Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Super-Multi-Tester

yo6pir

Postări Recomandate

pentru că până o veni 328-ul mai e, are cineva schema originală a smt-ului, cea cu ceas de 1mhz şi fără LT1004 în schemă?că nu am găsit-o decât pe cea updatată pentru versiunea cu cuarţ şi LT-ul ăla...

post-176680-0-16683500-1405436162_thumb.png

Editat de bentanioan
Link spre comentariu

Pun si arhiva originala , din 2010 parca. Pentru distractie e bun dar merita facut cu 328.Puteti face cablajul pentru varianta cu 328 si cuart+referinta si nu montati aceste piese iar cand le aveti puneti restul de piese si schimbati (in soclu) Atmega. Succes

Transistortester.zip

Link spre comentariu

[...].Puteti face cablajul pentru varianta cu 328 si cuart+referinta si nu montati aceste piese iar cand le aveti puneti restul de piese si schimbati (in soclu) Atmega. Succes

exact asta şi voiam să fac: am un atmega8 pupu... papu... something, tipul care nu merge la peste 8 mhz, şi aş cam avea nevoie de tester, dar, cum spuneam, mai durează ceva până îmi vine 328-ul, şi nu eram foarte sigur ce anume trebuie să "uit" să plantez, dar să meargă, totuşi, pe funcţiile "de bază"...

mulţumesc de arhivă, s-ar putea să mai fie câţiva interesaţi! :)

Link spre comentariu

Mersi.Precizia aparatului este foarte buna mai ales la LCM-3.Am folosit rezistente 1% si condensatori măsurați si aleși cat mai exact de valoarea schemei.

smt are versiunea 1.11k de aici,lcm-3  versiunea de aici iar la f-meter  nu am avut 16f84 si am folosit 16f628 cu hexul de aici.

Editat de ionutzamd
Link spre comentariu

@ionutzamd felicitari pentru realizare.  :aplauze  :aplauze  :aplauze

Vorba colegului @GanMark, esti singurul care a realizat acest 3 in 1 integral si a postat rezultatul muncii lui pe forum.  Inca odata felicitari din partea mea.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salutare.

Foarte interesanta realizarea lui @ionutzamd,felicitari.

Sunt tare curios cum functioneaza comutarea liniilor de date catre display,cum se realizeaza ?

Si eu as vrea sa fac un proiect 2 in 1,LCM-3 si frecventmetru si tare mi-ar placea sa am un singur display pentru ambele.

Imi poate da cineva ceva sugestii despre cum se face ?

Multumesc.

Link spre comentariu

Mersi  pentru felicitări. Aceste felicitări  le merita toți cei care au lucrat la acest proiect  etc...

In legătură cu legarea afișajului la mai multe montaje se procedează asa:

legaturi la afisaj

Posted Image

legaturi la montaj{daca sunt mai multe montaje la toate se vor monta diode 1n4148}

Posted Image

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

S-a "intepenit" la versiunea 1.11k ? Mai mult de atat ce poate sa mai faca ? Cred ca deja este suficient. Mai trebuie sa masoare tensiuni si intensitati si devine super multimetru. Eu sunt multumit de versiunea 1.10 k.

Link spre comentariu

Pai tensiuni externe masoara (pana la 50V d.c.),frecvente masoara , ESR in circuit se lauda ca masoara.Varianta cu atmega644,dezvoltata impreuna cu cineva din

Ucraina,masoara si cuarturi pe doua domenii,are amplificator pentru intrarea de frecventmetru dar schema s-a complicat destul de mult.

ttester644.pdf

Editat de bentanioan
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări