Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Functioneaza perfect cu fusebitii postati de @bentanion.  Ultima varianta de soft este cea indicata de @nico.

Ar putea fi vorba de montarea incorecta a LED-ului.

Editat de mosu20
Link spre comentariu

Varianta asta merge la mine (ultima). Incercati sa alimentati cu 9V direct pe intrarea lui 7805 ca sa eliminati alte posibile greseli. Vedeti daca mai puteti ,,citi" atmega si verificati fuse daca sunt in regula (presupun ca aveti montat cristalul si face contact) . Toate variantele de fuse postate functioneaza bine. Scrieti in atmega fisierele hex si eep si cred ca va functiona. Se poate incerca si varianta cu oscilator intern la 8Mhz (nedivizat cu 8). In acest caz fuse sunt

Low=E2

High=D9

Ext=FF

mega328.rar

Editat de bentanioan
Link spre comentariu

A construit cineva varianta cu atmega644 ? Eu am facut montajul anul trecut si l-am testat sumar,acum l-am pus in carcasa si se comporta tare ciudat: la mos-uri daca pun 1=G 2=D 3=S arata corect rezultatele,daca inversez 1cu3 arata 2 diode in antiparalel intre 1 si 2 ; la tranzistori daca conectez ECB (bd135) arata ICE0=1,03mA daca inversez 1 cu 3 nu mai afiseaza ICE0 si alte minuni.Restul functiilor merg bine (cuart,frecventa,zenere...).Softul original este compilat pentru atmega1284 (din directorul pt.644) si nu functioneaza deloc in atmega644 asa ca l-am recompilat dar nu merge corect. Daca a mai facut cineva acest montaj si functioneaza il rog sa posteze softul sa incerc si eu.

Link spre comentariu

L-am construit eu (insa mai am de montat BFR si BFT-urile). La mine se comporta ok, pana acum, insa eu am folosit afisaj cu KS7108 (si 74HC164). Am luat "Makefile" din folderul "mega328_st7108" si l-am recompilat cu "PARTNO = m644p" si "CFLAGS += -DPAGE_MODE". Fuse bitii (multumita colegului @GanMark) sunt Low  FF, High  D9, Ext  FC.

mega644P_st7108.rar

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns,am compilat cu Makefile postat de tine,modificat pentru afisaj 4x20 si tot prost functioneaza.Pana acum n-am gasit nici o greseala la montaj (o sa mai caut) . Eu l-am facut cu capsula SMD , fuse sunt setati la fel cum ai scris , nu stiu ce poate fi.

Link spre comentariu

Nu stiu daca ma mai tine memoria dar parca se mai plingea cineva pe forum despre o situatie similara si in final a descoperit o lipitura rece intre bornele de masurare si placa.O incercare nu strica...  

Link spre comentariu

Dupa calibrare , cu bornele in scurt arata 0,00 Ohmi peste tot,nu cred ca e lipitura.Am schimbat si procesorul si se comporta identic.

Editat de bentanioan
Link spre comentariu

Cu multa placere, insa imi pare rau ca tot nu merge. Nu stiu ce sa zic, eu am refacut cablajul cu eagle 6.1.0, tot cu smd-uri, avand ca inspiratie cablajul  TT08.07.2.lay6

A iesit destul de mare PCB-ul, insa am tinut sa aiba toate optiunile, inclusiv legatura intre pinul 22 al procesorului si pinul 5 al lui MC34063 (printr-o dioda) si care nu stiu ce rol are, dupa cum am vazut in alte versiuni de cablaj. (ca in poze)

SMT_644P.rar

post-197390-0-13444700-1436185421_thumb.jpg

post-197390-0-74979600-1436185430_thumb.jpg

Link spre comentariu

@bentanioan, masoara de curiozitate tensiunea pe pinul 29 (AREF) si care trebuie sa fie egala cu tensiunea de alimentare (5V). Mi-a venit in minte chestia asta (desi poate pare o prostie la prima vedere), pentru am patit-o cu o radiocomanda Turnigy 9X, care de noua functiona aiurea si careia desi i-am rescris softul de mai multe ori, tot nu am rezolvat-o. In cele din urma printr-o pura intamplare, am descoperit ca tensiunea pe pinul AREF era 4,25V, in loc de 5V, cu toate ca si acolo pinul era legat la masa printr-un condensator. Am pus alt procesor, comandat de la chinezi (e vorba de Atmega64A) si la fel am constatat ca tensiunea era de 4,25V. Am mai cumparat un procesor, de data asta din tara si surpriza, tensiunea era ok, la fel ca cea de alimentare, iar radiocomanda merge brici de atunci. Poate nu are nici o legatura cu problema ta, insa altceva nu-mi vine in minte.

Editat de mcross
Link spre comentariu

Multumesc tuturor pentru raspunsuri,pe AREF am 1,081V si se pare ca e bine,problema a fost alta (acum dimineata am gasit) scurt intre pini 16-26 de la procesor (o trecere printre doi pini facea un scurt invizibil chiar si cu lupa).Din disperare am masurat tensiunile pe bornele de masura si asa am descoperit ca la terminarea testului ramanea pe TP3 4,9V si pe restul nimic.Acum merge perfect.

@mcross , felicitari pentru realizare , arata foarte bine.

Salutari tuturor si o vara mai racoroasa.

Editat de bentanioan
Link spre comentariu

Multumesc, dar se mai poate lucra la el ca e totusi mare. Ma bucur ca ai rezolvat, dar acum ramane un mister pentru mine, pentru ca adineauri am masurat si eu din nou tensiunea pe AREF si am 5.02V identica cu cea de alimentare.

Stie cineva ce rol are 74HC14? Intreb pentru ca la teorie stau destul de prost. Si alta intrebare, oare de ce rusii au conectat pinul 22 al lui Atmega la pinul 5 al lui MC34063, asa cum arata in poze? In varianta originala, pinii 22, 23, 24 nu sunt legati nicaieri, (ma refer la Atmega644P SMD).

Link spre comentariu

74HC14 este folosit ca formator de impulsuri dreptunghiulare (parerea mea) si se poate ocoli din jumperi si tot din jumperi se poate stabili prin cate triggere sa treaca semnalul.In schema neamtului nu exista acest integrat dar si eu l-am pus.Despre AREF nu am idee de ce este asa.In legatura cu pin-ul 22 , eu nu am vazut aceasta schema,n-am mai consultat sit-ul rusesc de ceva timp.

Link spre comentariu

Ok, multumesc! Legat de pinul 22, nici eu nu am gasit schema, insa cand am lucrat la cablaj, cautand surse de inspiratie, am dat pe site-ul rusesc de cele 2 poze, pe care le-am studiat putin si am descoperit acea conexiune. Ar trebui sa testez ce face MC34063 daca ii dau +5V pe pinul 5, banuiesc ca asta face si Atmega prin acea dioda. Oricum cablajul asa l-am facut incat sa se poata lega acel pin prin dioda. Poate in timp descoperim ce rol are.

Editat de mcross
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări