Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

nu trebuie sa scoti integratul (daca nu ai dexteritate cu "ci" poti sa rupi pinii integratului cind il gagi sau il scoti din soclu)

taie alimentare (scoate bateria sau jack-ul dc)__diluant din seria 50xx , sau tiner sau cum zicea taxdoru nitrodiluant ((solvent mai fin))__cu o priuta de dinti scoasa din uz sau cu o pensulica mai aspra un pic si curata cablajul , pina cind se vede bine intre pad-uri__vezi daca ai lipituri reci

il lasi s se usuce citeva minute si apoi alimentezi montajul , ai grija la lungimea firelor max 8-10cm

curata un pic cablajul de surplus de fludor ,,,,, parca ai vomitat fludor pe el 

bafta ,, da o vorba ce ai rezolvat

Link spre comentariu

am urmat link-ul postat de @val si am programat multitesterul cu hex-ul si eep-ul din arhiva de acolo respectiv"Rev630En_9vSt._Crystal_.zip" si masoara si quarturi

m-am uitat si pe site-ul german si acolo spune ca masoara quarturi in domeniul 1-13Mhz pe TP1 si TP3,nu din meniu si quart de 16Mhz in locul celui de 8Mhz,n-am gasit ca ar trebui facute schimbari la fuse bits si nici nu am incercat sa fac.

schimbari se fac in "Makefile''si sint facute in "Makefile-ul" din arhiva de mai sus,deci puteti sa programati direct cu hex-ul si eep-ul de acolo

inconvenientul este ca nu  merge pe LCD-urile cu caractere chirilice respectiv caracterele''µ si Ω" le arata aiurea

alt inconvenient este ca arata tensiunea bateriei in timpul masuratorilor pe domeniul de condensatori si rezistente in meniu cind testul se face pe TP1 si TP3

o ultima neplacere constata de mine cel putin,este ca la testarea condesatoarelor pe TP1-TP3 din meniu cu testerele libere imi arata valori aleatorii in pF incepind de la valori negative

se mai intimpla la cineva?

cu stima

Link spre comentariu

am omis in postul anterior sa specific urmatoarele:cablajul este facut de aproximativ un an si jumatate,firele de test au lungimea sub 100mm cu clipsuri cu tot,pina acum a functionat bine si funtioneaza si acum cu variante mai vechi de versiuni 1.12k,gingasia a aparut acum cu versiunile mai noi

a mai incercat cineva sa programeze cu hex-ul si eep-ul de pe siteul rusesc?

eu am incercat sa compilez cu makefile de acolo si nu-mi iese

compilat cu WINAVR imi da doua avertismente care spun ca:

../sampling_xtal.c:389 : warning : 'ph0' may be used uninitialized in this function../sampling_xtal.c:247 : warning : 'maxsumd0' may be used uninitialized in this function

programat cu hex-ul si eep-ul rezultat multitesterul isi aprinde backlight-ul si asa ramine

va rog,are cineva idee ce se intimpla?

salutari

Editat de ghita57
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări