariu
iulisan Postat Martie 13, 2011 Partajează Postat Martie 13, 2011 Sa vada ma bine componentele puse la testat :nebun:10x Link spre comentariu
albasete Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Salutare ! Am citit aproape fiecare pagina referitoare la acest proiect si sunt hotarat sa-l fac si eu. Condensatorul C1 care nu are trecuta valoarea in schema, am inteles ca poate fi de 100 nF sau 0,47 micro. Acest C1 determina timpul cat este afisata valoarea pe display ? Desenul cablajului este la scara 1:1 ? Multumesc si felicitari pentru acest proiect super ! Link spre comentariu
yo6pir Postat Martie 15, 2011 Autor Partajează Postat Martie 15, 2011 Salutare ! Am citit aproape fiecare pagina referitoare la acest proiect si sunt hotarat sa-l fac si eu. Condensatorul C1 care nu are trecuta valoarea in schema, am inteles ca poate fi de 100 nF sau 0,47 micro. Acest C1 determina timpul cat este afisata valoarea pe display ? Desenul cablajului este la scara 1:1 ? Multumesc si felicitari pentru acest proiect super !AFIRMATIV!AFIRMATIV! Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Am terminat si eu de lipit piesele, dar nu reusesc nicicum sa-l fac sa functioneze! Cablajul folosit e cel de la simnakovi de pe site, cu mentiunea ca semireglabilul e legat doar intre masa si pinul 3 de la LCD. Alimentez montajul, fac contact intre SW1 si SW2; se aprinde LED-ul, iar pe randul de jos al LCD-ului apar patratele negre, care dispar dupa 1 secunda (se stinge si LED-ul) - asta-i tot. Nu stiu ce are, am verificat tot ce se putea, incepand cu cablajul. Rezistentele sunt toate cu pelicula metalica 1%, masurate fiecare, tranzistoarele au fost initial cele din schema apoi le-am schimbat cu 2N2222A respectiv BC559C, microcontroller ATMEGA8A-PU (am incercat 2 bucati), LCD e acesta.Ca software am incercat si cel de pe site-ul de unde am luat cablajul cat si pe cel de pe site-ul neamtului care a conceput defapt acest multitester. La alimentare am folosit atat baterie cat si si sursa reglabila; am incercat si cu alimentare direct pe intrarea LM-ului, dar degeaba - singura diferenta e ca LCD-ul si LED-ul se aprind direct si raman asa. Tranzistoarele le-am masurat cu multimetrul si sunt OK, montate pe cablaj asa cum trebuie (BC547 cu E la minus, respectiv BC557 cu E la plus), ATMEGA e alimentat bine, intre masa si pin 28 am 2,3V. Partea interesanta e ca am refacut montajul pe breadboard intr-o varianta simplificata si functioneaza (bine, nu se poate masura cu el in lipsa rezistoarelor de 680R/470K, dar se initializeaza si LCD-ul afisaza corect)! Deci ATMEGA & LCD sunt OK, doar pe la circuitul de stand by sa fie problema - da' unde, ca piesele sunt bune si totul pare in regula?! Asa ceva n-am mai patit; ultima solutie e sa-l exorcizez cu aghiasma... daca nici asa nu vrea Link spre comentariu
fratello Postat Martie 15, 2011 Partajează Postat Martie 15, 2011 Nu ai pus bine semireglabilul !!! Din el (de pe cursor) culegi tensiune pentru afisor ! Deci pui un capat la V+, celalalt la masa, cursorul in pinul 3 display. Succes ! Link spre comentariu
yo6pir Postat Martie 15, 2011 Autor Partajează Postat Martie 15, 2011 Din ce ne spui, apare o contradictie: zici odata ca merge pe breadboard dar pe cablaj nu si nu. Deci undeva pe cablaj s-a strecurat o greseala.E clar! Verifica meticulos fiecare piesa montata pe cablaj si nu omite nici semireglabilul pentru LCD asa cum trebuie montat conform schemei, cu un terminal la plus, iar altul la masa, cursorul la LCD(3). La toti cei de aici, care l-au replicat, le merge OK, nu vad la tine de ce ar fi contra, HI! Succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum