Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Salut la colegi,

Am facut si eu montajul si mai am de pus cele doua diode si displayul dar am facut rost de doua bucati display de 4x20 tot cu 16 pini, intrebarea este daca va functiona cu acest display fara vreo modificare in hex.

post-182761-0-36272000-1468148878_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salut la colegi,

Am facut si eu montajul si mai am de pus cele doua diode si displayul dar am facut rost de doua bucati display de 4x20 tot cu 16 pini, intrebarea este daca va functiona cu acest display fara vreo modificare in hex.

Merg fara nici o  modificare.

Link spre comentariu

Cam de cinci luni folosesc un LCD 4x20,este mult mai comod decit cel cu 2x16 pentru ca sint afisate toate informatiile odata.

Din cite imi aduc aminte nu a mers pina nu am facut o modificare in makefile,respectiv decomentarea liniei 82.

Acuma daca @vasile eugen spune ca merge,si afiseaza pe patru linii, se poate sa fie si asa.

Atentie la pini 15 si 16,backlight,la al meu sint invers fata de cel cu 2x16.

@dzyk2000  iertati-ma,despre care diode vorbiti?

Editat de ghita57
Link spre comentariu

Dacă a construit(sau va construi în viitorul apropiat) cineva varianta cu display nokia ...aş dori şi eu ceva impresii(despre ”cum se mişcă”)...şi dacă se poate, cam ce funcţii are acesta...faţă de varianta cu display 2x16 şi atmega328?

Link spre comentariu

Cam de cinci luni folosesc un LCD 4x20,este mult mai comod decit cel cu 2x16 pentru ca sint afisate toate informatiile odata.

Din cite imi aduc aminte nu a mers pina nu am facut o modificare in makefile,respectiv decomentarea liniei 82.

Acuma daca @vasile eugen spune ca merge,si afiseaza pe patru linii, se poate sa fie si asa.

Atentie la pini 15 si 16,backlight,la al meu sint invers fata de cel cu 2x16.

@dzyk2000  iertati-ma,despre care diode vorbiti?

sunt doua diode in montaj, 1n5817 si un 2v5, in locul lui 1n5817 o sa folosesc nte585 iar la 2v5 o sa pun un 3v1 daca nu afecteaza, pentru ca nu am altceva, referitor la display o sa incerc asa si daca nu merge o sa incerc si varianta asta, pentru inceput o sa folosesc un atmega8 pana o sa dau comanda de 328.

Editat de dzyk2000
Link spre comentariu

@dzyk2000

mare atentie!! 1n5817 nu face parte din schema propriuzisa a multitesterului,face parte din convertorul necesar testarii diodelor Zener acesta fiind optional.

ce numiti d-voastra 2v5,nu este un simplu Zener,este o referinta de tensiune si trebuie sa fie de mare precizie

unul dintre autorii proiectului afirma ca aceasta referinta trebuie sa aiba o precizie mai mare ca si referinta interna a µc,daca bine imi amintesc 0.2% daca nu cumva mai mult.

cititi cu atentie documentatia proiectului

Link spre comentariu

@dzyk dioda zisa Zenner este o referinta de precizie termocompensata. Cea mai slaba referinata care se pune acolo si va asigura functionarea este TL431 asa cum e prin sursele de calculator. Mai sus este o familie de surse de la firma Linear Technology cu prefixul LT. Poti alege LT 1004 SAU 1009, nu mai tin minte exact. Poate ne spune initiatorul YO6PIR, ca dansul a folosit LTurile astea. Dar merge fara proble TL431 ca are stabilitate de parti pe milion a tensiunii si deriva termica mica. Polarizat cu trebuie scoate 2,5 ;i ceva zecimale volti . Atentie la pinout, verifica datasheetul referintei. Sa ai spor.

Editat de dinozoff
Link spre comentariu

Salutare!

Am citit topicul asta de mi-au cazut ochii si nu am inteles nimic .Sunt atatea scheme si softuri de m-au dat peste cap.

Vreau si eu sa-mi fac aceasta jucarie si nu stiu de ce am nevoie. Dispun de un ATmega8A -8PU un ATmega8L de un LCD 2X16 JHD162A  ,adica principalele piese.Pentru programarea lui ATmega8 o sa folosesc un USBasp si WinAvr.

Pana atunci vreau si eu o schema ,un hex,un cablaj ceva.Am nevoie de niste indrumari.

Multumesc!

Link spre comentariu

Mergi pe site-ul lui YO6PIR unde gasesti tot ce iti trebuie. Cablaj gasesti la YO6PIR o varianta, daca nu poti sa-i ceri ca este un om deosebit (HAM SPIRIT). Mai gasesti cablajul lui Nel65, care te ajuta si el in caz ca nu te descurci. Plus alte cablaje ale altor colegi, cum ar fi Elmar, dar si alti colegi. La fusebiti nu umbla, las-idefault si te ghidam noi, altfel blochezi microcontrolerul.

Link spre comentariu

Plus alte cablaje ale altor colegi, cum ar fi Elmar, dar si alti colegi. La fusebiti nu umbla, las-idefault si te ghidam noi, altfel blochezi microcontrolerul.

Cred că e vorba de @Elman...eu nu am realizat nici un cabalaj la acest SMT.Cel puţin... nu am realizat un cablaj care să merite să fie publicat pe forum...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări