flo_sf25 Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Eu am masurat cu al meu 300pF. Sub aceasta valoare nu mai masoara nimic. Vezi ce versiune de soft folosesti, deoarece spunea cineva tot aici pe forum,nu mai tin minte, ca nu-i masoara rezistente sub 100 ohmi si era din cauza softului folosit. Dupa ce l-a schimbat mergea foarte bine.Schema este cea de pe siteul tau.Softul este cel postat tot de tine pe acest forum, cel modificat pentru afisaj chirilic(deci pt ohm nu apare nimic si pentru miu este litera u).Stiu persoana care avea probleme cu resistente de valori mici. Al meu masoara de la 0ohm la 8Mohm (atat am gasit pe acasa).Am sa mai "sap" dupa ce il introduc in cutie.O alta problema ar fi ca la condensatorii de valori mari ex:2200uF dureaza 5-10 secunde pana afiseaza rezultatul.Asa se intampla si la voi? Link spre comentariu
flo_sf25 Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Atentie, se fura softuri.... [attachment=0]test.jpg[/attachment]adica aici: http://diy.elektroda.eu/uniwersalny-tes ... ow-na-avr/Hmmm...se pare ca exista mici modificari in aceasta schema fata de cea facuta de mine.Mai ales in zona pinului 1 al mega8 dar si valorile rezistentelor tranzistorului Q1.Cred ca asta e si cauza faptului ca acel led nu se parinde.Pe siteul asta scrie ca el se aprinde.Toate bune. Link spre comentariu
nickrvl Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 mda am vazut si eu acum cateva zile cand faceam ATmega fuse doctorul...Sint curios de numai pot cu acest Atmega fuse doctor, mai mult ca sigur o sa-l faci inaintea mea, asa ca rugaminte mare, arata-ne si noua cum si daca merge Link spre comentariu
tiberiu2006 Postat Ianuarie 9, 2011 Partajează Postat Ianuarie 9, 2011 Sper sa nu fie cu suparare interventia mea de aici...dar are legatura cu SMT-ul...Am incercat acest SMT cu mai multe tipuri de LCD-uri16x2, chiar si cu 20x4, toate incheiate cu succes.Mi-a picat in mana acest afisaj, despre care nu am gasit nicio informatie...Are pe laterale doua grupuri de cate 8 pini (dupa cum se vede si in poze)[attachment=1]Afisaj_fata.JPG[/attachment][attachment=0]Afisaj_verso.JPG[/attachment]Are cineva informatii despre acest afisaj LCD? Am totusi senzatia ca ar trebui sa mearga cu SMT-ul, dar nu stiu configuratia pinilor (nu corespund cu configuratia clasica...)Este fabricat de Three-Five System Inc, firma care se pare ca nu mai exista...Multumesc. Link spre comentariu
Flor Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Presupun ca ai cautat deja pe net date despre acest afisor si inca nu ai avut bafta sa le gasesti, ca se mai intampla...Cu instrumentul pus pe buzer, cu un creion bine ascutit si o coala de hartie+ MUUULTA rabdare, as incepe sa determin ce sunt pinii de la conectoare. Sa zicem ca pinul 1 vine la masa, 2 la ceva, cei de la 4 la7 intra intr-un integrat, etc..Nu cumva schema asta se aseamana cu cea de la SMT? Daca da, imi incerc pe rand norocul. Adica prima data doar alimentez adecvat LCD si vad daca se aprinde afisajul si im apara nistre patratele. Cate sunt si pe cate randuri?Eventual folosesti si un semireglabil pe pinul de constrast, cu o sursa de tensiune negativa, ceva simplu, un oscillator cu 555 +o dioda si un cond pusi corespunzator, banal..Apoi zici "Dne ajuta", sau "Allahu Akbar", hi, hi, si ii dai si semnalele de date din SMT. Daca oricare din cei de Sus nu au fost ocupati o sa ai niste caractere pe afisor. Iar daca Si-au intors si Fata catre tine, o sa fie si modelul compatibil.Daca nu, se poat intampla sa arzi uC, dar asa ceva Nu e obligatoriu sa se intample. Daca vrei s afi mai catolic decat papa pui un etaj de bufferare, ca tampon intr uC si afisor. Si atunci sigur sansele de aprindere a uC se vor reduce esential.Daca nu vrei sa te complici, pui direct si asta e. Cine vrea sa faca omleta, trebuie sa sparga ceva..Succes si BAFTAPS. Ii rog pe cei religiosi sa inteleaga ca nu am dorit sa le iau in deradere credinta, oricare ar fi ea. Cand stiinta nu e de ajuns, ajutorul Divinitatii face restul. Link spre comentariu
flo_sf25 Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Ceva ma face sa cred ca afisajul este 16x2 alfanumeric.16 pini care pastreaza ordinea celor clasice.Doar ca sunt impartiti pe 2 siruri de cate 8.Odata ce ai aflat pinul 1 si 16....ai determinat toti pinii.1 si 5 la masa.2 la +5v(incearca cu un curent foarte mic 5-10ma).Cred ca cel mai usor e sa determini pinii 15 si 16. 15 anod, 16 katod de la ledul pentru iluminarea afisajului.Asta se poate determina daca urmaresti cablajul.Ledul e undeva pe laterala.Mai ramane pinul 3 pentru contrast.Pentru gasirea lui o rezistenta de 5-10k la masa o sa aprindea toate "patratelele".Apoi pui un semireglabil de 10k conform schemei SMT. Acesti 6 pini sunt pini ficsi.Raman cei 6 pini pentru date.Aici e ceva mai greu dar nu exista riscuri.Le permuti pana gasesti varianta corecta.P.S. Am si eu un afisor monocrom de la un telefon mobil cu 8 pini din care 2 sunt comuni ier alti 2 se leaga in comun la masa cu un cond.Deci se reduce la 6 pini.Nu stiu unde ca "sap" pt datele lui.Bafta! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Daca ai datasheetul de la LCD,ok;daca nu cauta unul asemanator...chinezi faceau tot felul de inventii la legarea pinilor ,deci ai sanse mari sa psf. Link spre comentariu
flo_sf25 Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Atentie, se fura softuri.... [attachment=0]test.jpg[/attachment]adica aici: http://diy.elektroda.eu/uniwersalny-tes ... ow-na-avr/P.S.Am modificat acea rezistenta din baza Q1 catre led.Inainte avea valoarea 27K.Am pus 4,7k si se aprinde ledul.Bafta. Link spre comentariu
tiberiu2006 Postat Ianuarie 11, 2011 Partajează Postat Ianuarie 11, 2011 Ceva ma face sa cred ca afisajul este 16x2 alfanumeric.16 pini care pastreaza ordinea celor clasice.Doar ca sunt impartiti pe 2 siruri de cate 8.Am spus in postul meu : "(nu corespund cu configuratia clasica...)", dupa ce am facut ceva "investigatii"...Daca ai datasheetul de la LCD,ok;daca nu cauta unul asemanator...chinezi faceau tot felul de inventii la legarea pinilor ,deci ai sanse mari sa psf.Sunt perfect de acord. Am alte afisaje cu care merge SMT-ul, nu era o problema decat de "curiozitate"...In limita timpului disponibil, voi mai face "sapaturi"...Multumesc de raspunsuri. Link spre comentariu
flo_sf25 Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 gata si al meu. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 gata si al meu. cum ai facut comutarea afisajului intre cele doua? Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 gata si al meu.Frumos, felicitari, nota 10 +. Carcasa de unde este? Cumparata sau realizata de tine. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 gata si al meu. cum ai facut comutarea afisajului intre cele doua?ma gindeam si eu la asa ceva si sa fac comutarea cu comutatoarele 4066 Link spre comentariu
flo_sf25 Postat Ianuarie 17, 2011 Partajează Postat Ianuarie 17, 2011 Carcasa este de la AD-electrocom.15 lei.Pentru comutare am incercat ca simplific cat de mult numarul de fire dintre display si lc/smt.Adica: in afara de cele 6 fire de date, spre display mai merg inca 2 [(masa care este comuna pentru intreg dispozitivul) si alimentarea 5v].Restul....adica contrastul si alimentarea ledulului iluminator sunt facute direct pe display in aer cu piese smd...(adica 3 rezistente).Comutarea se face cu ajutorul a 3 mini-comutatoare cu 2 pozitii, fiecare avand cate 2 perechi de contacte.Cele 3 nu se vad.Cel care se vede este un al 4-lea comutator care are 3 pozitii.Acesta este responsabil cu alimentarea de 5v a displayului dar si alimentarea de 9v a celor 2 aparate de masura.Toate comutatoarele sunt montate pe o placa de circuit imprimat...si actionate simultan printr-o parghie de catre comutatorul care se vede la exterior.De specificat este ca la cele 3 mini-comutatoare am slabit considerabil forta arcului din interior care delimiteaza cele 2 pozitii.Acest lucru modifica forta necesara actionatii intregului sistem de 3+1 comutatoare.Sincer cred ca pot fi eliminate complet.Nu stiu cat de mult ati inteles din explicatii, dar daca tineti neaparat pot veni si cu poze si scheme ale sistemului de comutare.P.S. Cred ca se poate si electronic...dar asta presupune niste teste...si probabil niste costuri suplimentare decat acestea care le aveam prin casa.La inceput am vrut sa-l fac pe tranzistori in comutatie.Dar cel mecanic stiam sigur ca merge... Link spre comentariu
radhoo Postat Ianuarie 18, 2011 Partajează Postat Ianuarie 18, 2011 flo_sf25, felicitari pentru idea de a pune si LC-ul in aceasi carcasa. Si eu am jumatate din carcasa goala, si ma gandeam la acelasi lucru, asa ca in curand fac modificarea asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum