Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

da, stiu si de acea versiune. Afisajul meu nu arata scarite, ci un fel de w mai scris de mana cand vine vorba de omega.O sa incerc sa combin cum spuneam, eep-ul din softul modificat postat de tine in pag 14. cu versiunea de program facuta acum de ratza. Momentan sa-i fac o carcasa, o chestie acolo si am sa-i pun si o mufa pentru flashuit lejer, fiind primul proiect cu atmega, o sa vreau sa ma joc nitel cu el.

Link spre comentariu

pune exact tipul displayului, este posibil sa ai caracterul omega dar sa fie la alta adresa.spune si valoarea exacta a rezistoarelor de "680" si "470K"p.s: acum am vaut ca ai RC1602B-BIW-ESX. dupa masa ma uit prin arhiva de proiecte si pe catalogul lcd-ului.

Link spre comentariu

rezistentele o sa le masor exact pe luni, cand o sa am pe mana un fluke mai de doamne ajuta. Multimetrele mele obosite sunt la fel de precise ca si cazul in care as mai face inca un tester de-asta si as masura cu el rezistentele din primul :nebunrau: la acest tip de display (am vazut ca mai multi au facut cu display-uri raystar, sunt vreo 2 exemple cu display exact ca al meu) stiu ca acele caractere sunt suportate dar s-ar afla la alta adresa.

Link spre comentariu

Daca folosesti softul de la pagina 14, indiferent de ce caractere iti arata pentru "miu" sau "omega", iti va arata corect litera "u" mic in loc de "miu" si nu-ti va arata nimic in loc de "omega". Asta e tot!

Link spre comentariu

Si eu am facut testerul cu display RC1602B-B. Pentru a afisa corect caracterele µ si Ω se modifica fisierul lcd-routines.h :

in loc de

#define LCD_CHAR_OMEGA  244    //Omega-Zeichen#define LCD_CHAR_U  228        //µ-Zeichen
se scrie

#define LCD_CHAR_OMEGA  222    //Omega-Zeichen#define LCD_CHAR_U  234        //µ-Zeichen
Link spre comentariu

incerca softul din atasamanet, eu nu am cum sa il testez acum.

francezu' le zice bine :da

ps: am repus si valorile originale aici:

#define R_L_VAL 680          //R_L; Norm    wert 680 Ohm#define R_H_VAL 470000UL    //R_H; Normwert 470000 Ohm, als unsigned long angeben

nu am putut sa te ajut mai devreme deoarece am fost plecat.

Link spre comentariu

L-am terminat si eu pe al meu. Am recompilat programul cu valorile rezistentelor masurate de mine si am modificat din comp. in piesa.. In rest am folosit programul asa cum era scris initial. Afiseaza tot ce trebuie pe display-ul raystar. N-am gasit o cutie de adaptor de laptop, am improvizat un fel de "carcasa" din 2 bucati de plastic de la un kit de evacuare de aer conditionat. Macar sa aiba un fel de fata si spate sa protejeze cat de cat montajul. [attachment=2]1.jpg[/attachment][attachment=1]2.jpg[/attachment][attachment=0]3.jpg[/attachment]Mufa seriala este folosita pentru programare. Cum spuneam fiind primul montaj cu atmega, ocazional mai experimentez pe el unele lucruri. Prin jackul audio se conecteaza crocodilii pentru test.

Link spre comentariu

ar fi o chestie. am sa schimb cand mai modific softul data viitoare, o sa masor rezistentele cu acel fluke de care vorbeam iar daca sunt diferente fata de ce am masurat anterior cu alte aparate, schimb in program si astea.

Link spre comentariu

eh.. pe aia n-am cum s-o schimb. Insa lucrez cu ce pot. Ideea este ca oricum sunt multumit de precizia aparatului. Cel putin pe rezistente si condensatoare mici nu prea am de ce sa ma plang. Acum chiar ma gandesc serios ca un ceas afisat in stand-by ar fi util aparatelului meu. Deja lcd-ul e initializat, n-ar mai fi modificari aici, doar cuplarea unui rtc si un quartz si impreuna cu softul ceasului si trecerea dintr-un mod in altul si mi-as trage si ceas. Am sa incerc sa ma uit sa vad daca gasesc vreun proiect de ceas cu atmega si display-uri 2x16. Loc in memorie este.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări