yo6pir Postat August 7, 2015 Autor Partajează Postat August 7, 2015 (editat) Mult prea "aerisit" cablajul, mai ales ca folosesti smd-uri. Daca s-a ajuns deja la SMT cu Atmega1284, cred ca in curand, vom asista la o revolutie a acestui tester si va fi controlat de un "Quad Core" cu Android sau ceva de genul asta. Nu am inteles de ce se complica lumea asa tare cu acest tester si de ce e nevoie de atatea resurse cand stim de unde a plecat: de la un biet Atmega8. La urma-urmei se va ajunge sa fie mai complicat decat orice multimeter de pe piata. Si cand te gandesti ca era destinat sa-l aiba orice electronist amator. A ajuns atat de complicat incat nu si-l mai poate permite oricine sa-l faca. Succese depline tuturor! Editat August 7, 2015 de yo6pir Link spre comentariu
vali1969 Postat August 7, 2015 Partajează Postat August 7, 2015 Aveti dreptate a ajuns prea complex , prefer lucrurile simple si sa functioneze bine Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 (editat) Sie cineva daca se mai pote activa Vext la folosirea afisajului cu controler ST7290 (la AT mega328)(ca cel folosit de Taxdoru)? The display module with the ST7920 controller can be connected with the 4-bit parallel interface or with a special serial interface., as shown in gure 2.10] Deci se va folosi conectarea seriala cu afisajul(pe doua fire)(cea paralela a incercat-o Taxdoru si nu merge) Voltage The additional function "Voltage" (Voltage measurement) is only possible, if the serial output is deselected or the ATmega has at least 32 pins (PLCC) and one of the additional pins ADC6 or ADC7 is used for the measurement In concluzie:daca folosesc conectarea seriala pentru afisaj ,are legatura cu iesirea serila ce trebuie deselectata pentru Vext? Mai ales ca pinul 26 (PC3) nu este folosit in conexiunea cu afisajul! conectare afisaj.doc Editat August 13, 2015 de oivp2003 Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 27, 2015 Partajează Postat August 27, 2015 Buna seara stimati colegi !Sunt incepator in ale electronicii si consider ca un astfel de aparat este foarte util. Asa ca m-am decis sa imi confectionez si eu unul, si as vrea sa va rog daca puteti sa imi dati si mie o schema testata pentru un SMT care utilizeaza ATMEGA328P-PU si softul compatibil , cablajul o sa il proiectez singur in TARGET3001. Puteam sa platesc o suma modica si sa achizitionez unul de-a gata! Dar unde mai este distractia ? Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
bentanioan Postat August 28, 2015 Partajează Postat August 28, 2015 Schema si soft,succes. ttester.pdf m328_Vext.rar 1 Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 29, 2015 Partajează Postat August 29, 2015 Multumesc mult ! Link spre comentariu
cristianvalentin Postat August 30, 2015 Partajează Postat August 30, 2015 Buna seara ! Am si eu o intrebare ! Pinul 26 PC3(ADC3) la ce se conecteaza ? Nu pot sa imi dau seama din schema Multumesc ! Link spre comentariu
bentanioan Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 (editat) Pinul 26 nu se conecteaza decat daca se vrea masurare tensiume exterioara (V.ext) pana la 50V printr-un divizor rezistiv. Editat August 31, 2015 de bentanioan 1 Link spre comentariu
mosu20 Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 A mai fost construita o noua varianta? Nu am remarcat nimic deosebit pe forumul nemtesc. O fi si la ei caldura mare! Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 9, 2015 Partajează Postat Septembrie 9, 2015 Varianta SMT - Osciloscope este in curs de aparitie. Ce evolutie surprinzatoare... in cativa ani... Eu am ramas la varianta cu 328 si sunt super multumit de el. Acolo raman, deja este suficient ce face SMT - ul. Link spre comentariu
mosu20 Postat Septembrie 10, 2015 Partajează Postat Septembrie 10, 2015 Eu stiu, poate ca lucrurile devin foarte tentante si letconul intra in actiune Pina una-alta poate fi suficienta si varianta pe care am abordat-o noi dar atunci cind cerintele se maresc pina la urma vom trece face si noi pasul. Oricum nu cred ca osciloscopul va urca mai sus de domeniul audio. Link spre comentariu
Traxxx Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Are cineva un layout pt atmega328p auto off dar in smd? Ma apuc de unul mic Link spre comentariu
kh9005 Postat Septembrie 17, 2015 Partajează Postat Septembrie 17, 2015 Eu am construit varianta aceasta" 328smd.rar Link spre comentariu
bentanioan Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 (editat) Ultima varianta de soft,am inteles ca se poate corecta din meniu masurarea condensatorilor si nu mai stiu ce.Pana luni nu am timp sa-l testez , poate cineva il incearca. Originalul aici: http://www.mikrocontroller.net/svnbrowser/transistortester/?pathrev=541 Spor m328_Vext.rar Editat Septembrie 19, 2015 de bentanioan Link spre comentariu
mosu20 Postat Septembrie 20, 2015 Partajează Postat Septembrie 20, 2015 Deja s-a modificat, s-a ajuns la pathrev 547. Cred ca ritmul schimbarilor devine exagerat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum