Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Mult prea "aerisit" cablajul, mai ales ca folosesti smd-uri.

Daca s-a ajuns deja la SMT cu Atmega1284, cred ca in curand, vom asista la o revolutie a acestui tester si va fi controlat de un "Quad Core" cu Android sau ceva de genul asta. :rade:

Nu am inteles de ce se complica lumea asa tare cu acest tester si de ce e nevoie de atatea resurse cand stim de unde a plecat: de la un biet Atmega8. La urma-urmei se va ajunge sa fie mai complicat decat orice multimeter de pe piata. Si cand te gandesti ca era destinat sa-l aiba orice electronist amator.  :96  A ajuns atat de complicat incat nu si-l mai poate permite oricine sa-l faca. :tryre  Succese depline tuturor! 

Editat de yo6pir
Link spre comentariu

Sie cineva daca se mai pote activa Vext la folosirea afisajului cu controler ST7290 (la AT mega328)(ca cel folosit de Taxdoru)?

The display module with the ST7920 controller can be connected with the 4-bit parallel interface or with
a special serial interface., as shown in gure 2.10]

Deci se va folosi conectarea seriala cu afisajul(pe doua fire)(cea paralela a incercat-o Taxdoru si nu merge)

Voltage The additional function "Voltage" (Voltage measurement) is only possible, if the serial
output is deselected or the ATmega has at least 32 pins (PLCC) and one of the additional pins
ADC6 or ADC7 is used for the measurement

In concluzie:daca folosesc conectarea seriala pentru afisaj ,are legatura cu iesirea serila ce trebuie deselectata pentru Vext?
Mai ales ca pinul 26 (PC3) nu este folosit in conexiunea cu afisajul!

post-176134-0-44558800-1439492595_thumb.jpg

conectare afisaj.doc

Editat de oivp2003
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara stimati colegi !Sunt incepator in ale electronicii si consider ca un astfel de aparat este foarte util. Asa ca m-am decis sa imi confectionez si eu unul, si as vrea sa va rog daca puteti sa imi dati si mie o schema testata pentru un SMT care utilizeaza ATMEGA328P-PU si softul compatibil , cablajul o sa il proiectez singur in TARGET3001. Puteam sa platesc o suma modica si sa achizitionez unul de-a gata! Dar unde mai este distractia ? :reytre

Multumesc anticipat ! :da

Link spre comentariu

Pinul 26 nu se conecteaza decat daca  se vrea masurare tensiume exterioara (V.ext) pana la 50V printr-un divizor rezistiv.

Editat de bentanioan
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Varianta SMT - Osciloscope este in curs de aparitie. Ce evolutie surprinzatoare... in cativa ani... Eu am ramas la varianta cu 328 si sunt super multumit de el. Acolo raman, deja este suficient ce face SMT - ul.

Link spre comentariu

Eu stiu, poate ca lucrurile devin foarte tentante si letconul intra in actiune :rade:  Pina una-alta poate fi suficienta si varianta pe care am abordat-o noi dar atunci cind cerintele se maresc pina la urma vom trece face si noi pasul. Oricum nu cred ca osciloscopul va urca mai sus de domeniul audio. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări