adicontakt Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 am trimis am facut si cablajul binainteles ca a trebuit sa fiu in rand cu unii useri si l-am facut pe dos acuma ca se pare ca o sa fac rost de atmega incep sa pun cateva intrebari. am urmatorul tip de display 2x16 http://i43.tinypic.com/4t37vc.jpg http://i41.tinypic.com/28jidsm.jpg ce tip de de program recomandati? pt ca urmaresc subiectul acesta de la aparitia lui si au aparut mai multe variante, in germana , engleza si romana. Link spre comentariu
yo6pir Postat Octombrie 7, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Salut Adi, Eu iti recomand sa pui un soft cu o limba cu care esti mai familiarizat. Diferenta intre ele este mica,referitor la mesajele afisate, numai ca exista o mare diferenta intre diferitele softuri de pe acest site, la afisarea caracterelor speciale. Adica afisarea lui "OMEGA" in cazul cand masori rezistente si respectiv "MICRO" in cazul cand masori electrolitici. Aici trebuie sa te ghidezi dupa ce tip de afisaj folosesti. Daca vei deschide datasheet-ul acelui afisaj, pe care-l ai, vei vedea daca "stie" sa afiseze acele simboluri speciale, sau nu. Adica se afla in tabela de caractere pe care le afiseaza. Atunci vei folosi un soft asa-zis normal, cu o traducere in limba pe care o intelegi mai bine. Daca nu "stie" sa afiseze acele simboluri speciale, ci afiseaza caractere chirilice caracteristice limbii ruse, atunci vei folosi un soft care tine cont de asta, si afiseaza litera "u" mic in loc de "micro" si nu mai afiseaza nimic atunci cand ar trebui sa afiseze "omega". Acel soft cu caractere chirilice a fost publicat aici:viewtopic.php?f=14&t=50190&start=195 Cred ca a fost destul de clar. Succes! Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 ok , atunci ma apuc eu frumos de treaba , astept s avina si atmelul si vad pe urma ce afiseaza si ce nu (nu am datashetul si nici pe net nu am gasit). la nevoie reprogramez memoria Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 Ne arati si noua cablajul, daca tot tii pasul cu noi [si il faci pe dos]. Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 numai ce l-am aruncat , maine ma apuc de altulma apucasem sa il gauresc si nu eram eu impacat cu mine asa ca l-a vazut galeata de gunoiin datashetul lcdul da doar dimensiunile si dispunerea pinilor Link spre comentariu
Stefan Postat Octombrie 7, 2010 Partajează Postat Octombrie 7, 2010 si ce daca a iesit pe dos ? si al meu a iesit pe dos dar asta nu impedica cu nimic functionarea unui aparat. dupa ce il montezi in carcasa o sa vezi necesitatea cablajului pe "dos". catalogul atasat ofera cam putine informatii. Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 8, 2010 Partajează Postat Octombrie 8, 2010 am dat si o gaura de aiurea si nu am mai avut rabdare si l-am aruncat. stiu ca datashetul nu e bun de mai nimic. fac montajul si dupa aceea vad daca e cu caractere chirilice sau nu Link spre comentariu
matzah Postat Octombrie 23, 2010 Partajează Postat Octombrie 23, 2010 il voi reface pe al meu intr-o carcasa mai "pe bune" in care am sa infig si inceputul de osciloscop cu glcd si 18f2550 la care lucrez (i-am facut partea de mcu, display, un buffer cu operationale si un convertor ttl-rs232 pt flashuit prin bootloader). Acum revenind la testerul nostru. Am dat peste un acumulator li-ion de camera video, nou nout. 7.4V la 1600mA. Am sa-l conectez pentru a alimenta testerul si osciloscopul acela. Stiu ca undeva pe la inceput, softul pentru tester includea un neam de algoritm ce anunta descarcarea bateriei.Voi folosi proiectul complet postat de Ratza acum cateva pagini in urma. Mai intai trebuie sa dezactivez acea functie de timeout. Apoi sa modific algoritmul prin care mcu-ul "testeaza" starea bateriei. lcd_clear(); //Versorgungsspannung messen ReadADC(5 | (1< Link spre comentariu
matzah Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 ma gandesc la asta pentru dezactivarea watchdog-ului si "timeout!"-ul ala if(MCU_STATUS_REG & (1< Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 Exact. Poţi eventual s-o comentezi dacă vrei s-o mai foloseşti pe viitor. Link spre comentariu
matzah Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 "comentez" decat partea cu bateria descarcata, aia cu watchdog-ul o scot cu totul, chiar nu vad utilitatea ei. ar fi utila detectia pragului minim de descarcare pt baterii li-ion, in modul asta evit sa descarc excesiv pachetul de celule si sa le omor pe degeaba. Am facut softul cu aceste modificari, imediat ce am ceva timp il scriu in MCU si vad cum sta treaba. Link spre comentariu
ratza Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 De bucata cu bateria ziceam, watchdogul chiar că e inutil. Link spre comentariu
GeoMar Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 M-am hotarat sa construiesc si eu acest Super Multi Tester. Am realizat cablajul momentan, prin transfer de toner.LCD am, albastru, ca cel folosit si la Voltmetrul/Ampermetrul cu PIC 16F877A., la schimb cu un cablaj, astept PM. [attachment=1]Cablaj Multi Tester.jpg[/attachment] Link spre comentariu
matzah Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 interesant pcb-ul dar nu m-as risca sa-l reproduc pentru montaje mai complicate. Pare un scurt circuit care abia asteapta sa se intample pe acolo Link spre comentariu
adicontakt Postat Octombrie 25, 2010 Partajează Postat Octombrie 25, 2010 interesant pcb-ul dar nu m-as risca sa-l reproduc pentru montaje mai complicate. Pare un scurt circuit care abia asteapta sa se intample pe acolo esti alintat Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum