ghita57 Postat Februarie 5, 2017 Partajează Postat Februarie 5, 2017 nu aveti pentru ce,va rog daca se poate un link de unde ati luat schema de mai sus adica dela postul #2697 Link spre comentariu
bandutoiu Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Cred ca de aici este in arhiva cu hardware https://github.com/nathanpc/transistor-tester/blob/master/README.md Schematics.pdf Link spre comentariu
ghita57 Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 multumesc!! Link spre comentariu
bandutoiu Postat Martie 20, 2017 Partajează Postat Martie 20, 2017 Are cineva softul de la varianta cu st7920 de la taxdoru cu encoder si v-ext sau poate schimba limba ceha de la varianta M328_ST7920_v1.12k_r595_enc13_CK care functioneaza dar ar fi mai bine pe engleza. M328_ST7920_v1.12k_r595_enc13_CZ.zip Link spre comentariu
bandutoiu Postat Mai 7, 2017 Partajează Postat Mai 7, 2017 Poate sa-mi modifice makefile pentru encoder si tensiune ext si sa compileze in atmel studio 6,2 sau win avr eu nu reusesc de loc apar niste heroglife pe daeasupra afisajului , Poate sa-mi modifice makefile pentru encoder si tensiune ext si sa compileze in atmel studio 6,2 sau win avr eu nu reusesc de loc apar niste heroglife pe daeasupra afisajului , https://github.com/svn2github/transistortester/tree/master/Software/trunk/mega328_st7920 Nu reusesc sa pun arhiva cu toate ca este foarte mica. Link spre comentariu
bentanioan Postat Mai 8, 2017 Partajează Postat Mai 8, 2017 N-am folosit pana acum acest tip de afisaj , am compilat softul dar nu pot sa-l incerc.Daca nu merge mai incercam. Bafta M328_ST7920_encoder_eng.rar Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 10, 2017 Partajează Postat Mai 10, 2017 (editat) Stie cineva, daca se monteaza o referinta externa gem tl431 trebuie recompilat asm-ul, sau de unde stie procesorul sa foloseasca noua referinta?? Editat Mai 10, 2017 de Marele Savant Link spre comentariu
bentanioan Postat Mai 10, 2017 Partajează Postat Mai 10, 2017 Toate softurile , de vreo 5-6 ani sunt scrise pentru referinta externa de 2,5V (cel putin asa stiu eu). De cand a aparut schema cu referinta externa , eu asa am folosit montajele mele. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 10, 2017 Partajează Postat Mai 10, 2017 Eu nu am pus in niciunul referinta externa si au mers cit se poate de bine!? Vream doar asa de kiki sa vad ce/cum/daca se modifica cu o referinta externa mai buna decit cea interna! Oricum, daca imi functioneaza bine fara ref. externa inseamna ca....inseamna ca ce? Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 10, 2017 Partajează Postat Mai 10, 2017 Stie cineva, daca se monteaza o referinta externa gem tl431 trebuie recompilat asm-ul, sau de unde stie procesorul sa foloseasca noua referinta??Daca in program ai definit ca foloseste referinta interna, apoi daca ii pui una externa dar nu schimbi programul, controllerul o sa considere tot pe cea interna. Ca e mai bine sau nu cu referinta externa, pai depinde de calitatea referintei si de montaj. Uneori o implementare defectuoasa face inutila complicatia cu referinta externa. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Prin referinta interna intelegeam un TL431. Nu cunosc programare, nu stiu cum se fac modificati, de asta am intrebat. Am facut ieri citeva montaje pentru a vedea diferentele intre variante. Am constatat ca daca ii pun si un tl431, la apasarea butonului test, afisaza pe linga valoarea tensiunii bateriei si pe cea a tensiunii de 5V. Deci cumva procesorul este informat de prezenta tensiunii de 2,5V. Practic sint ceva diferente, dar extrem de mici, sub 0,5%, dar sint sesizate numai la masurarea rezistoarelor! Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Nu stiu ce controller e acolo. Insa daca e un 328p, atunci ai 3 alegeri pentru referinta: Vdd, referinta interna de 1.1V si referinta externa pe pinul Aref. Daca tu ai una de 2.5V, atunci e referinta externa. Cea interna este interna pentru ca e in interiorul chipului. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 Mi-e jena sa recunosc insa stiu si eu ce inseamna referinta interna sau externa. Oricum, multumesc de interes! Link spre comentariu
ghita57 Postat Mai 11, 2017 Partajează Postat Mai 11, 2017 (editat) The additional 2:5V precision voltage reference connected at pin PC4 (ADC4) can be used tocheck and calibrate the VCC voltage, but is not required. You can use a LM4040-AIZ2.5 (0.1%), aLT1004CZ-2.5 (0.8%) or a LM336-Z2.5 (0.8%) as voltage reference. If you don't install the precisionvoltage reference and you don't add the relay extension, you should install a pull up resistor R16 toPC4 with a higher resistance value (47k). This helps the software to detect the missing voltagereference. citat din manualul multitesterului Editat Mai 11, 2017 de ghita57 Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 12, 2017 Partajează Postat Mai 12, 2017 Mi-e jena sa recunosc insa stiu si eu ce inseamna referinta interna sau externa. Oricum, multumesc de interes!Asta e genul de raspuns: imi e jena sa spun ca nu stiu, asa ca o aburesc pana se satura partenerul de discutie. Ai reusit, sunt satul, imi vad de drum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum