Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Ce sa-i faci, primul atmega "programat" ...

Norocul meu, in Atmega de la Statia de Lipit Digitala, trebuia scris doar hex-ul in el. :85 Asa este, ai dreptate, este "primul" tau Atmega programat si omul ... din greseli invata. :daP.S.Si la mine a fost tot primul Atmega programat.
Link spre comentariu

Totusi e ceva in neregila faptul ca ledul sta aprins si se stinge doar cand apesi pe buton.Ledul ala se aprinde foarte slab si doar atunci cand apesi pe buton.Sta aprins cam 10 secunde cat sta si informatia de pe LCD.Fatul ca ATmega nu e programat bine trebuia doar sa stea aprins cat tineai mana pe buton.Repet se aprinde slab.Hex si Epp se incarca in PonyProg inainte de scriere.La scriere se trimit ambele in ATmega in mod automat.Daca este programator facut de tine vezi si acolo sa nu ai "bube" si sa conectezi corect pinii.Bafta!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am si eu prin sertar lcd-ul din poze.Am cautat o foaie de catalog, dar nu am gasit.Banuiesc ca PJUP4542 e un cod de fabricatie pt toata aceasta placuta si e ceva dedicat.Nici nu stiu exact din ce scula provine.M-am tot uitat din toate unghiurile sa vad cam cate caractere poate avea.Nu vad nimic. Cred ca 1x16 avand in vedere dimensiunile ferestrei.Pini de comanda are numai 9.A mai intalnit cineva unul la fel?Sau poate aveti un datasheet?Stima.

Link spre comentariu

Merci fratello!Am citit, dar la proba nu merge.Se pare ca e defect.Am facut proba asa cum indica cineva aici la pag 13.Am identificat pinii de alimentare: 1-Vcc si 2-gnd.Am bagat 5V si 50mA din sursa.Cu o rezistenta de 360 ohmi am dat pe rand gnd pe ceilalti 7pini ramasi,Nici o miscare.Abia dupa aceea am constata ca sursa imi intra in limitare de curent.Am marit curentul pana la 100 mA, dar tot in limitare ramane sursa.Mai mult nu indraznesc sa dau ca nu e normal sa ia 10 mA.Asa ca trebuie sa cumpar si display sa pot face SMT-ul.Maine fac comanda la TME.Stima.

Link spre comentariu

Am facut bine ca am limitat curentul la miniim.De fapt trebuie alimentat cu Vcc la pinul 2 si Gnd la pinul 1Acum se aprinde pe jumatate, adica ultimele 8 caractere.Displayul este de 1x16 si deasupra randului de caractere alfanumerice se aprind niste triunghiuri cu varful in sus. :nas: Are 7 altfel de triunghiuri.Stie cineva cum se conecteaza mai departe ceilalti pini?Co google nu am gasit nimic.

Link spre comentariu

NU UMBLA LA FUSEBITI! Cum il cumperi, scrii softul in el si-i dai drumul, merge fara probleme. Nu conteaza daca e Atmega8-8PU sau Atmega8-16PU sau Atmega8A-PU, oricare este compatibil. Un mcu nou, ne-scris inca, are din fabrica setati fusebitii pentru ceas intern de 1MHz, exact cum trebuie pentru SMT. Succes!

Link spre comentariu

Si am revenit :101 :101 . Dupa multa transpiratie si cateva nume de sfinti a inviat si mititelul meu. Mege impecabil , singura problema este ca la condensatori imi afiseaza dublu, adica am 1000uf imi afiseaza 1900 sau 2000 .. a mai patit cineva asa ? Pun mai jos niste poze cu niste teste ..

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

dar pe condesatori este prea mare diferenta,nu vad sa aibe precizie nici pe condesatori neelectrolitici,Care a mai facut montajul tot asa decalibrari a avut?

Link spre comentariu

vezi posturile mele anterioare.al meu masoara cu 33% mai mult.am folosit doua integrate noi, cu softuri diferite - rezultat, la masuratori - nici o diferenta!in afara de condensatoare, restul e ok.banuiesc ca problema ar fi de la un timing, ar merge "ceasul" mai repede decat trebuie!dar nu este setare de 1.33mhz pt ceasul intern!in cazul tau, e ca si cum ar fi la 2mhz.intrebare pt cunoscatori - se poate masura din exterior ceasul intern?presupun ca precizia oscilatorului intern e slaba.

Link spre comentariu

am urmarit acest topic ,dar la condesatori imi par diferente,ar fi posibil o functionare cu un quart,dar intradevar este doar pentru cei mai avansati

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări