Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

ce parere aveti, un display 2x20 ar merge?MDLS20265K-LV

nu cred ,trebuie sa fie compatibil HD44780,ori daca merge trebuie sa modifici hex-ul, initiatorul srie in decursul topicului "Merge orice afisaj 2x16 caractere, compatibil HD44780",bafta
Link spre comentariu

ce parere aveti, un display 2x20 ar merge?MDLS20265K-LV

nu cred ,trebuie sa fie compatibil HD44780,ori daca merge trebuie sa modifici hex-ul, initiatorul srie in decursul topicului "Merge orice afisaj 2x16 caractere, compatibil HD44780",bafta
merge fara probleme, m-am jucat si eu cu diferite softuri si dipleyee si nu au fost probleme,doar daca este cu 2*8 sau 2*12 caractere afiseaza mai putin,dar functionarea este ok
Link spre comentariu

deci pot sa-l arunc.multumesc de explicatie.

nu trebuie sa-l arunci, ideal e sa modifici corespunzator softul si apoi sa-l compilezi (sa generezi un nou hex) cu care sa programezi mcu-ul.ca si orice alte componente, si aceste lcd-uri au un datasheet, unde e explicat ce semnale se asteapta si pe ce pini, si cu ce pauze intre ele, pentru a afisa ceea ce vrei sa afiseze.
Link spre comentariu

Intrebare intrebatoare:a masurat cineva condensatori sub 1nF cu acest SMT?la mine nu vrea cu toate ca in descriere scrie ca masoara pana 150pF.Sau e vorba de 1500pF?in rest merge perfect :aplauze

Link spre comentariu

Eu am masurat cu al meu 300pF. Sub aceasta valoare nu mai masoara nimic. Vezi ce versiune de soft folosesti, deoarece spunea cineva tot aici pe forum,nu mai tin minte, ca nu-i masoara rezistente sub 100 ohmi si era din cauza softului folosit. Dupa ce l-a schimbat mergea foarte bine.

Link spre comentariu

Astea fac istorie de vreo 8 ani pe Sillicon Chip (le da ca premii in caz ca te abonezi la revista). Nu stiu de ce nu incearca sa le combine toate functiile intr-un singur aparat. E drept ca e micut, dar daca le colectionezi pe toate, umplii o cutiuta de marimea unui bun multimetru. E ca un fel de Pokemon, fiecare incearca sa caute testerul lipsa. Cand le ai pe toate, ai umplut o sacosa cu ele si ai cheltuit cat pentru un osciloscop .

Link spre comentariu

interesanta si partea de "story".ma refer in special la functionalitate fiindca sant sigur ca nu sant mari diferente la schema cu SMT-ul nostru. plusuri - partea cu afisarea cu scroll a mai multor parametri, testarea LED-urilor si altele.

Link spre comentariu

Este interesanta partea cu scrool in meniurile afisate, dar sunt de acord cu Cadaseda ca sigur nu "stie" mai multe decat SMT-ul nostru, si sigur nu merita cei 40 EUR cat este afisat la pret. Unde mai pui satisfactia de a-ti face unul cu mana ta si de a vedea ca merge tot la fel de bine si cu bani mai putini! Pana la urma nici un aparat de masura universal care se respecta, nu are toate domeniile de masurare incluse. Nu poti sa ai un astfel de aparat cu toate in el. Ceva tot nu stie sa faca, pana la urma. Din proprie experienta, stiu ca un tester universal nu este la fel de bun ca un tester dedicat unui anumit domeniu. Eu lucrez in domeniul "Automotive",ca si comparatie, un tester de motor universal, pentru toate marcile, nu recunoaste si nu da atatea informatii ca un tester dedicat unei anumite marci de masina. La fel si cu testerul nostru. Toate bune, Ovidiu.

Link spre comentariu

mda am vazut si eu acum cateva zile cand faceam ATmega fuse doctorul, initial am crezut ca nu citesc corect pe display :rade: oricum intreg proiectul e "Open Source" dar nu pricep de ce nu a tradus toate cuvintele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări