mosu20 Postat Septembrie 2, 2014 Partajează Postat Septembrie 2, 2014 S-ar putea sa fie gluma seriosa! Link spre comentariu
FlorinNTh Postat Septembrie 7, 2014 Partajează Postat Septembrie 7, 2014 Salutare, Versiunea 1.10k masoara si tensiuni externe sau aceasta optiune o are doar versiunea 1.11? Link spre comentariu
mosu20 Postat Septembrie 8, 2014 Partajează Postat Septembrie 8, 2014 Din cite imi amintesc, prima varianta in care a aparut meniul este aici dar nu mai stiu exact ce varianta este. http://www.mikrocontroller.net/svnbrowser/transistortester/?pathrev=247 In mod cert aici este versiunea 1.10 avind posibilitatea utilizarii meniului, la alegere. http://www.mikrocontroller.net/svnbrowser/transistortester/?pathrev=270 Spor la munca! Link spre comentariu
FlorinNTh Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 Buna dimneata, Multumesc pentru raspuns, am efectuat smt-ul, am versiunea 1.10 instalata insa as vrea sa incerc alta versiune de soft, are cineva compilata versiunea 1.11 sau una mai recenta? Cu ce pot compila codul sursa al proiectului? O zi buna! Link spre comentariu
bentanioan Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 (editat) http://www.mikrocontroller.net/svnbrowser/transistortester/?pathrev=345 aici este arhiva cu softul gata compilat. Se da click pe Download GNU tarball Editat Septembrie 9, 2014 de bentanioan Link spre comentariu
ionutzamd Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 (editat) Toate versiunile aici pentru mega 8,168,328.firmware markus si karl. Editat Septembrie 9, 2014 de ionutzamd Link spre comentariu
FlorinNTh Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 http://www.mikrocontroller.net/svnbrowser/transistortester/?pathrev=345 aici este arhiva cu softul gata compilat. Se da click pe Download GNU tarball Toate versiunile aici pentru mega 8,168,328.firmware markus si karl. Multumesc frumos! Link spre comentariu
florinmarinoiu Postat Septembrie 10, 2014 Partajează Postat Septembrie 10, 2014 (editat) Am realizat si eu SMT-ul cu Atmega 328: Am incercat ambele versiuni de soft(1.10 si 1.11).Am testat mai multe componente si mi s-a parut mai Ok versiunea 1.10. Editat Septembrie 10, 2014 de florinmarinoiu Link spre comentariu
klayus Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 am luat si eu un smt de la tax doru dar la masurarea inductantelor imi arata valori foarte mici. o bobina de 100 mH imi arata o valoare de 0.16 mH si una de 47mH imi arata 0.02mH s-a mai lovit cineva de problema asta? am incercat sa caut in topicul asta dar sunt foarte multe pagini. mersi anticipat, numai bine Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 cam asa face pe valori mici si la bobine sie la conzi. sub 100 pico face galci. recomand si constructia unui lc metru Link spre comentariu
nico_2010 Postat Septembrie 16, 2014 Partajează Postat Septembrie 16, 2014 Nu mi se pare OK functionarea aparatului. Ai cumva o functie de calibrare prin meniul lui? Nu este normala o asemenea eroare de masurare, poate ca bobina respectiva (100mH) are, in realitate, 100uH si chiar si asa tot este mare eroarea de masura. Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 17, 2014 Partajează Postat Septembrie 17, 2014 Cu 2 - 3 pagini in urma a postat un coleg cum se calibreaza. Link spre comentariu
mosu20 Postat Septembrie 17, 2014 Partajează Postat Septembrie 17, 2014 (editat) Nu este normala o asemenea eroare. Calibrarea se face simplu daca rezistentele de 680 si 470 au fost selectionate astfel incit sa fie seturi egale. Se scurtcircuiteaza cele 3 borne de masurare si se initiaza calibrarea din meniu. La versiunea 1,11, daca nu a fost recompilat altceva, calibrarea se face automat. Dupa ce se termina calibrarea se scurcircuiteaza, pe rind, bornele 1-2, 2-3, 1-3. Trebuie ca rezultatul masurarii sa fie 0,00. In caz contrar este vorba de rezistente nesortate, contacte inperfecte, etc. Corectia se poate face asa cum a aratat @bentanion daca rezistentele sunt selectionate astfel incit sa fie egale/grupa. Cu rezistente cu toleranta de 0,1% nu ar trebui sa fie probleme. Editat Septembrie 17, 2014 de mosu20 Link spre comentariu
klayus Postat Septembrie 17, 2014 Partajează Postat Septembrie 17, 2014 (editat) Rectific ce am zis mai devreme! Încerc sa măsor o bobina de 100uH (micro) si valoarea mi-o arată in mH (mili), probabil ca rotunjeste aiurea fiind valoarea f mică pt scala aia. dupa recalibrare imi arată asa: Bobina de 47uH imi arată 0.05mH Bobina de 100uH imi arată 0.12mH Deci singura problema e ca nu imi arată valoarea pe scala uH ci doar in mH. E vreo varianta de soft care imi arată si valoarea in uH? Editat Septembrie 17, 2014 de klayus Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 17, 2014 Partajează Postat Septembrie 17, 2014 Deci colegul Taxdoru ti-a livrat totusi un SMT bun, nu ?! ...pentru informatii suplimentare se poate consulta documentatia (engleza si germana) originala. Nu cred ca face autoscalare ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum