Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

In cazul care microcontrolerul nu este unul nou, incearca sa pui pe o placuta de test microcontrolerul si exact aceelasi circuit oscilant din montajul unde a functionat apoi pune fire intr-e soclul programatorului si placuta de test. Nu este o metoda sigura dar se merita o incercare.

Link spre comentariu
Acum 4 ore, mcxc a spus:

In cazul care microcontrolerul nu este unul nou, incearca sa pui pe o placuta de test microcontrolerul si exact aceelasi circuit oscilant din montajul unde a functionat apoi pune fire intr-e soclul programatorului si placuta de test. Nu este o metoda sigura dar se merita o incercare.

Asa o sa fac.

O sa il programez prin ICSP port.

Link spre comentariu
Acum 20 ore, mcxc a spus:

Am incercat si asa dar nu merge.

Am incercat cum a zis si colegul "sand" dar nu vrea.

In cele din urma am reusit sa programez unul din atmega 328p copiind softul din alt multitester functional dar al doilea chip nu vrea, arata eroarea din poza de mai sus..cred ca este afectat fizic, s a alterat softul de la un cond incarcat.

Multumesc colegilor pt ajutor.

O zi buna tuturor!

Link spre comentariu

Nu stiu ce a patit testeru tau. Al meu merge foarte bine doar ca arata acea capacitate de 42pf cand nu este nimic conectat. In rest nu am probleme cu el. Ma intreb daca se poate rescrie softu cu un USBASP. Care l-am comandat si o sa il am probabil intr-o sapt 2.

20230816_221120.jpg

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

In urma cu vreo doua saptamani a fost Black Friday la Clestutz, am achizitionat un exemplar din acest supermultitester M328...genial e faptul ca arata corect Vloss-ul condensatorilor de orice tip, si ESR-ul inclusiv al celor de foarte mica capacitate, de cativa nano...surpriza a fost un condensator cu folie MKT...ESR cat casa!!! 4.7 ohmi...

elco.jpg

cer.jpg

Link spre comentariu

Banuiesc ca s-a mai mentionat: "crocodilii" aia (unii) oxideaza binisor in punctele de contact, uneori trebuie masurat de 2-3 ori cu miscarea lor pe terminale. Am patit sa am rezultate diferite la masuratori.

Nu spun ca e imposibil sa gasesti nepolarizati cu probleme, doar ca e indicat sa se repete masuratorile (sfat general).

Link spre comentariu

1. Cele doua cabluri nu sunt "de toata jena", sunt EXCELENTE, firele au 1mmp sectiune, si 259 fire izolate cu silicon, impreuna au 0.02 ohmi:

https://www.conexelectronic.ro/cabluri-pvc/8180-CABLU-ULTRAFLEXIBIL-SILICON-ROSU-259X0-07-MM-1023698960004.html

2.Cu sau fara firele acelea rezultatul este absolut acelasi, doar adauga cca. 4 pF in plus la capacitate.

3. Condensatori  cu poliester MKT care au Vloss 0.1 % am gasit garla, doar unele cu polipropilena MKP-uri "de lux" nu au pierderi masurabile in dielectric, si evident, regele condensatorilor, mica-silver care are ESR=0 ohmi si Vloss-nimic.

@Craciun - a fost de BF la Cleste, 47 lei testerul si vreo 8 lei carcasa+borseta de vinilin.:)

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări