bentanioan Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 (editat) Nici un soft nu arata uH si nici un soft nu masoara cu precizie bobine (si condensatori <100pF). Daca doriti precizie la bobine si condensatori de valori mici construiti LCM3. Editat Septembrie 18, 2014 de bentanioan Link spre comentariu
mosu20 Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Daca imi aduc bine aminte, Markus preciza chiar de la inceputul dezvoltarii acestui proiect faptul ca este un tester si nu un aparat de masura de laborator. Chiar si asa este cred ca este surprinzator de precis raportat la pretul de cost si la utilitatea dovedita. Pe de alta parte, in majoritatea montajelor, se lucreaza cu componente cu tolerante destul de mari, mai mari de 5% chiar, asa ca nu vad de ce precizia actuala a testerului ar fi un impediment extraordinar. In alta ordine de idei, pina la urma a facut cineva varianta cu 644? Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Si valoarea rezistentelor este exprimata in ohmi, nu in Kohmi. Inseamna ca SMT-ul este functional. Link spre comentariu
mosu20 Postat Septembrie 18, 2014 Partajează Postat Septembrie 18, 2014 Pina acum nu am auzit ca taxdoru sa fi oferit ceva care sa functioneze inafara parametrilor asa ca in mod cert smt-ul este in regula. Cred ca mai trebuie sapat prin instructiune... Link spre comentariu
bentanioan Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 (editat) Am realizat schema cu Atmega644 si afisaj 4x20 + encoder , merg toate functiile bine dar in meniul HF si LF quart oscileaza aiurea fara quart (30-70khz). Daca pun quart functioneaza corect pe ambele intrari. A iesit cam mare dar nu am putut realiza cablajul dat de rusi. Pun schemele dupa care am lucrat. Am folosit IRF9530 {am incercat si cu IRFL9014 (SMD) dar daca cresteam tensiunea de alimentare peste 8V intra in conductie} , cu IRF9530 functioneaza corect intre 9 si 12V. In schema de la rusi au folosit convertor DC-DC alimentat la 5V dar eu cresc tensiunea pt. zenere pana la 49,5V si curentul absorbit din 5V este prea mare.Am pus un comutator cu 2 pozitii cu care pot selecta tensiunea de la convertor: 35V pentru testare LVR (stabilizatoare 78Lxx LM78xx etc.) si 49,5V pentru zenere. Am folosit Atmega644TQFP la care am facut un adaptor ca sa nu se inghesuie prea tare montajul. Pun si schemele in Proteus , poate se inhama careva sa proiecteze un cablaj mai mic. Eu l-am facut deja pe al meu,functioneaza si asa ramane dar poate mai vor si altii. La ,,Selftest'' nu mai cere sa conectezi C>100nF, este conectat automat C16 (in schema desenata de mine). Nu stiu cand va ,,intra'' intr-o cutie . 644.rar Editat Noiembrie 3, 2014 de bentanioan Link spre comentariu
elmar Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 daca aveti timp ...si aveti cu ce face ...puneti niste poze cu el...cu display-ul, sa vedem si noi ...daca merita sa construim un astfel de aparat ! sau mai bine ne multumim cu versiunea veche!? Link spre comentariu
albasete Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Felicitari ! Ceva poze daca este posibil ? Pana acum sunt multumit de penultima versiune, parca 1.10, dar nu se stie niciodata... Cat de mult a avansat acest SMT... am scris intr-un post, cred ca ajunge SMT - Osciloscop. Link spre comentariu
bentanioan Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Este inca dezbracat,are in plus fata de versiunile mai vechi tester pentru quart-uri frecventmetru cu amplificator la intrare in rest se comporta la fel. FOTO.rar Link spre comentariu
mosu20 Postat Noiembrie 3, 2014 Partajează Postat Noiembrie 3, 2014 Sincere felicitari, este aceeasi jucarie utila si suficient de precisa pentru nevoile noastre. Nu m-am mai preocupat de smt deoarece am inceput sa lucrez la un transceiver si asta imi maninca tot timpul dar tare ma tenteaza aceasta varianta. Cred ca chiar in situatia in care se stringe funia, pina la urma voi apuca sa vad un exemplar functionind. Spor la treaba si multa sanatate! Link spre comentariu
bentanioan Postat Noiembrie 4, 2014 Partajează Postat Noiembrie 4, 2014 (editat) Mai sus am scris ,,La ,,Selftest'' nu mai cere sa conectezi C>100nF, este conectat automat C16'' dar corect este vorba de C1 in schema. In montaj am pus 270nF de calitate. Scuze! Editat Noiembrie 4, 2014 de bentanioan Link spre comentariu
GanMark Postat Noiembrie 10, 2014 Partajează Postat Noiembrie 10, 2014 felicitari pentru primul care a reusit realizarea SMT cu 644 @bentanioan.... parca ne dai curaj pentru a face un upgrade.... vad ca nu ai folosit smd ...doar mcu cu adaptor.... eu, inainte sa fac cablajul as vrea sa fac necesarul de componente am cautat pe net dar cam majoritatea sunt pe smd....nu prea ma incanta..... ne poti da ceva indicii in legatura cu ce piese ai folosit / echivalenta ? ex : SRV 05 ....dioda transil P6BU-0524 convertor DC/DC tranzistorii BFT , BFR... in rest mai gasim ceva.... Multumesc.... Link spre comentariu
bentanioan Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Pun schema in format PDF,poate nu toti folosesc Proteus.Am folosit exact componentele date in aceasta schema.Nu am folosit diode de protectie,amplificatorul de intrare la frecventmetru este cu BFR93 si BFT93 SMD,convertorul DC/DC este cel din schema. Succes! 644.pdf Link spre comentariu
vasile eugen Postat Noiembrie 22, 2014 Partajează Postat Noiembrie 22, 2014 Buna seara.Am fcaut si eu versiunea de smt cu m328 si soft 1.11k.intrebare referitor la el imi da dupa masurare sa il calibrez.Am incercat sa scurtcircuitez intrarile si imi da .00 de doua ori iar pe urma imi sare din nou pentru calibrare.Am incercat si atasarea de encoder dar nimic.Schema este este Tester_Strip. Link spre comentariu
mosu20 Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 din cite vazusem, daca nu vorbesc prostii, aceasta varianta constructiva ii apartine lui Markus. Asta ar insemna sa fie folosite fisierele pentru aceasta schema si nu cele pentru schema lui Karl. De analizat... Link spre comentariu
vasile eugen Postat Noiembrie 23, 2014 Partajează Postat Noiembrie 23, 2014 A fost ceva timp liber si am facut.Ramine sa mai studiez documentatia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum