Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

dupa mai mult timp de asteptat am reusit si eu sa termin multi-testerul,singura mea problema era achizitionarea mcu-lui(nu vroiam nici cum sa dau 30-40ron pe unul), dar in final am gasit la un pret mai aceptabil atmega8-8L si merge super bine,ce a iesit:

Link spre comentariu

Frumos si lucrat ingrijit,cu ce hex ai incarcat atmega?

multumesc, hex-ul este de aici de pe forum , nici nu mai stiu care versiune, este in engleza,pe langa multitester am aruncat in cutie si un tester de continuitate asta mi-l face face si mai util...
Link spre comentariu

cutia am cumparat-o de la un magazin on-line ,nu am gasit nimic dupa dimensiunile mele de ecran care sa imi potriveasca bine,decat asta, era fara nici o gaura , nici macar dreptunghiul pentru pt. display, am taiat si gaurit dupa ce piese am avut, "fata" aplicata este hartie cartonata laminata cu folie ,iar dupa ce am taiat gaurile am lipit-o cu banda dubla-adeziva,imagine cu fata:

Link spre comentariu

Super carcasa, felicitari. Multitesterul meu se comparta ciudat, dupa jumatate de an de folosinta s-a descarcat bateria si afiseaza mesajul "battery week". Toate bune si frumoase am pus baterie noua (are 9.5V) si nu merge ! Se aprinde randul de sus de la LCD si atat. Cu bateria veche merge cu asta noua nu. A m-ai patit cineva asa ceva ?

Link spre comentariu

Super carcasa, felicitari. Multitesterul meu se comparta ciudat, dupa jumatate de an de folosinta s-a descarcat bateria si afiseaza mesajul "battery week". Toate bune si frumoase am pus baterie noua (are 9.5V) si nu merge ! Se aprinde randul de sus de la LCD si atat. Cu bateria veche merge cu asta noua nu. A m-ai patit cineva asa ceva ?

masoara caderea de tensiune pe rezistenta R11 din divizorul de dinaintea L7805, sau direct pe pinul PC5 / ADC5. Asigura-te ca valoarea corespunde pragului setat in soft pt mesajul "Battery weak".
Link spre comentariu

Stima,cum de al tau masoara 10R? vo "ceva" ce ne scapa noua? :scarpin Da cu traforajul intra si ala mare,da nu mai are muchiile alea tesite.

Gata,acum masoara si al meu ,rezistente R=1,am schimbat hexul si epp in romana.
Link spre comentariu

a masurat cineva triace cu el? cum se comporta?la mine imi da rateuri (nici nu am masurat multe cu el doar cateva) , imi zice ori ca e dioda simpla sau dubla , ori cateodata condensator de diferite valori, :ras: ,dar in rest super ok, are o precizie mare la rezistoare, condensatoare , diode si tranzistoare cu siliciu, nu mi-a dat gresi , este foarte precis, comparat cu alte 4 multimetre de fabrica pe care le detin,masoara rezistoare de la 1 ohm la 50 Mohm (testat de mine) eroare este data de toleranta rezistorului, care imi apare si la celelalte aparatecondensatoare de la aprox 1nF la 10.000uForicum la cat de simplu este si la precizia pe care o are , este super ok

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salutare.

Am o intrebare pentru Simnakovi.

Am realizat acest LC metru prezentat pe siteul tau http://yo6pir.wordpress.com/proiecte/lc-meter-atmega8/

si mi se pare extraordinar de instabil (presupun ca din cauza temperaturii).

Am observat ca exista unul facut de tine si cu PIC, este la fel de instabil?

Ma gandeam sa las acest atmel pt multi-tester si sa refac lc metru pe pic dat fiind faptul ca este si mai ieftin.

Pe viitor voi face si un frecventmetru ceva la minim 50 Mhz.

Toate intr-o cutie pe un singur LCD.

3 in 1 precum cafeaua.O sa fie un Super-multi-tester-meter cu 2 de S.

La multi ani! All

Link spre comentariu

am urmarit link-ul autorului si am vazut mai multe montaje folosind display 1x16. va intreb, e posibil ca SMT-ul sa poate fi modificat pentru acest tip de display? numai din acesta am disponibil momentan, iar unul 2x16 nou cu tot cu transport ar fi peste 50lei.alta intrebare, la SMT ar putea fi adaugata functia de L-metru?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări