Duțu Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 (editat) @bentanioan Mulțumesc mult pentru răspuns și pentru link,apreciez promtitudinea.O să arunc o privire și pe forumul german.Mă bucur să aud că nu ați întâmpinat probleme,chiar și fără protecții,dar știți cum e cu "paza bună..." Vă salut. Editat Octombrie 9, 2015 de Duțu Link spre comentariu
corneillus Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 Trebuie schimbat softul cu versiune mai noua.Citeste postul #2226 de mai sus. Am citit si postul # 2226. Probabil cu noul soft se va rezolva problema masurarii bobinelor de valoare mai mica. insa in cazul meu sunt mai multe probleme:in primul rand nu am interfata necesara sa il conectez la calculator si nu stiu sa il programez. Doar daca se indura vreun coleg forumist cu imima mare sa imi faca un pustiu de bine si sa mi.l programeze cu noul soft, cu cheltuielile de rigoare din partea mea plus multumiri si ridicari in slavi .... Link spre comentariu
bentanioan Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 Cum e atmega ,SMD sau DIP ,cu soclu sau fara ? Ce fel de afisaj are? Poate e cineva din zona ta care aude ''strigatul'' de ajutor. Link spre comentariu
yo6pir Postat Octombrie 9, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2015 (editat) Am facut calibrarea exact dupa procedeul de mai sus. rezultatul e acelasi. acum am pus ca test o bobina dintr.un filtru audio care scrie pe ea ca are 0,61 mH si pe tester mi.a aratat ca are 0.56 sau 0,57 mH si intre 0,2 si 0,3 ohmi, depinde pe care din borne introduc terminalele. deci concluzia e ca masoara bobine de valoare mare. bobinele de valoare mai mica, cele cu care am incercat eu astazi nu le masoara. multumesc mult pentru ajutor. stima. Aceeasi concluzie am tras-o si eu despre acest SMT, ca masoara bobine doar de valoare relativ mare; pe cele de valoare mica nu le poate masura. De aceea eu am optat sa completez SMT-ul cu un alt modul separat (LC-AVR) care sa masoare bobine de valoare mica si foarte mica; este vorba aici de bobine din domeniul radio (0,1...10)uH. Editat Octombrie 9, 2015 de yo6pir Link spre comentariu
radu2000v Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 @bentanioan Ce versiune sunt fisierele din postul #2226 ? Link spre comentariu
corneillus Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 Cum e atmega ,SMD sau DIP ,cu soclu sau fara ? Ce fel de afisaj are? Poate e cineva din zona ta care aude ''strigatul'' de ajutor. asa arata individul: http://postimg.org/image/rxpx6yl3t/ http://postimg.org/image/8twlqm89l/ e smd (cred), fara soclu. aveti poze si cu afisajul si cu integratul. nu neaparat sa fie din zona, ca il pot trimite printr.un curier, posta... numai sa aiba marsalier. Link spre comentariu
spark Postat Octombrie 9, 2015 Partajează Postat Octombrie 9, 2015 A construit cineva versiunea cu display lcd nokia 5110 Imi amintesc parca ca @Fratello avea o versiune de la VRT.ru (era cu mega8 fara Q) Link spre comentariu
bentanioan Postat Octombrie 11, 2015 Partajează Postat Octombrie 11, 2015 @bentanioan Ce versiune sunt fisierele din postul #2226 ? E tot versiunea 1.12K dar cu imbunatatiri.De atunci au mai aparut anumite corectii,le gasiti aici: http://www.mikrocontroller.net/svnbrowser/transistortester/?pathrev=585 Link spre comentariu
Duțu Postat Octombrie 12, 2015 Partajează Postat Octombrie 12, 2015 Vă salut domnilor, Revin cu încă o întrebare...Am văzut că dacă vreau să măsor frecvențe de peste 2MHz,trebuie să folosesc divizorul 1:16 realizat cu 74HC4060 (pentru a crește rezoluția). Întrebarea mea este: În soft am opțiunea de a interpreta și valori divizate 1:32 sau 1:64? Am văzut că jumperii aferenți acestei opțiuni sunt prevăzuți în schema desenată în Proteus.În cazul în care pot să folosesc aceste divizări,aș vrea să prevăd în layout niște microswitch-uri pentru configurare. Vă mulțumesc. Link spre comentariu
bentanioan Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 Cu divizorul 1:16 (montajul cu Atmega644 realizat de mine) arata frecventa direct 1:1,cu divizorul 1:32 arata frecventa 1:2 , cu 1:64 arata 1:4 . In soft nu este nici o optiune de interpretare a frecventei , se inmulteste cu 2 respectiv 4. Momentan asa este,poate va reveni cu ceva modificari in viitor dar se pare ca interesul pentru acest montaj mai complicat este destul de redus. Link spre comentariu
Duțu Postat Octombrie 13, 2015 Partajează Postat Octombrie 13, 2015 Cu divizorul 1:16 (montajul cu Atmega644 realizat de mine) arata frecventa direct 1:1,cu divizorul 1:32 arata frecventa 1:2 , cu 1:64 arata 1:4 . In soft nu este nici o optiune de interpretare a frecventei , se inmulteste cu 2 respectiv 4. Momentan asa este,poate va reveni cu ceva modificari in viitor dar se pare ca interesul pentru acest montaj mai complicat este destul de redus. O.K.,mulțumesc pentru precizare.Asta voiam să aflu...dacă softul înmulțește de la sine cu 2 sau respectiv cu 4,valoarea citită.Dacă ar fi fost așa,ar fi trebuit să existe opțiunile în meniu,deoarece nu există niciun feedback care să comunice microcontrolerului starea jumperilor (raportul de divizare setat). Mulțumesc Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 17, 2015 Partajează Postat Octombrie 17, 2015 Va rog,poate compila cineva si evental verifica,softul pentru afisaj ST7920,pentru V-ext? Eu nu reusesc ,ar abia am invatat. Atasez fisierul makefile. Makefile.rar Link spre comentariu
Eugen1968 Postat Octombrie 18, 2015 Partajează Postat Octombrie 18, 2015 (editat) Salut, Vreau sa cumpar de pe ebay un tester. M-am oprit asupa a doua versiuni : [*] http://www.ebay.com/itm/New-Transistor-Tester-Capacitor-ESR-Inductance-Resistor-LCR-Meter-NPN-PNP-MOSFET-/181288252337?hash=item2a359f33b1:g:pWwAAOxyRhBSusiz [*]http://www.ebay.com/itm/381351024208?_trksid=p2060353.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Ambele folosesc ultimul soft 1.12k. As dori ca in timp sa pot face upgrade la soft. Pe care sa o aleg ? Multumesc, Editat Octombrie 18, 2015 de Eugen1968 Link spre comentariu
bentanioan Postat Octombrie 19, 2015 Partajează Postat Octombrie 19, 2015 (editat) Va rog,poate compila cineva si evental verifica,softul pentru afisaj ST7920,pentru V-ext? Eu nu reusesc ,ar abia am invatat. Atasez fisierul makefile. Scuze ca raspund cu intarziere,problema e ca fisierul generat de WinAvr depaseste (110%) memoria lui 328.Am compilat cu AtmelStudio 6 si rezultatul arata asa: Device: atmega328p Program: 31904 bytes (97.4% Full) (.text + .data + .bootloader) Data: 1224 bytes (59.8% Full) (.data + .bss + .noinit) EEPROM: 45 bytes (4.4% Full) deci cred ca va merge,n-am cum verifica.Este ultima varianta , aparuta in noaptea asta. Bafta m328_ST7920_Vext.rar Editat Octombrie 19, 2015 de bentanioan 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 19, 2015 Partajează Postat Octombrie 19, 2015 Scuze ca raspund cu intarziere,problema e ca fisierul generat de WinAvr depaseste (110%) memoria lui 328.Am compilat cu AtmelStudio 6 si rezultatul arata asa: Device: atmega328p Program: 31904 bytes (97.4% Full) (.text + .data + .bootloader) Data: 1224 bytes (59.8% Full) (.data + .bss + .noinit) EEPROM: 45 bytes (4.4% Full) deci cred ca va merge,n-am cum verifica.Este ultima varianta , aparuta in noaptea asta. Bafta Multumesc .Abia astept sa testez. Va tin la curent. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum