yo6pir Postat Iunie 14, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2010 Pentru cei care nu pot sa imprime la scara fisierul pdf, am atasat un fisier cu imaginea JPEG a cablajului care poate fi scalata cu orice program de editare imagini. Link spre comentariu
manolo Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 Hai sa raspund tot eu deh daca nu cunosti,chemi un prieten de forum la o cafea si rezolvi problema.1 alegi pentru toner transfer fisierul pcb-no miror 2 File-Print si aici la Page scaling dai -None si iese la imprimanta 100%.Un sfat luati un marker finut si mai adaugati ce mai trebuie. Link spre comentariu
Vizitator atilacarmen Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 Salut. M-ati convins.... Acest tester chiar merita facut. Cu programarea nu le am, dar sper sa ma descurc. Daca nu, o sa intreb.Am dat comanda de : Atmega8L-8PU...5,50 Ron RC1602B (alf. chirilic)... 15,17Ron (e cel mai ieftin 1602)Am totusi o nelamurire : Acele 3 rezistente de 680 ohmi, pentru o citire cat mai precisa, trebuie sa aiba toleranta mica. Eu am recuperat 3 rezistente cu pelicula metalica de 689 ohmi 1%.Trebuie sa modific eep-ul sau hex-ul pentru valorile pe care le pun ? Link spre comentariu
yo6pir Postat Iunie 15, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2010 Nu trebuie modificat nimic in soft, oricum nu poti in acele fisiere. Respecta valorile cu toleranta de 1% la rezistentele de 680 Ohmi si 470k si o sa mearga super OK. Link spre comentariu
Vizitator atilacarmen Postat Iunie 15, 2010 Partajează Postat Iunie 15, 2010 Am inteles ideea. Dar daca pun 689 in loc de 680 si las softul nemodificat el va "vedea" o rezistenta de 1 ohm ca una de 9 ohmi ? Link spre comentariu
manolo Postat Iunie 16, 2010 Partajează Postat Iunie 16, 2010 Dar ,daca ai pune de 679 ohmi cam cit ar indica? Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 16, 2010 Partajează Postat Iunie 16, 2010 Vezi că am pus eu sursele pe aici prin topic, ai de modificat două macrouri.viewtopic.php?t=50190&p=487641#p487641 Link spre comentariu
yo6pir Postat Iunie 16, 2010 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2010 Mai baieti nu mai faceti atata caz din cauza rezistentelor alea. Uite cum sta treaba:In cazul valorii de 689 Ohmi in loc de 680 Ohmi este o diferenta intre ele de +1,3%. Aceasta diferenta se va vedea si la rezistenta pe care o veti masura ulterior. Adica in loc de 1K va citi 1,013K. Vi se pare exagerat de eronata citirea? Sa fim serosi! Doar nu vreti sa faceti un aparat pentru verificari metrologice legale! Lasati astea deoparte si apucati-va de construit sa vedem ce iese si apoi mai vorbim. Toate bune. Link spre comentariu
manolo Postat Iunie 16, 2010 Partajează Postat Iunie 16, 2010 Absolut corecte observatiile,testerul functioneaza foarte bine,eu sint supermultumit de el.Am pus citeva modificari ,pe care le-am facut eu,sper sa se inteleaga ,daca folositi metoda toner transfer faceti,cu un marker subtire aceste modificari pe "matrita". Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 16, 2010 Partajează Postat Iunie 16, 2010 mi-am ieşit din sărite în weekend încercând să fac un cablaj pentru smt-ul ăsta, cu componente th dar cu mcu tqfp32 smd, adică...e careva mai bun la eagle dispus să se joace 1 pic??? Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 Să-ţi fac o plăcuţă adaptoare? Link spre comentariu
MifTy Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 m-am uitat la dimensiuni, nu are rost: o plăcuţă adaptoare ar fi cam jumate din cât toată placa.aşa că dacă e vorba de folosit un mcu smd, mai bine reproiectez placa pentru smd.tocmai de-asta am încercat eu, dar parcă mi-a turbat eagle, şi ce-am făcut eu nu pare prea ok...am un atmega8 th, dar prefer să fac cu ăla usbasp-ul... şi văd că lumea se cam caină că nu se prea mai găseşte atmega8, nu numai th, ci şi celelalte variante de împachetare... Link spre comentariu
soptea Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 Offtopic pentru nea Ovidiu :m-am grabit cu comenzile si se pare ca o sa raman cu un afisor in plus si ma bate gandul sa ma apuc de facut un SWR din el si un atmega8 .Intrebarea e daca SWR de pe siteul dvs e bun si pentru reglarea statiilor CB?Si tor de ferita de unde ?Bump this thread Link spre comentariu
boboBOBO Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 off : soptea ce afisor ai luat ? ca vreau si eu sa imi fac un multi tester si poate iti cumpar eu lcd-ul ! Link spre comentariu
soptea Postat Iunie 18, 2010 Partajează Postat Iunie 18, 2010 Afisorul este RC1602B-E de la ad electro ,a venit in 2 zile!Nu cred ca renunt la al doilea , o sa fac un SWR meter cu el .Ma apuc cu ce e mai usor,respectiv programatorul ,wish me luck Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum