Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Poate sa-mi modifice makefile pentru encoder si tensiune ext si sa compileze in atmel studio 6,2 sau win avr eu nu reusesc de loc apar niste heroglife pe daeasupra afisajului ,

Poate sa-mi modifice makefile pentru encoder si tensiune ext si sa compileze in atmel studio 6,2 sau win avr eu nu reusesc de loc apar niste heroglife pe daeasupra afisajului ,

https://github.com/svn2github/transistortester/tree/master/Software/trunk/mega328_st7920

Nu reusesc sa pun arhiva cu toate ca este foarte mica.

Link spre comentariu

Stie cineva, daca se monteaza o referinta externa gem tl431 trebuie recompilat asm-ul, sau de unde stie procesorul sa foloseasca noua referinta??

Editat de Marele Savant
Link spre comentariu

Toate softurile , de vreo 5-6 ani sunt scrise pentru referinta externa de 2,5V (cel putin asa stiu eu). De cand a aparut schema cu referinta externa , eu asa am folosit montajele mele.

Link spre comentariu

Eu nu am pus in niciunul referinta externa si au mers cit se poate de bine!? Vream doar asa de kiki sa vad ce/cum/daca se modifica cu o referinta externa mai buna decit cea interna! Oricum, daca imi functioneaza bine fara ref. externa inseamna ca....inseamna ca ce?

Link spre comentariu

Stie cineva, daca se monteaza o referinta externa gem tl431 trebuie recompilat asm-ul, sau de unde stie procesorul sa foloseasca noua referinta??

Daca in program ai definit ca foloseste referinta interna, apoi daca ii pui una externa dar nu schimbi programul, controllerul o sa considere tot pe cea interna.

Ca e mai bine sau nu cu referinta externa, pai depinde de calitatea referintei si de montaj. Uneori o implementare defectuoasa face inutila complicatia cu referinta externa.

Link spre comentariu

Prin referinta interna intelegeam un TL431. Nu cunosc programare, nu stiu cum se fac modificati, de asta am intrebat. Am facut ieri citeva montaje pentru a vedea diferentele intre variante. Am constatat ca daca ii pun si un tl431, la apasarea butonului test, afisaza pe linga valoarea tensiunii bateriei si pe cea a tensiunii de 5V. Deci cumva procesorul este informat de prezenta tensiunii de 2,5V. Practic sint ceva diferente, dar extrem de mici, sub 0,5%, dar sint sesizate numai la masurarea rezistoarelor!

Link spre comentariu

Nu stiu ce controller e acolo. Insa daca e un 328p, atunci ai 3 alegeri pentru referinta: Vdd, referinta interna de 1.1V si referinta externa pe pinul Aref.

Daca tu ai una de 2.5V, atunci e referinta externa.

Cea interna este interna pentru ca e in interiorul chipului.

Link spre comentariu

Mi-e jena sa recunosc insa stiu si eu ce inseamna referinta interna sau externa. Oricum, multumesc de interes!

Link spre comentariu

The additional 2:5V precision voltage reference connected at pin PC4 (ADC4) can be used to
check and calibrate the VCC voltage, but is not required. You can use a LM4040-AIZ2.5 (0.1%), a
LT1004CZ-2.5 (0.8%) or a LM336-Z2.5 (0.8%) as voltage reference. If you don't install the precision
voltage reference and you don't add the relay extension, you should install a pull up resistor R16 to
PC4 with a higher resistance value (47k). This helps the software to detect the missing voltage
reference.

citat din manualul multitesterului

Editat de ghita57
Link spre comentariu

Mi-e jena sa recunosc insa stiu si eu ce inseamna referinta interna sau externa. Oricum, multumesc de interes!

Asta e genul de raspuns: imi e jena sa spun ca nu stiu, asa ca o aburesc pana se satura partenerul de discutie.

Ai reusit, sunt satul, imi vad de drum.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări