Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Desigur, stimate domn. Este asa de greu -spre imposibil- ca cineva sa stie diferenta intre o referinta externa si una interna, incit m-am laudat ca stiu ca sa iesi in evidenta!

Deci in loc sa ma simt eu jignit de infantilismul raspunsulyui, tot dv. va dati lovit!

The additional 2:5V precision voltage reference connected at pin PC4 (ADC4) can be used to
check and calibrate the VCC voltage, but is not required. You can use a LM4040-AIZ2.5 (0.1%), a
LT1004CZ-2.5 (0.8%) or a LM336-Z2.5 (0.8%) as voltage reference. If you don't install the precision
voltage reference and you don't add the relay extension, you should install a pull up resistor R16 to
PC4 with a higher resistance value (47k). This helps the software to detect the missing voltage
reference.

citat din manualul multitesterului

Multumesc de info! Intr-adevar, cind nu te descurci, este bine de citit manualul!

Link spre comentariu

Savantule, in infantilismul meu (merci pentru insulta finuţa) am raspuns la intrebarea dumitale. Insa, dta tot continuai sa-mi dovedesti ca stii ce si cum. Ceea ce era fals. Sau acuma e doar o neintelegere de comunicare?

Eu nu caut lauri sau recunostinta pe forumuri. Am raspuns la intrebarea dtale cu detaliile probabil necesare.

As fi multumit daca macar acum ai inteles.

NB: aveam o cu totul alta parere despre dta, dar recunosc ca m-am inselat, greseala mea.

Link spre comentariu

pentru cine este interesat,la firma din Polonia sint rezistente de 470kΩ si 680Ω cu precizie de 0.1%,sint smd si ca atare,pentru cei cu probleme la lipirea smd recomand pe cele in capsula 2512

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator coriandru

Am auzit de la cineva ca exista varianta de multitester care recunoaste codurile de la telecomenzile cu infrarosu.

Cum nu stia nici el prea multe detalii am cautat si am gasit la chinezi doua variante care au senzor de infrarosu: aici, si aici. E o gaselnita a chinezilor sau e o facilitate implementata de dezvoltatori?

Stie careva daca e aplicabil la SMT-ul cu Atmega328 si display 2 x 16?

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

In urma cu vreo sapte ani mi-am construit si eu acest tester cu un Atmega8 pe care l-am folosit foarte mult .Acum as vrea sa-l upgradez.la Atmega328.Dupa ce am citit aici pe forum as vrea sa aibe encoder pe PD1si PD3 , cuart 16MHz ,meniu , stingere automata, LCD 2x16 sau 4x20 (am ambele )

In acest sens as avea nevoie de programul (Hex si eep ) si setarea fuse -bitilor pentru atmega328 si daca se poate daca are cineva o varianta de cablaj

pentru Atmega in capsula DIP .

Multumesc

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Multumesc mult! Am lipsit mult, am iceput sa uit cam multe si simt nevoia sa mai citesc cite ceva pentru a ma pune la curent. Vreau sa mai fac cite ceva si este nevoie de un refresh.

Spor la lucru!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări