Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

SMT-ul meu are incorporat si tester LC separat asa ca masoara comparativ pe doua testere diferite ca si metoda. Am facut teste pe mai multe valori ca sa vad precizia de masurare si implicit eroarea fiecaruia. Rezultatele au fost:

Val.referinta LCAVR   SMT

1nF 991,6pF   993pF

4870pF   4870 pF 4878pF 

0,1uF  0,100uF   101,2nF

0,22uF 0,221uF   219,9nF

Ca sa concluzionez, ambele testere masoara cu o precizie mai mult decat multumitoare si credibila in conditii de amator.

Ca si a doua concluize pentru @marinp: vezi ca ai probleme grave acolo la tine si trebuie revizuit intreg montajul SMT-ului inclusiv softul.

Editat de yo6pir
Link spre comentariu

ingenios realizat , super si frumos a iesit !

la SMT modificat softul pentru scanare continua ,ramane afisat pe LCD masurarea anterioara pana la o noua apasare de test ?

Link spre comentariu

Hristos a'nviat!

La softul modificat cu scanare continua, rezultatele raman pe afisaj 10sec dupa care scaneaza din nou daca e vorba de semiconductori. Daca a detectat condensator sau rezistenta se comuta automat pe meniul respectiv si ramane acolo cu scanare continua la secunda.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

am realizat si eu un montaj cu ATmega8 fara cuart dupa indicatiile de la http://www.electronicstefan.ro/2011/03/smt-tester-universal-cu-atmega-8/ si e ok, in mare, dar nu stie bobinute, ESR-ul de la conndesatori, asa ca, dupa sfaturile primite de la yo6pir, am trecut la montajul cu ATmega328P si cuart... am realizat montajul, am incarcat mai multe variante, acum am 1.11k (fuse: low 0cff, high: 0xd9 si extend: 0xfc), am facut calibrarea cum zice el, dar am la testare, cu bornele in gol un condensator de valoare mare.. daca masor un led rosu, pe 5 combinatii am aceeasi indicatie de diode de 1,8V iar pe una (1-2) ca e un mosfet canal n sau o piesa defecta... 

am alimentat si din sursa stabilizata si din baterie de 9V... e posibil sa ma fi incurcat in fisiere, sunt luate de pe forum... 

poza1: http://i61.tinypic.com/1z6qfcp.jpg

poza2: http://oi58.tinypic.com/2nbw1zo.jpg

Editat de niq_ro
Link spre comentariu

Este cea mai reusita varianta. Ieri au reparat si eroarea din AutoCeck asa ca daca este executat corect nu are de ce sa nu mearga. 

In mod cert va fi scula cea mai folosita. Nu cred ca cineva care a realizat smt-ul mai renunta la el. Eu unul nu as mai putea sa fac un montaj in care sa introduc o componenta neverificata. S-a dovedit a fi un adevarat economizor de timp si un bun protector de nervi :96 .

Link spre comentariu

Adica este disponibil un hex nou cu ceva corectii?? Sincer eu nu verific componentele niciodata inainte de plantare, folosesc numai componente noi din surse de incredere si niciodata nu am avut probleme. Exceptie o fac anumite semiconductoare de putere, dar la acestea sint probleme cu performantele, electric sint bune.

Link spre comentariu

Asa spun baietii. Cica au corectat fisierul AutoCheck.c . 

Componentele le verific intotdeuna, mai ales cind este vorba de RF. Am lut de citeva ori plasa cu componente noi, de marca. 

Prea mult timp pierdut sa cauti de ce nu merge un lucru in loc sa fie functional de la inceput.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări