Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

@Traxxx , Toata documentatia se gaseste aici:  Download GNU tarball inclusiv schema cu m644 care are printre altele si frecvenmetru (max 30V).pentru a masura frecventa la ,,trifazic'' este suficient sa se masoare pe o singura faza prin intermediul unui trafo (ex. 220/9V).

Adresa forum-ului german unde posteaza si autorul:  http://www.mikrocontroller.net/topic/248078?page=7

A aparut o noua varianta , de fapt zice ca a mai descoperit ceva bug-uri.

m328.rar

m328_CYRILLIC.rar

Link spre comentariu

Se poate si e stabil dar e bine sa ai un amplificator/formator de impulsuri ca sa nu conectezi frecventa de masurat direct la controler.

Editat de bentanioan
Link spre comentariu

Pentru cei care aveti ecran albastru-alb uitati ce am facut, poate va place 

De placut ne place, dar nu prea se intelege: ai modficat backlight-ul din albastru in rosu? Daca da, poate ne spui cum se poate face.

Link spre comentariu

Va cinstiti? A venit revelionu mai devreme?  :rade:  Deci, da am schimbat ledul, care este alb, nu albastru, lcd-ul este polarizat invers, cand caracterele sunt aprinse lasa lumina din spate sa treaca adica cea alba, albastru este folia de polarizare, care nu aveti treaba cu ea, daca puneti 2 leduri plcc gen de logan 2 in paralel si 20ohm in serie si gata povestea

Link spre comentariu

Referitor la softul nou, postat de @bentanioan, l-am implementat si eu in SMT-ul meu. Are functiile imbunatatite si imi place masuratoarea continua pe condensatoare, dar exista si nemultumirea ca:

-  oscileaza continuu valoarea masurata; destul de semnificativ. La voi se intampla sa oscileze?

Si o alta "ciudatenie":

- Daca masori un condensator de , sa zicem 100uF pe functia "transistortester" va arata o valoare si un ESR, iar daca masori acelasi cond. pe functia CapESR@1-3 va rezulta o alta valoare; acuma ma-ntreb: care valoare este cea reala? Se pare ca totusi daca vrei sa masori o bobina sau un condensator, un LCmetru dedicat e altceva.

In acest sens eu am in proiect sa-l cuplez impreuna pe acelasi LCD cu LCmetrul  meu intr-o cutie comuna. Cum a facut cineva pe acest forum, adaptat cu diode.

Link spre comentariu

La mine fluctuatia este nesemnificativa inafara rezistentelor cu valoare mica 0,0.. ohmi si ESR de valoare mica 0,0.. ohmi. Spre ex.: un condensator de 100uF masurat pe C 1-II-3 fluctueaza intre 107,3-108 (0.6%) ESR 0,21-0,22. Acelasi cond. masurat pe C+ESR 1-3 indica 111uFsi ESR 0,21-0,22. La capacitati mai mari, ex. 1000uF, pe C+ESR 1-3 indica 1,10-1,12mF ESR 0,03-0,05 (66%), masurat pe C 1-II-3 indica 1060-1073uF (1,2%) iar ESR 0,05-0,06 (20%) daca masor o rezistenta cu valoarea de 0.03 ohmi fluctueaza intre 0,02-0,05 (150%). Ce am observat fluctuatia nu este asa mare in cadrul unei masuratori ci la masuratori la intervale orare diferite (evident ca nu ora conteaza ci probabil schimbarile de temperatura). 

Link spre comentariu

Salut baieti,

Cum pot sa-mi compilez propria mea versiune de SMT? Am inteles ca trebuie sa modific acel fisier Makefile si apoi ce fac cu el? Nu prea ma pricep la C ca sa o spun pe aia dreapta. Dar "invat repede si uit usor" :rade:

Link spre comentariu

Buna ziua, Ovidiu si, in primul rind, felicitari pentru ultimul TCVR.

Compilarea este foarte bine explicata in manual folosind WinAVR-20100110 dar eu unul am optat pentru Atmel AVR Tools care include AVR STUDIO 4 deoarece asta am priceput mai usor. Chestia este ca nestiind programare este mai dificil pentru mine. Oricum, pentru modificari mai profunde trebuieste intrat in fisierele sursa dar asta o stie  @bentanion asa ca la el trebuie apelat.

Referitor la acea instabilitate, cred ca ar trebui refacut cablajul pentru a avea schema acrtualizata si nu prima schema, cea fara cuart. Zic si eu...

Spor la treaba si sa fie cu succes.

Editat de mosu20
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări