Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Atmega644 fuse

Low 62
High 99
Extended FF

acestea sint setari implicite,daca nu ma insel,setarile ptr. oscilator extern cu cristal de 8Mhz ar fi:

low=FF

high=D9

extended=FC

asta dupa cum am vazut ca sint la atmega1284 si tot acestea sint si la atmega328

rog sa fiu corectat daca gresesc

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Descarcati ultima actualizare de la http://www.mikrocontroller.net/svnbrowser/transistortester/?pathrev=361 si dezarhivati. In directorul Doku este instructiunea smt-ului iar la pag 9 a acesteia este schema solicitata. Se poate elimina referinta externa dar merge foarte bine si cu ea (in situatia in care se preconizeaza update este chiar recomandat sa i se prevada un loc pe cablaj). In directorul Trunk-Softwarw-Mega8 este softul necesar.

Editat de mosu20
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

1.am pus 110k  trunk pe atmega8 fara cuart.

sta cam mult pana testeaza, afiseaza o fractiune de secunda si apoi apare "timeout" si nu pot vedea valorile.

se poate seta ceva sa sa nu mai apara timeout?

-am folosit alta varianta mai veche pana acum, parca 0.98b si nu aparea timeout.

2. s-ar putea face o versiune de soft pt atmega8, deci mai scurta, in care sa includa in primul rand functia ESR si ce o mai incapea?

stiu, ar trebui sa cumpar 328 dar momentan e pe alta lista.

3. din ce am citit la softul nou se pot da comenzi din singura tasta si pare destul de dificil. varianta a doua ar fi cu encoder rotativ dar de obicei dau erori si sant mai scumpe.

o idee ar de utilizat 3 taste normale(up,down si enter) -simplu, eficient si ieftin! dar ar trebui revazut softul.

Link spre comentariu

Care schema ati folosit? Daca este fara oprire automata trebuie legata o rezistenta de 27K intre pin-ul 13(PD7) si VCC (varianta DIP). Ce inseamna ,,sta cam mult pana testeaza'' ,cate secunde ? 

Cum sunt setati fusebitii ? Daca nu ati setat fusebitii inseamna ca atmega ruleaza cu oscilator intern la 1Mhz iar softul folosit este pentru 8Mhz.

La Atmega8 nu se poate folosi nici meniu dintr-o singura tasta deci cu atat mai putin encoder.

Atasez setarea fusebitilor pentru oscilator intern 8Mhz,cred eu corect,nu am incercat practic.

atmega8_osc_int_8Mhz.pdf

Link spre comentariu

am folosit schema fara oprire automata.

-nu are rezistenta respectiva, o voi monta si proba.

testeaza cam 10s

fusebit setat la 1mhz intern

am setat deja la 8mhz int, nu merge, apare doar primul rand blancat.

Link spre comentariu

Undeva ati gresit ceva. Acum am programat un atmega8 oscilator intern 8Mhz si functioneaza perfect,testeaza mai repede decat atmega328.Am setat fusebitii asa:

Low E4
High D9
Vedeti daca mai puteti comunica cu atmega8 (daca nu cumva s-a blocat). Atasez si ultima varianta de soft testata de mine cu fusebitii setati pe oscilator intern.

Atmega8.rar

Link spre comentariu

N-am incercat decat la montajul cu atmega644 dar 100% ca merge.Avantajul e ca afiseaza rezultatele pe o singura pagina (la mosfet-uri si tranzistori cu germaniu).Trebuie modificata aceasta linie asa:

# Can be used with a 4x20 character display for better using the additional space.
# Additional parameters, which are shown only short in row 2, will be shown in row 3 and 4 with this option.
CFLAGS += -DFOUR_LINE_LCD
Link spre comentariu

Am un lcd modelul asta din foto si nu reusesc sa-l identific...cel mai probabil este cu un singur rand din ce am reusit sa observ cu o lupa posibil un model 20x1..se disting 20 patratele dispuse pe un rand, inca nu am reusit sa-l alimentez ...se poate folosi asa ceva? doar pentru un esr meter?

Posted Image

Posted Image

Editat de gabyh
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări