Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Va salut.Am cumparat multi tester cu GM328, are borne pentru a masura frecventa semnal dar nu masoara (afiseaza functia freqvensmeter, f = 0Hz). Am aplicat semnale de mai multe frecvente (de la 3 generatoare) .Vă rog să-mi spuneți dacă este defecțiune de programare sau componente defecte (la intrare) .Masoara componente, V, generează PWM, deci în rest e în regulă.Cum pot să-i redau functia de frecventmetru? Nu sunt instruit in microcontrolere, dar sper ca e un defect minor.Care pin al micro ar trebui sa primeasca semnalul? Multumesc.

Editat de mar123
Link spre comentariu

Din curiozitate am incercat si eu functia de frecventmetru dar masura numai semnale logice cu amplitudinea de 5v (semnale TTL cum le mai spun unii).  Parca versiunea era 1.12, nu mai stiu exact. Daca bagi tensiuni mai mari in el risti sa-l prajesti.

Editat de elman
Link spre comentariu

Nu m-am gandit ca semnalul ar putea avea tensiune (amplitudine) mica.Am incercat si cu semnal de la un  LM555 alimentat la 9V cu iesire pe push-pull(PNP&NPN). Iesirea ar fi minim 7V,deci ar fi trebuit sa mearga.Am sa incerc cu amplificator cu un tranzistor.Multumesc.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator liviu_net

Buna seara,

@bentanioan :  Am cumparat un multitester de la taxdorustana. Este ok, dar pe partea de inductanta are 2 zecimale la mH. Crezi ca ar putea fi cu 3 sau chiar 4 zecimale?  Ma intereseaza masuratori precise la micro H ( de genul 20.6 microH sau 0.0206mH sau macar rotunjit +- 0,5 - 0.021mH).

Multumesc!

Stima,

Liviu

Editat de liviu_net
Link spre comentariu

Pentru a masura valori mai mici trebuie refacuta calibrarea (daca a pus softul corespunzator).Faceti montajul din schema si legati-l la bornele de masura 1-3,incepeti calibrarea cu butonul neapasat iar cand cere ,,1-||-3 10-30nF'' (eu am folosit 15nF,de calitate) , apasati butonul. Acest condensator va ramane in continuare in montaj si cand se fac masuratori la inductante de valori mici se conecteaza cu ajutorul butonului.  Cand cere  ,,1-||-3 >100nF'' se conecteaza un condensator mai mare de 100nF (ex.100-300nF) pana termina de efectuat calibrarea dupa care se deconecteaza. Daca la calibrare nu cere  ,,1-||-3 10-30nF'' atunci trebuie schimbat softul. Daca doriti masuratori de precizie mare trebuie sa folositi un L-metru adecvat.

Succes

CALIBRARE.pdf

SCHAMA.pdf

Link spre comentariu
Vizitator liviu_net
La 21.05.2018 la 8:59, bentanioan a spus:

Pentru a masura valori mai mici trebuie refacuta calibrarea (daca a pus softul corespunzator).Faceti montajul din schema si legati-l la bornele de masura 1-3,incepeti calibrarea cu butonul neapasat iar cand cere ,,1-||-3 10-30nF'' (eu am folosit 15nF,de calitate) , apasati butonul. Acest condensator va ramane in continuare in montaj si cand se fac masuratori la inductante de valori mici se conecteaza cu ajutorul butonului.  Cand cere  ,,1-||-3 >100nF'' se conecteaza un condensator mai mare de 100nF (ex.100-300nF) pana termina de efectuat calibrarea dupa care se deconecteaza. Daca la calibrare nu cere  ,,1-||-3 10-30nF'' atunci trebuie schimbat softul. Daca doriti masuratori de precizie mare trebuie sa folositi un L-metru adecvat.

Succes

CALIBRARE.pdf

SCHAMA.pdf

Multumesc pentru raspuns.  Imi poti spune unde gasesc manualul ?

Stima,

Liviu

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator ionel 1967

Buna ziua,am mai multe afisaje GTK281 128x64 pixeli,cip intern NT7534. se poate compila softul la aceste afisaje pt. atmega328p.multumesc anticipat

Link spre comentariu

Multumesc pentru promptitudine!

Schema postata de bentanioan a fost testata, dar surpriza a fost ca nu recunoaste decat semiconductoarele !!!

Multumesc deasemenea lui Stelian,care mi-a dat de lucru.O sa incerc sa fac o sinteza.

Sa ne auzim cu bine!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator ionel 1967

Neața la toată lumea!Are cineva cablajul la multi tester cu smd-uri afisaj2x16 cu atmega 328p soclu dip, in format pdf.multumesc anticipat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări