Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Trei masuratori facute pe aceeasi componenta.

Odata arata 72uF, a doua oara arata 77uF iar la final 86uF.

Precizia lasa de dorit! Am si eu un tester chinezesc de masurat componente....daca masor aceeasi componenta de doua trei ori niciodata nu are aceeasi valoare. Trebuie sa fac mult mai multe masuratori pe aceeasi componenta si sa vad la final care valoare se repeta...bineinteles dupa ce le scriu pe hartie.

Si nici atunci nu sunt sigur daca valoarea este corecta.

Nu prea e in regula.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Nu e o regulă asta cu repetabilitatea măsurătorii la toţi condensatorii.Vedeţi de exemplu condensatorii plachetă cu derivă termică foarte mare.Poţi să le modifici capacitatea doar atingându-i cu mâna la unii.

Eu am avut de-a face cu astfel de fenomen când făceam nişte ,,buzzere,, de continuitate, reglam frecvenţa la o valoare şi cum puneam mâna pe condensator, imediat se schimba frecvenţa.

Iar când pe acelaşi aparat nu citeşti aceeaşi valoare la trei măsurători succesive în scurt timp, ori testerul are ceva în neregulă, ori ai cabluri de măsură lungi şi mişcându-le modifici capacitatea.

Link spre comentariu

E vorba de un super multitester fara cabluri...se infige componenta in soclu.

Regula este valabila si la rezistente sau la factorul de amplificare al tranzistorilor....nu numai la condensatori.

Si vorbim de testere doar cu doua zecimale dupa virgula....unde aici chiar n-ar trebui sa fie probleme.

Editat de mac01
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Daca a functionat fara encoder , nu mai umbla la fuse. Encoderul se activeaza in fisierul Makefile,dupa care se recompileaza. Fisierele sunt gata recompilate. Succes.

Editat de bentanioan
Link spre comentariu

Fuse: L=FF  H=D9  E=FF. Eu am programat cu Usbasp si cu softul SinaProg2.1 . In Win10 pot sa apara probleme,sa nu recunoasca programatorul,etc. Incearca cu Windows mai vechi. Pe pag. 187 este si un filmulet cu setarea fuse si mai multe explicatii in Rusa.

Cauta zadig-2.4 si instaleaza driver-ul pt.UsbAsp (cred ca asa am reusit sa programez in Win10).

Editat de bentanioan
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Am testerul asta luat din China .Pe sait in zice GM328 .Este cu Atmega 328p  si quart de 16mhz. Are cineva V1.13K ?  Am oarece probleme cu F-Generator.

Captură web_18-3-2023_195_www.bing.com.jpeg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări