Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Puneti in scurt bornele de masura si apasati butonul test. Dupa ce arata valoarea bateriei apare ,,Selftest mode..?''. In acest moment apasati butonul test si va intra in calibrare (daca nu apasati butonul cat timp este afisat acest mesaj testerul masoara rezistenta bornelor in scurt). Sa aveti pregatit un condensator >100nF de calitate si cand il cere il legati intre bornele 1-3 si gata.

Link spre comentariu

Mersi am sa testez asa.Am ajuns la pasul,,Selftest mode..?'' dar eu am lasat in scurt cele trei borne si aparea rezistenta .00 la intrari.Ramine sa  fac probe si revin.Dar era adaptorul  cu encoder si  nu faca nimic nici cu el.

Link spre comentariu

dar mai trebe apasat inca o data pe buton start .....dupa care face teste....si zice sa conectezi un cond de minim 100nF....

pana nu se calibreaza , tot iti arata selftest....

si eu am reusit dupa mai multe incercari

Link spre comentariu

Am si eu o problema cu un SMT cu Atmega328p, am rezistenta parazita intre bornele 1 si  2 din cauza umiditatii, dupa ce curat cablajul isi revine la functionarea normala, intrebarea mea este cum protejez cablajul impotriva umiditatii ?

Nu tot, macar portiunile sensibile ... Ceva idei relativ simple si usor de pus in practica ? Exclus "nu mai folosi montajul in conditii de umiditate"

Editat de modoran
Link spre comentariu

Tot nu vrea.Imi intra in ,,Selftest mode..?' ,pun condesatorul de 100nF intre 1 si 3 si arata valoarea.Dar pe urma tot imi cere calibrare.Am incercat si cu apsare din nou a butonului de testare.

Link spre comentariu

S-o luam altfel,puneti o componenta (rezistenta,condensator,etc...) in tester si apasati butonul test.Dupa ce masoara componenta si arata valoarea,apasati lung (>2'') butonul test.Pe ecran trebuie sa apara : Selection: pe randul de sus iar jos Transistor. Apasati scurt timp butonul si va naviga prin meniu in aceasta ordine: Frequency ; f-Generator ; 10-bit PWM ; C+ESR@1:3 ; rotary encoder ; Selftest ; Voltage ; Show data ; Switch off, dupa care o ia de la capat. Cand va hotarati sa alegeti un meniu (in cazul de fata Selftest) apasati lung butonul si aparatul intra in acel meniu. Daca ati ales selftest pe ecran o sa apara ,,Short Probes!''.In acest moment puneti cele 3 borne de masura in scurt si selftest-ul incepe.Cand pe ecran apare ,,isolate Probes!'' izolati bornele si va continua. Cant apare mesajul      ,,1-||-3 >100nF'' conectati intre bornele 1-3 un condensator de calitate mai mare de 100nF. Este bine sa faceti calibrarea cu bornele care le folositi in mod curent. Daca s-a facut calibrarea cu cordoane lungi dupa care se folosesc cordoane mai scurte si testerul sesizeaza o rezistenta mai mica decat cea cu care s-a facut calibrarea, va cere o noua calibrare. Daca nu se comporta asa , schimbati softul.

Succes!

Editat de bentanioan
Link spre comentariu

am desenat provizoriu un cablaj pentru ver.644 (100x75) 

fara F-metru , dar ma gandesc sa adaptez inca o placa dedesupt daca e cazul....

mai trebe sa verific conexiunile deoarece a fost proiectat 'noaptea'

ce encoder s-a folosit ? un model se poate ?

eu am ceva cu 5 pini de la tehno....dar nu am detalii....

post-201871-0-17383400-1417372105_thumb.jpg

Link spre comentariu

dupa cum vad.....nu e pe placul meu....

eu optez varianta ' noastra '

adica.... cod,pret,transport..etc

poate ai vrut sa sugerezi altceva , si nu am inteles...

fii mai explicit....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări