Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

Buna dimneata,

Multumesc pentru raspuns, am efectuat smt-ul, am versiunea 1.10 instalata insa as vrea sa incerc alta versiune de soft, are cineva compilata versiunea 1.11 sau una mai recenta? Cu ce pot compila codul sursa al proiectului?

O zi buna!

Link spre comentariu

Am realizat si eu SMT-ul cu Atmega 328:

post-176768-0-85856400-1410330105_thumb.jpg

Am incercat ambele versiuni de soft(1.10 si 1.11).Am testat mai multe componente si mi s-a parut mai Ok versiunea 1.10.

Editat de florinmarinoiu
Link spre comentariu

am luat si eu un smt de la tax doru dar la masurarea inductantelor imi arata valori foarte mici. o bobina de 100 mH imi arata o valoare de 0.16 mH si una de 47mH imi arata 0.02mH

s-a mai lovit cineva de problema asta? am incercat sa caut in topicul asta dar sunt foarte multe pagini.

mersi anticipat,

numai bine

Link spre comentariu

Nu mi se pare OK functionarea aparatului. Ai cumva o functie de calibrare prin meniul lui?

Nu este normala o asemenea eroare de masurare, poate ca bobina respectiva (100mH) are, in realitate, 100uH si chiar si asa tot este mare eroarea de masura.

Link spre comentariu

Nu este normala o asemenea eroare. Calibrarea se face simplu daca rezistentele de 680 si 470 au fost selectionate astfel incit sa fie seturi egale. Se scurtcircuiteaza cele 3 borne de masurare si se initiaza calibrarea din meniu. La versiunea 1,11, daca nu a fost recompilat altceva, calibrarea se face automat. Dupa ce se termina calibrarea se scurcircuiteaza, pe rind, bornele 1-2, 2-3, 1-3. Trebuie ca rezultatul masurarii sa fie 0,00. In caz contrar este vorba de rezistente nesortate, contacte inperfecte, etc. Corectia se poate face asa cum a aratat @bentanion daca rezistentele sunt selectionate astfel incit sa fie egale/grupa. Cu rezistente cu toleranta de 0,1% nu ar trebui sa fie probleme.

Editat de mosu20
Link spre comentariu

Rectific ce am zis mai devreme! Încerc sa măsor o bobina de 100uH (micro) si valoarea mi-o arată in mH (mili), probabil ca rotunjeste aiurea fiind valoarea f mică pt scala aia. 

dupa recalibrare imi arată asa:

Bobina de 47uH imi arată 0.05mH

Bobina de 100uH imi arată 0.12mH

Deci singura problema e ca nu imi arată valoarea pe scala uH ci doar in mH.

E vreo varianta de soft care imi arată si valoarea in uH?

Editat de klayus
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări